رونمایی از دستگاه بازیافت در مبدأ
دستگاه «بازیافت در مبدأ» کار مشترک ایران، ژاپن و سازمان برنامه توسعه وابسته به سازمان ملل متحد رونمایی شد

رونمایی از دستگاه بازیافت در مبدأ

محققان برای کمک به مبارزه با بحران زباله‌های پلاستیکی روش جدیدی ابداع کرده‌اند که بواسطه آن در کمت از یک ساعت پلاستیک‌های زائد به سوخت جت تبدیل می‌شوند.
کد خبر: ۱۳۱۶۳۷۴

به گزارش جام جم آنلاین، محققان دانشگاه ایالتی واشنگتن، فرایند کاتالیزوری را برای تبدیل کارآمد پلی اتیلن به سوخت جت و روان کننده ها با ارزش بالا ابداع کردند.

کارشناسان دانشگاه ایالتی واشنگتن به دنبال تجاری سازی روش خود هستند؛این ماده پلی اتیلن را به سوخت جت و سایر محصولات با ارزش هیدروکربن تبدیل می‌کند.

پلی‌اتیلن که در بطری‌ های پلاستیکی استفاده می‌شود، پرکاربردترین پلاستیک در جهان است؛ دانشمندان روشی را برای تبدیل پلاستیک‌ های زائد به مواد تشکیل دهنده سوخت جت در کمتر از یک ساعت برای کمک به مقابله با بحران زباله‌های پلاستیکی ایجاد کرده‌اند.

از پلی اتیلن که پرکاربردترین پلاستیک در جهان است برای تولید کیسه‌های خرید و بطری‌های شامپو و نظیر آن استفاده می‌شود؛ این پلیمر در حدود یک سوم کل پلاستیک‌های تولید شده یافت می‌شود و ارزش جهانی آن سالانه حدود ۲۰۰ میلیارد دلار (۱۴۲ میلیارد پوند) است.

در رویه ابداعی این محققان که جزییات آن در مجله Chem Catalysis منتشر شده است از یک «روتنیم» بر روی کاتالیزور کربن و یک حلال معمول استفاده می‌شود؛ از پلیمرهای زائد می‌توان با استفاده از روش تبدیل به عنوان مواد خام با ارزش استفاده کرد.

دانشمندان قبلاً پلاستیک‌های یکبار مصرف را به سوخت جت، گازوئیل و روان کننده تبدیل کرده‌اند.

منبع: فارس

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها