به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، «شاهرخ ناظمی»، رایزن مطبوعاتی نمایندگی دائمی ایران در سازمان ملل در نیویورک، با اشاره به این که ایالات متحده تلاش میکند با توقیف وبسایتها و شبکههای ایران و مقاومت، صدای آزادی بیان را خفه کند، گفت که از طریق کانالهای قانونی، این مسئله را پیگیری خواهند کرد.
وزارت دادگستری آمریکا روز گذشته (سهشنبه) در اقدامی به بهانه نقض تحریمهای آمریکا، دامنه اینترنتی ۳۳ وبسایت مورد استفاده اتحادیه رادیوها و تلویزیون اسلامی ایران و سه وبسایت متعلق به کتائب حزبالله عراق را توقیف کرد.
بنا بر گزارش روزنامه آمریکایی «نیویورکتایمز»، ناظمی در واکنش به این اقدام آمریکا گفت: «ضمن رد این اقدام غیرقانونی و قلدرمآبانه که تلاش برای محدود کردن آزادی بیان است، این موضوع از طریق کانالهای قانونی پیگیری خواهد شد».
وزارت دادگستری آمریکا با صدور بیانیهای، اتحادیه رادیوها و تلویزیون اسلامی (IRTV) را به عنوان یک نهاد طبقهبندی شده ویژه تعیین کرد به این مفهوم که این نهاد نمیتواند بدون مجوز دفتر کنترل داراییهای خارجی آمریکا در زمینه دامنه اینترنتی و راهاندازی وبسایت، خدمات دریافت کند.
شامگاه سهشنبه عکسی روی وبسایت چندین رسانه متعلق به جریان مقاومت از جمله وبسایتهای «العالم»، «المسیره» و پرستیوی قرار گرفت که اعلام کرد دولت آمریکا این وبسایتها را توقیف کرده است.
در تصویری که برای اعلام مسدودی این رسانهها روی این وبسایتها قرار داده شده به قوانینی برای توجیه این اقدام استناد شده که به دولت آمریکا اجازه میدهد داراییهای نهادهای دخیل در «قاچاق فناوریها، مواد و سلاحهای هستهای، شیمیایی، بیولوژیک و رادیولوژیک و یا دخیل در ساخت، واردات، فروش یا توزیع مواد غیرقانونی را مصادره کند.
آمریکا پیش از این در بهمنماه سال ۱۳۹۷ دامنه داتکام خبرگزاری فارس را مسدود کرده بود. در ایمیلی که در آن زمان از طرف سرویس دهنده بینالمللی این دامنه برای خبرگزاری فارس ارسال شده به صراحت دلیل این انسداد غیرقانونی «دستورالعمل مقرر شده توسط دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (اوفک) و قرار گرفتن این خبرگزاری در فهرست SDN» عنوان شده بود.
دولت آمریکا علاوه بر این، شهریورماه سال ۱۳۹۹ اعلام کرد ۳ وبسایت مورد استفاده توسط شرکتهایی را که در انتقال نفت ایران به ونزوئلا نقش داشتهاند توقیف کرده است.
در آن بیانیه آمده بود: «وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد سه وبسایت مورد استفاده توسط سه شرکت صوری را توقیف کرده. این شرکتها عبارتند از: مبین اینترنشنال، Sohar Fuel و Oman Fuel.»
در صفحه اول وبسایت این شرکتها اعلام شده دامنه آنها به موجب حکم صادرشده از دادگاه منطقهای کلمبیا توقیف شدهاند.
چند ماه بعدتر هم دولت آمریکا مدعی شد شبکهای از رسانههای وابسته به ایران که اقدام به انتشار اطلاعات نادرست در سراسر جهان کردهاند را توقیف کرده است.
وزارت دادگستری آمریکا در آن زمان اعلام کرد کنترل ۹۲ وبسایت که اقدام به انتشار اخباری برای اثرگذاری بر مخاطبانی در آمریکا، اروپا، خاورمیانه و جنوب شرق آسیا میکردند را در دست گرفته است.
برخی از کاربران فضای مجازی بعد از توقیف وبسایتهای پرستیوی و رسانههای دیگر ادعاهای آمریکا درباره آزادی بیان را زیر سوال بردهاند و آن را شعار دانستهاند.