راز‌های روانشناسی که قلب دیگران را به تسخیر شما در می‌آورد

اگر دلتان می‌خواهد در ملاقات با دیگران بلافاصله به یک فرد محبوب تبدیل شوید، باید از ترفند‌های روانشناسی استفاده کنید.
کد خبر: ۱۳۱۹۹۹۲
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، اغلب دوستی‌ها آنقدر به طور طبیعی شکل می‌گیرند که شما حتی نمی‌توانید به یاد بیاورید که چطور و از چه زمانی شروع شده‌اند.

گاهی اوقات شما می‌خواهید تلاش کنید تا با یک شخص جدید دوست شوید یا به بهترین دوست یک نفر تبدیل شوید که در این صورت، استفاده از ترفند‌ها و تکنیک‌هایی مانند رفتار مشابه، لبخند زدن و دیگر رفتار‌ها می‌توانند شما را دوست‌داشتنی‌تر نشان دهند.

ما برای یافتن راهکار‌هایی برای این که افراد به شما علاقه‌مند شوند، تحقیقات روانشناختی در مورد علم جذب انجام داده ایم.

از دیگران تقلید کنید

این استراتژی «روش آینه» نامیده می‌شود و شامل تقلید از رفتار شخص مقابل است که طی آن، هنگام صحبت کردن با کسی سعی می‌کنید زبان بدن، حرکات و حالت‌های صورت او را کپی کنید.

در سال ۱۹۹۹، محققان دانشگاه نیویورک پژوهشی تحت عنوان "اثر آفتاب پرست" را اثبات کردند که در این اثر، وقتی افراد به طور ناخودآگاه رفتار یکدیگر را تقلید می‌کنند، این تقلید باعث می‌شود که امر دوست داشتن آسان‌تر شود.

محققان، ۷۸ زن و مرد را مجبور کردند که با شریک و یا طرف مقابل خود در این تحقیق شرکت کنند که این افراد در سطوح مختلفی حرکات یکدیگر را تقلید کرده و محققان به صورت مخفیانه از این تعاملات، فیلمبرداری می‌کردند و در پایان این تعاملات، محققان ثابت کردند که افراد، نزد شریک و یا طرف مقابل خود محبوبیت بیشتری پیدا کرده اند.

پس از این تحقیق، شرکت کنندگان به محققان گفتند که وقتی شریک زندگی و یا طرف مقابلشان، از حرکات آن‌ها تقلید می کردند، از آن‌ها بیشتر خوششان آمده است.

زمان بیشتری در اطراف دیگران باشید

با توجه به "تاثیر در معرض دید قرار گرفتن"، مردم تمایل دارند چیز‌هایی که برای آن‌ها آشناست را دوست داشته باشند.

دانش این پدیده به دهه ۱۹۵۰ بازمی‌گردد؛ زمانی که محققان دانشگاه MIT دریافتند دانشجویان دانشگاهی که در پروژه‌های مسکن نزدیک‌تر به هم زندگی می‌کردند در مقایسه با دانشجویانی که از هم دورتر زندگی می‌کردند، از صمیمیت بیشتری برخوردار بودند.

این اتفاق می‌تواند به این دلیل افتاده باشد که دانشجویانی که نزدیک یکدیگر زندگی می‌کردند، توانستند به طور منفعلانه تری با یکدیگر تعامل داشته باشند که از آن جمله می‌توان به سلام و احوالپرسی اشاره کرد که این تعاملات، تحت شرایط خاص، توانستند به دوستی تمام عیار تبدیل شوند.

روانشناسان در یکی از دانشگاه ها، در تحقیق خود، از چهار زن استفاده کردند که به عنوان دانشجویان یک کلاس روانشناسی دانشگاه حضور داشتند و هر یک از آن‌ها در دفعات مختلفی در کلاس حاضر شدند.

وقتی که محققان، تصاویر چهار زن دانشجو را به دانش آموزان پسر نشان دادند، مردان حتی با وجود این که با زنانی که در کلاس حضور فعال داشتند ارتباط و تعامل نداشتند، اما علاقه بیشتری به آن‌ها نشان دادند.

روی هم رفته، این پژوهش‌ها و نتایج نشان می‌دهد که صرف کردن وقت بیشتر با افراد باعث علاقه مند‌تر شدن آن‌ها به شما می شود. از اینرو، حتی اگر در نزدیکی دوستان خود زندگی نمی‌کنید، سعی کنید طبق یک روال ثابت با آن‌ها مراوده و تعامل داشته باشید. به طور مثال؛ حتی شده هر هفته برای قهوه خوردن با یکدیگر بیرون بروید یا با هم به یک کلاسی که هردو دوست دارید،  بروید.

از دیگران تعریف کنید

افراد، صفاتی را که شما برای توصیف دیگران استفاده می‌کنید، به شخصیت شما ربط می‌دهند و این پدیده "انتقال صفات بی اختیار" نامیده می‌شود.

یک مطالعه نشان داد که این تأثیر حتی زمانی رخ می‌دهد که افراد می‌دانند برخی از صفاتی که درباره آن‌ها بیان شده است هیچ گونه سنخیتی با شخصیت آن‌ها نداشته است و در حقیقت توصیف واقعی آن‌ها نیست.
گرچن روبین، نویسنده کتاب "پروژه خوشبختی" می‌گوید: "هر آنچه در مورد دیگران می‌گویید، بر نحوه دید شما تأثیر می‌گذارد. "

اگر شخص دیگری را اصیل و مهربان توصیف کنید، مردم نیز شما را با این ویژگی‌ها می‌بینند. عکس این قضیه نیز صادق است. یعنی اگر مرتباً پشت سر آن‌ها صحبت کنید، آن‌ها نیز پشت سر شما صحبت می‌کنند و حتی صفات منفی را به شما می‌چسبانند.

حوصله داشته باشید

"سرایت عاطفی" به این موضوع می پردازد که چه اتفاقی می‌افتد که افراد تحت تأثیر خلق و خوی افراد دیگر قرار می‌گیرند و طبق یک مقاله تحقیقاتی، از دانشگاه اوهایو و دانشگاه هاوایی، مردم می‌توانند ناخودآگاه احساسات اطرافیان خود را احساس و لمس کنند.

اگر می‌خواهید باعث شوید هنگامی که دیگران در اطراف شما هستند، احساس خوشحالی داشته باشند، تمام تلاش خود را برای انتقال احساسات مثبت انجام دهید.

با دوستان دیگران دوست شوید

نظریه شبکه‌های اجتماعی که پشت این اثر وجود دارد، «بسته شدن سه‌گانه» نامیده می‌شود و به این معنی است که دو نفر وقتی دوست مشترکی داشته باشند، احتمالاً صمیمی‌تر خواهند بود.

دانشجویان دانشگاه بریتیش کلمبیای کانادا برای نشان دادن این تأثیر، برنامه‌ای را طراحی کرده که طی آن به طور تصادفی، افرادی را در فیس‌بوک دنبال کردند و آن‌ها بعد از این طرح متوجه شدند که با افزایش تعداد دوستان مشترکشان، احتمال اینکه مردم درخواست دوستی آن‌ها را بپذیرند، بیشتر است.

همیشه از دیگران تعریف نکنید

اگرچه گفتیم که از دیگران تعریف کنید، اما این کار، به صورت افراطی نباشد چرا که نظرات مثبت و تعریف کردن از دیگران زمانی تأثیر بیشتری می‌گذارد که فقط هر از گاهی مورد استفاده قرار گیرند و به صورت افراطی نباشند.
محققان دانشگاه مینه‌سوتا در سال ۱۹۶۵ مطالعه‌ای انجام دادند که نشان می‌دهد چگونه می‌توان این تئوری را به صورت عملی و کاربردی مورد استفاده قرار داد.

محققان، ۸۰ دانشجوی دختر را به صورت گروه‌های دونفره انتخاب کرده و شرایطی برقرار کردند تا آن‌ها حرف‌های شریک زندگی خود را به صورت مخفیانه گوش کنند. در حالی که، محققان به مرد‌ها گفته بودند که در خصوص چه موضوعی صحبت کنند.

اگرچه در سناریوی اوّل، نظرات همه مثبت بود، امّا در سناریوی دوم، نظرات، منفی بودند و در سناریوی سوم نیز، نظرات از مثبت به منفی تبدیل شدند و در سناریوی چهارم، این بار، نظرات از منفی به مثبت تبدیل شدند.
همانطور که به نظر می‌رسید، وقتی که نظرات از مثبت به سمت منفی سوق پیدا می‌کرد، دختران شرکت کننده در این پژوهش، شریک زندگی خود را بیشتر دوست داشتند و این نشان می‌دهد افراد دوست دارند که احساس کنند در برخی از مسائل به طرف مقابل خود حس خوب برتری بخشیده اند و حرف آخر این است که سعی کنید کمتر از دوستانتان تعریف کنید.

خونگرم باشید

سوزان فیسکه، روانشناس اجتماعی، "مدل محتوای کلیشه‌ای" را ارائه داد؛ نظریه‌ای که مردم بر اساس خونگرمی و شایستگی، دیگران را قضاوت می‌کنند.

بر اساس این مدل، اگر بتوانید خود را خونگرم و صمیمی و در عین حال فردی شایسته نشان دهید، مردم حس می‌کنند که می‌توانند به شما اعتماد کنند. به عنوان مثال؛ اگر از نظر اقتصادی یا تحصیلی در سطح بالایی قرار داشته باشید آن‌ها تمایل بیشتری دارند تا به شما احترام بگذارند.

امی کودی، روانشناس دانشگاه هاروارد می‌گوید در محیط‌های کاری، مهم است که ابتدا صمیمیت و سپس صلاحیت را نشان دهیم.

گاهی اوقات نواقص و عیب‌های خود را نشان دهید 

اگرچه، با توجه به "اثر پرَتفال"، افراد، بعد از اشتباه، شما را بیشتر دوست خواهند داشت، اما این موضوع، فقط در صورتی اتفاق می‌افتد که آن‌ها باور کنند شما معمولا فرد با کفایتی هستید و‌البته آشکار کردن اینکه شما فردی بی عیب نیستید، باعث نزدیک‌تر شدن شما به اطرافیان می‌شود.

الیوت آرونسون به عنوان یک محقق، هنگامی که بررسی کرد چگونه اشتباهات ساده می‌توانند بر جذابیت درک شده تأثیر بگذارند، از دانشجویان پسر دانشگاه مینه‌سوتا خواست که فیلم‌های افرادی که در مسابقه شرکت می‌کنند را تماشا کنند.

در ارزیابی این دانشجویان مشخص شد افرادی که در مسابقه، نتیجه خوبی گرفتند، اما در هنگام مصاحبه، دستشان به فنجان قهوه خورد و آن را ریختند، محبوبیت بیشتری نسبت به کسانی داشتند که هم در مسابقه و هم در قهوه خوردن بی نقص عمل کرده بودند.

روی ارزش‌های خود تأکید کنید

بر اساس یک مطالعه کلاسیک توسط تئودور نیوکامب، افراد، بیشتر جذب کسانی می‌شوند که شبیه خودشان هستند و به همین منظور این نظریه به عنوان "اثر جذب شباهت" شناخته می‌شود.

نیوکامب در پژوهش خود، نگرش افراد شرکت کننده را در مورد موضوعات بحث برانگیز مانند جنسیت و سیاست اندازه‌گیری کرد و سپس آن‌ها را در خانه‌ای متعلق به دانشگاه میشیگان قرار داد تا با هم زندگی کنند.
در پایان دوره اقامت، افراد مورد مطالعه، هنگام برخورد با یکدیگر، هم خانه خود را نسبت به موضوعاتی که ارزیابی می‌شدند، بیشتر دوست داشتند.

اگر می‌خواهید با کسی دوستانه رفتار کنید، سعی کنید یک نقطه شباهت بین خودتان و او پیدا کنید و آن را برجسته جلوه دهید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها