دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی:

دلایل افزایش 38 درصدی قیمت برنج ایرانی / گرانی 30 تا 90 درصدی برخی اقلام خوراکی طی 5 ماه

دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به افزایش 38 درصدی قیمت برنج ایرانی، گفت: علاوه بر برنج، قیمت برخی اقلام دیگر از ابتدای سال تاکنون بین 30 تا 90 درصد افزایش یافته است.
کد خبر: ۱۳۳۴۲۵۶

به گزارش جام جم آنلاین، قاسمعلی حسنی در گفتگو با فارس گفت: قیمت برنج ایرانی از ابتدای سال تاکنون 38 درصد افزایش داشته است، بطوری که قیمت عرضه این کالا در بنکداری ها در حال حاضر بین 31 تا 43 هزار تومان است.

دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به سود 12 درصدی خرده فروشی ها، افزود: قطعا با توجه به سود خرده فروشی و هزینه‌های جانبی قیمت عرضه برنج ایرانی در خرده فروشی ها بیشتر از ارقام ذکر شده است.

وی با تاکید بر اینکه هیچ کمبودی در بازار درخصوص برنج ایرانی و خارجی وجود ندارد و این کالای اساسی به وفور در بازار موجود است، گفت: البته فصل برداشت برنج به تازگی آغاز شده است و هنوز میزان برداشت سال جاری به طور دقیق مشخص نیست.

افزایش مزد کارگر از 200 به 700 هزار تومان

حسنی با اشاره به برخی دلایل افزایش قیمت برنج اظهار داشت: در سال جاری هزینه های کارگری بیش از 200 درصد افزایش یافته، بطوری که مزد روزانه کارگر از 200 هزار تومان به 500 تا 700 هزار تومان رسیده است. به عبارتی مزد روزانه کارگری که تا سال گذشته برای مراحل کاشت و برداشت برنج 200 هزار تومان بود، امسال به حداقل 500 هزار تومان افزایش یافته است.

وی گفت: هزینه‌های دیگر از قبیل کود، سم و... نیز به شدت افزایش یافته و با توجه به افزایش شدید هزینه‌های جانبی تولید برنج، قیمت برنج ایرانی نیز به شدت افزایش یافته است.

حسنی در پاسخ به این سوال که برخی کارشناسان معتقدند که با توجه به کاهش بارندگی، در راستای تعدیل قیمت برنج ایرانی امسال باید واردات برنج در فصل برداشت آزاد می‌شد، بنظر شما این موضوع تا چه اندازه در تعدیل قیمت این محصول کشاورزی می‌توانست موثر باشد، گفت: در حال حاضر کمبودی در بازار وجود ندارد و برنج ایرانی و خارجی در بازار به وفور وجود دارد، بنابراین رفع ممنوعیت واردات برنج به نظر من کمکی به تعدیل قیمت نمی‌کرد.

قیمت تمام شده هر کیلو برنج هندی در گمرک 20 هزار و 500 تومان

وی گفت: در صورت اجرا شدن یا اجرا نشدن بخشنامه ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت، حداقل قیمت تمام شده واردات هر کیلوگرم برنج هندی در گمرک 20 هزار و 500 تومان است و قطعا قیمت عرضه این کالا در بازار بیشتر نیز می‌شود.

دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی اظهار داشت: با توجه به فراوانی برنج خارجی تا دو ماه پیش برنج هندی به صورت اجباری به همراه روغن به بنکداران فروخته می‌شد، یعنی اگر بنکدارای قصد خرید 50 حلب روغن نباتی را داشت باید به صورت اجباری مقادیر زیادی برنج هندی نیز خریداری می‌کرد، بنابراین در مورد برنج خارجی هیچ کمبودی در کشور وجود ندارد و این کالا به فراوانی در بازار موجود است.

وی گفت: قیمت عرضه هر کیلوگرم برنج هندی در بنکداری ها بین 20 تا 23 هزار و 500 تومان و قیمت عرضه هر کیلوگرم برنج پاکستانی نیز هزار تا دو هزار تومان بیشتر از قیمت برنج هندی است.

دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به افزایش قیمت سایر کالا گفت: براساس قیمت‌های کف بازار، قیمت هر کیلوگرم شکر از 15 فروردین امسال تاکنون 90 درصد، قیمت روغن 35 درصد، قیمت برنج ایرانی 38 درصد، کره خوراکی 30 درصد و خرما نیز 30 درصد افزایش یافته است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها