به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، متخصصان مختلف برای درمان کرونا و عوارض ناشی از آن توصیههایی ارائه کرده و طی دو سال گذشته که این ویروس بشر را هدف قرار داده، آنها بر علم خود افزوده و حتی به موارد ناشناختهای پی برده و آن را رسانهای کرده اند، یکی از این موارد تاثیرات کرونا بر کبد افراد است.
دکتر سید امیرپاشا طباییان فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان تصریح کرد: این ویروس بر روی کبد به صورت التهاب (التهاب سلولهای کبدی) یا نوعی هپاتیت اثرگذاری دارد که البته این نوع هپاتیت افزایش آنزیمهای کبدی است که مورد حادی نیست و بدون عارضه است و با بهبود کرونا نیز از بین میرود.
وی ادامه داد: برخی داروهایی که برای بیماران کرونایی تجویز میشود، از جمله قرصهای ناپروکسن، بر روی معده آنها تاثیر منفی گذاشته و با درد یا خونریزی گوارشی مواجه شده و به پزشک مراجعه میکنند.
طباییان افزود: بیماری کرونا به صورت طبیعی بر سیستم گوارش تاثیر دارد که شامل درد معده، بی اشتهایی، بیحالی و تهوع است که احتمال رفع مشکلات پس از بهبودی و در برخی افراد نیز تا چند ماه پس از رفع بیماری ادامه دارد.
این متخصص داخلی تصریح کرد: پس از بهبود بیماری کرونا، اگر بیمار بدون اشتها باشد یا علایمی از جمله تهوع، درد شکمی، درد معده و خونریزی را مشاهده کند، نیاز است به متخصص گوارش مراجعه کند.
طباییان در خصوص کسانی که بیماری زمینهای کبد دارند، گفت: هر فردی که بیماری مزمن کبدی دارد مانند کبد چرب غیرالکلی، کبد چرب الکلی، انواع هپاتیت و نارسایی کبدی نسبت به افرادی که مشکلات کبدی ندارند بیشتر در معرض بیماریهای حاد کبدی هستند.
وی افزود: هرگونه التهاب و هپاتیت بر افرادی که مشکلات کبدی داشته نیز تاثیر گذاشته و این بیماری را تشدید میکند. کرونا در برخی بیماران، التهاب کبد ایجاد کرده که نوعی هپاتیت گذرا است و اگر فرد مشکلات زمینهای کبد داشته باشد، التهاب و هپاتیت حاصل از کرونا در فرد تشدید میشود.
این متحصص داخلی تصریح کرد: شایعترین مشکل کبدی در ایران، کبد چرب غیرالکلی نام دارد که بیشتر در افراد چاق مشاهده میشود. این بیماری ۲۵ تا ۳۰ درصد در کشور شیوع دارد و علت اینکه افراد چاق زودتر از سایرین به کرونا مبتلا میشوند و این بیماری بر آنها تاثیرات بیشتری دارد، چربی کبد غیرالکلی است.
طباییان اضافه کرد: تشخیص این نوع از بیماری کبد در افراد چاق و دیابتی، با غربالگری ممکن نیست بلکه در زمان تشخیص بیماری کرونا و انجام آزمایش بر این بیماران، این عارضه خود را نشان میدهد.
این فوق تخصص گوارش برای جلوگیری از این بیماری شایع توصیه کرد: رعایت رژیم غذایی مناسب، کاهش وزن و ورزش از این نوع بیماری جلوگیری میکند.
طباییان تاکید کرد: هیچ داروی گیاهی یا مواد غذایی خاصی برای افراد دارای بیماری کرونا مورد تایید قرار نگرفته و در صورت مشاهده علایم گوارشی و درد در ناحیه شکم، معده و روده لازم است بیمار به مراکز درمانی یا پزشک متخصص گوارش مراجعه کند.