به گزارش جام جم آنلاین، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به همراه رئیس جمهور به منظور شرکت در نشست سران سازمان همکاری شانگهای در دوشنبه پایتخت تاجیکستان حضور دارد، امروز (جمعه) در گفتگو با شبکه خبر درباره پذیرش عضویت دائم جمهوری اسلامی ایران در این سازمان گفت: مهمترین شروع فرآیند عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای است که ابعاد مختلف سیاسی، امنیتی، تجاری، اقتصادی و فرهنگی و گمرکی و زمینههای متعدد دیگری را شامل میشود.
وی افزود: این عضویت خیلی کمک میکند به دولت سیزدهم در اولویت سیاست آسیامحور و کار با آسیا یکی از اولویتهای اصلی سیاست متوازن دولت جدید جمهوری اسلامی ایران است.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه از سالهای پیش عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای در دستورکار بود، اظهار داشت: برای وارد شدن به پروسه عضویت دائم که امروز این اتفاق مهم رخ داد نیازمند پیگیریهای جدی بودیم که آقای رئیس جمهور از همه فرصتهای تماسهای تلفنی و مهمانانی که برای مراسم تحلیف به تهران آمدند و عضو پیمان شانگهای بودند استفاده کرده و شخصا این موضوع را پیگیری کرد و به بنده هم تکلیف کرد که در رایزنیها با همتایان این موضوع را با جدیت دنبال کنیم که بتوانیم این عضویت را در دوشنبه پایتخت تاجیکستان به نتیجه برسانیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با بیان اینکه برای این عضویت موانع زیادی نیز وجود داشت، خاطرنشان کرد: اما با مجموع تلاشهایی که در دولت انجام شد خوشبختانه این اتفاق افتاد و سران کشورهایی، چون روسیه، چین، هندوستان، پاکستان و تاجیکستان که میزبان اجلاس بود کمک و همکاری کردند و این اتفاق مهم رقم خورد.
وزیر امور خارجه ادامه داد: باید عضویت ایران در این سازمان را یک دستاورد خیلی مهم این اجلاس به شمار آورد و حتما مردم عزیزمان آثار آن را در برنامه اقتصادی دولت سیزدهم مشاهده و ملاحظه خواهند کرد.
امیرعبداللهیان یادآور شد: البته روند عضویت دائم به گونهای است که مرحله به مرحله گامهایی اتخاذ میشود که در هر مرحله یکی از حلقهها فعال میشود و در نهایت در یک پروسه حداکثر یک ساله تا یک سال و نیمه تمام بخشهای مربوط به عضویت دائم ما به شبکه بزرگی که در بین کشورهای عضو سازمان شانگهای قرار دارد، فعال میشوند و این یک شروع خیلی دقیق است.
وزیر امور خارجه بیان کرد: به موازات آن آقای رئیس جمهور با سران کشورهای عضو سازمان شانگهای ملاقاتهای دوجانبه زیادی را داشتند. عمده ملاقاتهای ما حول محور همکاریهای اقتصادی و تجاری، همکاریهای گمرکی، ترانزیت و انرژی بود و در مواردی میدانید که ما در این حوزهها دانشجویان زیادی داریم و برخی از مشکلات دانشجویان و تجار و بازرگانان ما که باید حل و فصل میشد مورد توجه قرار گرفت.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه تعداد زیادی از وزرا همراه رئیس جمهور در این سفر هستند، بلافاصله بعد از هر ملاقات، ملاقاتهای دوجانبه وزرای همراه را با همتایان خود ساماندهی کردیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم