خانه‌ خود را با این ترفندها خنک نگه دارید

در این گزارش به ارائه راهکارهایی پرداخته‌ایم که با به کارگیری آنها می‌توانید در روزهای گرم سال، خانه خود را خنک نگه دارید و در مصرف برق صرفه‌جویی کنید.
کد خبر: ۱۳۲۶۲۲۳

به گزارش جام جم آنلاین، گرمای تیر ماه امسال همچون همه تابستان‌ها باعث شده که مصرف برق بیش از هر زمان دیگری در سال باشد، برای فرار از گرمای زیاد، نشستن زیر کولر تجربه مطبوع و لذت بخشی است حال تصور کنید که در یکی از همین روز‌های گرم کولر شما از کار افتاده و دچار نقص شده یا اینکه برق به دلیل مصرف بالا قطع شده است.

در این شرایط آیا شما هم کنترل خود را از دست می‌دهید و عصبانی می‌شوید یا اینکه تصمیم می‌گیرید به یک نوعی خانه را خنک نگه دارید؟

شاید به نظر نرسد که در این گرماگرم تابستان راه‌هایی باشد تا بتوانید خود را در منزل خنک نگه دارید حتی زمانی که برق رفته و هوای بیرون نیز جز نسیم سوزانی بیش نیست.

تلاش می‌کنیم در این گزارش چند راهکار برای خنک نگه داشتن فضای منزل و خود شما پیشنهاد دهیم که در ادامه می‌خوانید:

از پرده‌ها برای خنک کردن خانه استفاده کنید

براساس تحقیقات سی درصد گرمای خانه به صورت ناخواسته از طریق پنجره‌های باز وارد منزل می‌شود بنابراین در طول روز می‌توانید با کشیدن پرده‌ها و ایجاد سایه به خنک کردن منزل کمک کنید حتی زمانی که وسیله سرمایشی هم خاموش باشد حتی پرده‌های ضخیم، اما با رنگ روشن کمک به خنک ماندن منزل می‌کند البته منظور این نیست که خانه را تاریک کنید بلکه سایه انداختن در خانه با پرده‌های روشن و ضخیم کمک کننده است.

در صورتی که خانه بزرگی دارید بهتر است با بستن برخی درب‌ها کمک کنید تا خنکی از اتاقی که در آن حضور دارید خارج نشود، بنابراین با بستن درب‌های بدون استفاده کمک می‌کنید که فضای دیگر اتاق‌ها خنک باقی بماند، حتی کانال کولری در اتاقی که بلااستفاده است می‌تواند بسته باشد تا خنکی به دیگر اتاق‌ها بیشتر وارد شود. این کار می‌تواند در شب‌ها بالعکس انجام شود تا خنکی در منزل جریان پیدا کند مثلا در طول شب درب‌ها را باز کنید تا هوا جریان یابد و خانه خنک‌تر شود.

پنکه به جای کولر می تواند مفید باشد

اگر کولر منزل خراب شده یا خوب کار نمیکنید می‌توانید با پنکه در اتاقی که هستید جایگزین کنید و کمک بزرگی به جریان انداختن هوا دارد. برای یک اتاق کوچک یک پنکه کوچک هم کفایت می‌کند حتی یک پنکه رومیزی هم می‌تواند کارگشا باشد.

در خیلی شهر‌ها مثل شهر‌های شمالی از پنکه‌های سقفی هم استفاده می‌کنند که مناسب است و میتواند در فصل‌های مختلف تنظیم متفاوتی داشته باشد.

بنابر تنظیمات این پنکه‌ها در فصل تابستان پنکه سقفی می‌بایست خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخد چرا که خانه را خنک نگه می‌دارد.

برخی افراد در منازلشان پنکه‌هایی با مخزن آب درست می‌کنند مثل اینکه بطری‌هایی پشت پنکه تنظیم می‌کنند تا با وزش باد قطرات آب هم بپاشد و محیط را مطبوع کند حتی قرار دادن یک کیسه یخ هم کارگشا است با این روش باد پنکه منزل را خنک می‌کند. برخی اوقات برای خنک کردن محیط‌هایی مثل حمام و توالت یا آشپزخانه از فن‌ها استفاده کنید.

شما نیاز دارید شیوه صحیح تازه و خنک نگه داشتن فضای خانه را بیاموزید و آن شامل تهویه هوا به روش درست است چرا که هوای سرد از پایین وارد شده و هوای گرم که سبک‌تر است به بالا می‌رود.

فن توالت، آشپزخانه و حمام کمک کننده است تا هوای گرم داخل خانه خارج شود بنابراین بهتر است مسیر‌های ورود و خروج هوا را کنترل کنید تا بسته نباشند. دستگاه‌ های تهویه هوا هم که نزدیک سقف خانه وصل می‌شوند، به خروج هوای گرم کمک می‌کنند.

