از این جیب به اون جیب
اهمیت توافق مالی 2 طرف قبل از شروع زندگی مشترک

از این جیب به اون جیب

چگونه کودکان را برای ورود به ورزش حرفه‌ای آماده کنیم؟

روانشناس ورزشی فدراسیون پزشکی ورزشی معتقد است لذت بردن از ورزش و آموزش مهارت‌های اجتماعی، مهم‌ترین عوامل ایجاد انگیزه و موفقیت در ورزشکاران کودک و نوجوان است.
کد خبر: ۱۳۳۰۱۱۲
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا وسیما؛ روانشناس ورزشی فدراسیون پزشکی ورزشی معتقد است لذت بردن از ورزش و آموزش مهارت‌های اجتماعی، مهم‌ترین عوامل ایجاد انگیزه و موفقیت در ورزشکاران کودک و نوجوان است.

دکتر لاله سامع، در مورد ایجاد انگیزه و حس لذت ورزش در کودکان و نوجوانان گفت: ابتدا باید کودکان را به سمت ورزش‌های همگانی که رقابت در آن‌ها نقشی ندارد سوق داد. والدین در این زمینه می‌توانند با آماده کردن زمینه ایجاد لذت و انگیزه در کودکان، آن‌ها را در انتخاب ورزش حرفه‌ای کمک کنند. برخی از خانواده‌ها بدون توجه به علاقه و استعداد و اصل لذت بردن از ورزش، فرزندانشان را در کلاس‌های ورزشی ثبت‌نام می‌کنند که این کار نه تنها باعث پیشرفت در ورزش حرفه‌ای نمی‌شود، بلکه در بسیاری از موارد کودکان و نوجوانان برای همیشه ورزش را کنار می‌گذارند.

وی خاطر نشان کرد: عاملی که باعث می‌شود یک نوجوان در رشته‌ای که فعالیت می‌کند باقی بماند و پیشرفت کند، تعیین هدف است. نکته‌ای که در این زمینه اهمیت زیادی دارد این است که مربیان نباید برای ورزشکاران زیر ۱۲ سال هدفگذاری را نتیجه‌ای کنند و کسب مقام و مدال را، ارزش نهایی در نظر بگیرند؛ بلکه خانواده‌ها باید هدف را منطبق با تلاش فرزندشان در نظر بگیرند و به کودکان بیاموزند که عملکرد مناسب و تلاش کافی، هدف مسابقه است؛ در غیر این صورت پس از مدتی انگیزه فرد از بین می‌رود.

این روانشناس به عوارض هدفگذاری نتیجه‌ای در ورزشکاران کم سن اشاره و تصریح کرد: هدفگذاری نتیجه‌ای باعث ایجاد اضطراب، از دست رفتن تمرکز و انگیزه و دلزدگی از ورزش در کودکان می‌شود و انگیزه یادگیری و تلاش را در آن‌ها کاهش می‌دهد. گاهی والدین هم به این مساله دامن می‌زنند و از کودک می‌خواهند در مسابقه بهترین مقام را کسب کنند و در صورت شکست تمام انگیزه‌های درونش کشته می‌شود. همان طور که مسئولان مدارس به این نتیجه رسیدند که نمره دادن در مقطع ابتدایی باید توصیفی و عملکردی باشد و دادن یک نمره خاص به کودک کار اشتباهی است، مربیان و خانواده‌های کودکان ورزشکار هم باید در درجه اول به استعداد، علاقه و لذت او توجه کنند و کیفیت عملکرد را ملاک موفقیت او قرار دهند.

سامع درباره اهمیت برنامه‌ریزی و آموزش در راه رسیدن به هدف در ورزشکاران زیر ۱۲ سال هم گفت: پس از لذت، آموزش و یادگیری مهارت‌های اجتماعی مثل بالا بردن اعتماد به نفس، قاطعانه برخورد کردن با موانع، کنار آمدن با استرس، مهارت حل مساله و برنامه‌ریزی برای درس و ورزش راه رسیدن به موفقیت را هموار می‌کنند و این آموزش‌ها برعهده مربیان کار آزموده‌ای است که خودشان مهارت‌های زندگی و اجتماعی و اصل لذت بردن از ورزش را به خوبی آموخته باشند. در حال حاضر در فدراسیون پزشکی ورزشی بازیکنانی هستند که در کنار درس به صورت حرفه‌ای ورزش می‌کنند و مشکلی ندارند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها