به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، با تکمیل شدن برنامه ایمنسازی همه داوطلبان شرکت کننده، مرحله سوم و نهایی آزمایشهای بالینی کاندیدای واکسن کوبایی سوبرانا ۰۲ (Soberana ۰۲) علیه کووید-۱۹ به پایان رسید.
در صورت تایید اثربخشی و کارآیی دو واکسن سوبرانا ۰۲ و آبدالا که پیشرفته ترین گزینههای واکسن کوبا هستند، مقامهای این جزیره اجازه خواهند داشت نسبت به دریافت مجوز استفاده اضطراری در ماه آینده میلادی (ژوئن/ خرداد- تیر) اقدام کنند. مرحله سوم کارآزماییهای بالینی واکسن سوبرانا روی ۴۴ هزار و ۱۰ داوطلب ۱۹ تا ۸۰ ساله انجام شد
کوبا که اکنون به رغم اعمال تدابیر پیشگیرانه با موج سوم شیوع ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکند، امیدوار است تا هر چه سریعتر طرح واکسیناسیون انبوه با واکسن بومی را آغاز کند.
دولت کوبا پیشتر از واکسیناسیون کامل جمعیت این جزیره تا پیش از پایان سال جاری میلادی (۲۰۲۱) خبر داد.
نهادهای علمی کوبا همزمان سه واکسن دیگر «سوبرانا ۰۱» «سوبرانا پلاس» و «مامبیسا» را نیز در دست بررسی دارند.
مامبیسا نیز به عنوان تنها واکسن کوبایی که برای مصرف از طریق بینی تجویز شده، در میان افرادی که طی مرحله نخست آزمایش ها آن را دریافت کرده اند، اثربخشی و ایمنی خوبی نشان داده است.
کوبا در حال حاضر با ثبت روزانه حدود یکهزار مورد ابتلا به کووید-۱۹، کوچکترین کشور جهان با ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت خواهد بود، که به واکسن تولید داخل دست مییابد. بر اساس تارنمای آماری وِردومیترز تا کنون بیش از ۱۳۶ هزار نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
کوبا به عنوان یکی از کشورهای آسیب دیده از کرونا در منطقه آمریکای لاتین تاکنون از هیچ یک از واکسن های مورد استفاده در سایر کشورها ازجمله واکسن های آسترازنکا، فایزر، اسپوتنیک وی یا سینوواک وارداتی نداشته و به دنبال بهره برداری از واکسن های تولیدی کشور خود برآمده است.