به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزنامه جام جم ، براساس آمارهای رسمی، این دو تیم تاکنون 32 بار مقابل هم قرار گرفتهاند که انگلیسیها 15 برد و آلمانها 13 پیروزی به دست آوردهاند. حالا دو سؤال ممکن است پیش بیاید. اول اینکه چه اتفاقی در این 32 بازی افتاده که رقابت این دو تیم به یکی از بازیهای سنتی و همیشه داغ تاریخ فوتبال تبدیل شده است. دومین سؤال این که چرا با وجود تعداد بردهای بیشتر انگلیس، طرفداران این تیم مقابل آلمانها همیشه دست پایینتر را دارند.
اولین دیدار این دو تیم که دوستانه هم بود در سال 1930 برگزار شد که با تساوی 3بر3 پایان یافت. از آن بازی تا فینال جامجهانی 1966 انگلیس در ورزشگاه ومبلی لندن، این دو تیم هفت دیدار برگزار کردند که همهشان دوستانه بود و انگلیس در تمام آن 7 بازی برنده شد. آن فینال 1966 اولین بازی رسمیشان بود که با نتیجه 4 بر 2 به نفع انگلیس تمام شد و سهشیرها به اولین و تنها جام تاریخ فوتبالشان رسیدند. گرچه آلمان آن بازی را حتی با وجود گل سوم مشکوک انگلیسیها باخت اما تاریخ از آن زمان برای آنها شروع شد.
انگلیسیها تصور میکردند قهرمانی در سال 1966، آغاز موفقیتهای این تیم است؛ اما این اتفاق نیافتاد و عکس این قضیه برای آلمانها به وجود آمد. از آن زمان تاکنون، ژرمنها چهار قهرمانی در جامجهانی و سه قهرمانی در بازیهای یورو را جشن گرفتهاند اما انگلیس هنوز در حسرت یک قهرمانی مانده است. علت اینکه هواداران انگلیس نسبت به آلمانها دست پایینتر را دارند، دقیقا از همین برهه شروع میشود. به خصوص اینکه آلمان در دورههای بعد با کنار زدن همین انگلیس، توانست به قهرمانیهایش برسد. دیدار رسمی بعدی این دو تیم در یک چهارم نهایی جامجهانی 1970 مکزیک بود که خاطرهای تلخ برای سه شیرها رقم زد. در حالی که انگلیس تا دقیقه 22 با دو گل از حریفش پیش بود، آلمانها در نهایت بازی را با نتیجه 3 بر 2 به نفع خودشان تمام کردند. 20 سال طول کشید تا این دو تیم دوباره در کنار هم قرار بگیرند، نیمهنهایی جامجهانی 1990 ایتالیا. اشکهای پل گاسکویین و باخت به آلمان در ضربات پنالتی، خاطره تلخ آن بازی است که هنوز در ذهن هواداران انگلیس مانده است. تلخترش این بود که آلمان در همان سال برای سومین بار قهرمان جامجهانی شد. شش سال بعد و در نیمه نهایی یورو 96 این دو تیم باز هم مقابل هم قرار گرفتند. انگلیسیها میخواستند بعد از 30سال، بار دیگر خاطرات خوشی را در ورزشگاه ومبلی رقم بزنند، اما باز هم ضربات پنالتی بود که مانع از رسیدن انگلیس به فینال شد. آلمان در همان سال به آخرین قهرمانیاش در یورو رسید. بعد از آن، یکی از مهمترین بازیهای دو تیم در مقدماتی جامجهانی2002 بود که انگلیس با نتیجه 5 بر یک آلمان را در مونیخ تحقیر کرد اما چند ماه بعد این انگلیسیها بودند که از تلویزیون شاهد حضور تیم ملی آلمان در فینال جامجهانی 2002 بودند. آخرین دیدار این دو تیم که به گفته خیلیها، تاریخ فوتبال را عوض کرد در یک هشتم نهایی جامجهانی 2010 آفریقای جنوبی بود. آلمان با نتیجه 2 بر یک پیش بود که فرانک لمپارد یک ضربه چیپ به سمت دروازه ژرمنها زد. در حالی که تصاویر ویدئویی نشان میداد توپ از خط گذشته است اما داور و کمکهایش چنین نظری نداشتند. در نهایت آلمان با نتیجه 4 بر یک پیروز شد تا یکی از بهترین تیمهای تاریخ انگلیس با هدایت فابیو کاپلو از جام کنار برود. بعد از آن بازی بود که مسؤولان فیفا به فکر استفاده از تجهیزات و فناوری افتادند که نتیجهاش استفاده از فناوری خط دروازه در جامجهانی 2014 برزیل بود. این روند ادامه پیدا کرد تا به استفاده از VAR در جامجهانی روسیه رسید. حالا بعد از 11 سال از آن بازی، این دو تیم بار دیگر امشب مقابل هم قرار میگیرند تا برنده این بازی به مصاف پیروز بازی اوکراین و سوئد برود. گرت ساوتگیت که امشب روی نیمکت انگلیس مینشیند، در یورو 96 جزو تیم انگلیس و از جمله بازیکنانی بود که ضربه پنالتیاش در پایان بازی به گل تبدیل نشد. انگلیسیها اصلا دوست ندارند ورزشگاه ومبلی برای دومینبار متوالی، خاطرهای تلخ در ذهنشان باقی بگذارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت