به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، گروهی از باستانشناسان انگلیسی به پایان عملیات کاوش و حفاری در هیلینگدون لندن نزدیک میشدند که بارش شدید باران ساختار بخشی از زمین این منطقه را تغییر داد و راه را برای کشف گنجینهای از سکههای عتیقه از قرن یکم میلادی باز کرد.
اِما تِتلو (Emma Tetlow) از سرپرستان این تیم باستانشناسی با انتشار یک بیانیه توضیحات بیشتری در این باره ارائه کرد و گفت: توجهمان به یک تکه از خاک جلب شد که رنگش با چیزی که انتظار میرفت، تفاوت بسیار داشت؛ رنگ خاک در این نقطه، سبزآبی تیره شده بود که نشانهای از اکسید شدن فلز است؛ بنابراین دقیقتر بررسی کردیم و این دایرههای فلزی را دیدیم.
سکههای کشف شده از جنس آلیاژی از مس، قلع و سرب هستند و هر کدام حدود ۳.۰۴ سانتیمتر قطر دارند. در یک روی این سکههای عتیقه تصویر خدای یونانی، آپولو و در روی دیگر تصویر یک چارچینگ بول یا گاو پولساز به سبکی خاص حک شده است.
بنابر گزارشهای تکمیلی، طرح سکههای مربوط به عصر آهن در انگلیس از سکههایی الهام گرفته شده بود که حدود دو هزار و ۱۷۵ سال پیش در مارسی فرانسه ضرب میشدند. در گذر زمان این سکههای ابتدایی در سراسر شمال اروپا فراگیر شدند.
هدف ضرب این سکهها روشن نیست، چون در انگلیس قرن یکم سکه پول رایج نبود و هنوز مبادله کالا به کالا رواج داشت؛ بنابراین این سکهها احتمالا به عنوان پیشکش تقدیم خدایان میشدند یا روشی برای مرزبندی بودند. در آن دوران از این سکهها همچنین گاهی به عنوان اندوخته روزه مبادا نیز استفاده میشد.
تتلو درباره کشف این سکهها میگوید: این یک کشف استثنایی است که به ما اجازه میدهد دانشمان را درباره آن که قرنها پیش زندگی در هیلینگدون چطور بود، گسترش دهیم.
عصر آهن در باستانشناسی به سومین و آخرین دوره در تقسیمبندی سهگانه اعصارِ پیشاتاریخ و آغاز تاریخ اطلاق میشود که در آن بشر از آهن برای ساخت ابزار و جنگافزار استفاده گسترده کرد و تغییراتی در کشاورزی، باورها و شیوه هنرآفرینی جوامع کهن ایجاد شد.