همه می‌دانیم که لامپ‌های معمولی باعث گرمای زیاد می‌شوند در حالیکه استفاده از لامپ‌های کم مصرف هم برای انرژی برق و هم گرمای منزل مناسب‌تر است بهتر است در طول تابستان از لامپ‌های کم مصرف بیشتری استفاده کنید. سعی کنید در طول روز از روشن کردن لامپ‌ها خودداری کنید و نورطبیعی را استفاده کنید.

از لامپ‌ های کم مصرف و ملافه‌ های خنک غافل نشوید

بهتر است با تغییر دادن لامپ‌ها فکری هم به حال ملافه‌ها و لباس‌های خنک بکنید با تغییر لباس‌ها با لباس‌های خنک و نخی بهتر است ملافه‌ها را هم نازک‌تر و از روانداز‌های خنک و تابستانی استفاده کنید.

این ملافه‌ ها باعث عرق کردن کمتر می‌شوند و تاثیر زیادی بر دمای محیط می‌گذارند. یکی دیگر از راهکار‌ها برای خنک کردن هنگام شب استفاده از کیسه‌ های یخ اطراف تخت است که باعث تغییر دمای محیط می‌شود.

در نقاط گرمسیری که هنگام غروب دمای هوا کاهش می‌یابد، از خنکی هوای بیرون می‌توان استفاده کرد با باز گذاشتن گنجره‌ها هوای خنک به داخل خانه می‌آید و با پنکه جریان این هوا بهتر می‌شود. حتی خوابیدن در پشه بند روی تراس‌ها و پشت بام‌ها هم لذت بخش است.

دوش آب ولرم دمای بدن را تنظیم می‌کند

در فصل گرما دوش آب ولرم به جای آب داغ می‌تواند مطبوع و خنک کننده باشد پس مطمئن باشید که، چون اجدادمان می‌توانیم از گرما حتی بدون کولر و پنکه هم جان سالم به در ببریم. بهتر است در ایام گرم از ادویه جات زیاد و گرم و چای داغ استفاده نکنید.

آب زیاد بنوشید

برای خنک نگه داشتن بدن بهتر است از مواد غذایی مثل آب خنک همراه با لیمو تازه و همینطور خوردن بستنی‌های یخی خیلی کارساز است و به رفع تنش‌ های بدنی نیز کمک می‌کند به طور تقریبی برای ۱۶ ساعت می‌بایست ۸ جرعه آب در هر ساعت بنوشید و همین خنک کننده بدن است حتی افشره میوه‌ های مختلف هم اشتها به مصرف آب را زیاد می‌کند.

استفاده از یخ و بستنی‌های یخ زده درست شده در فریزر خیلی کمک کننده است حتی دیگر مواد غذایی مثل شیر را هم می‌توانید با طعم دار کردن در فریزر نگه دارید.

در و پنجره‌ها را درز گیری کنید

یکی از راه‌های جلوگیری از هدر نرفتن هوای گرم و سرد در تابستان و زمستان درزگیری کردن درب و پنجره‌ها است از سویی برای اتاق‌ها تهویه قرار دهید و از سوی دیگر هم با درزگیر‌های آماده که دارای چسب هستند و یا درزگیر‌های دست دوز خانگی درب و پنجره‌ها را درزگیری کنید حتی با روش‌های خلاقانه می‌توانید کولر دستی بسازید یا می‌توانید پنجره‌های اطرافتان را به گونه‌ای بپوشانید که محیط خنک‌تر شود.

حتی در داخل یخچال می‌توانید دستمال‌های مربوط قرار دهید و با گرمای زیاد هوا از آن‌ها برای خنک کردن خود استفاده کنید حتی در گذشته کشور‌های زیادی مثل مصر باستان مشاهده شده که پتوهایشان را مرطوب می‌کردند و با گرمای هوا از آن‌ها استفاده می‌کردند تا کمی گرمای محیط کم شود.

به عنوان نکته پایانی براساس آناتومی بدن بخش‌هایی از اندام‌ها هستند که زودتر نسبت به سرما واکنش نشان می‌دهند و همینطور بدن را خنک می‌کنند مثلا دست و گردن و مچ دست به کاهش دما حساس‌تر هستند چرا که رگ‌ها در این قسمت‌ها به پوست نزدیک‌تر هستند استفاده از روش‌های خنک کننده در این نقاط در گرما کارساز است چرا که زودتر بدن را خنک می‌کند.

لباس کمتر پوشیدن نیز در گرما به خنک شدن بدن کمک می‌کند و در کنارش یک دوش آب خنک در روز‌هایی که برق رفته یا کولر کار نمیکند دمای بدن را تعدیل می‌کند.

منبع: فارس

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها