سؤال اما این است که چرا محدودیت های کرونایی در شهرها رعایت نمیشود؟ به گفته محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت و درمان، در تهران محدودیتها نصف و نیمه رعایت میشود اما در شهرهای دیگر، اصناف همراهی خوبی با اجرا شدن محدودیتها دارند.
به گفته فرهادی اما در مجموع وزارت بهداشت و درمان از اجرایی شدن محدودیتهای کرونایی راضی نیست و نمره خوبی به اصناف نمیدهد.
چرا در دو هفته گذشته، ما موفق به اجرایی شدن محدودیت های کرونا نشدیم؟
شما شهر تهران را میبینید اما واقعیت این است که محدودیت های کرونا در سایر شهرها و استانها رعایت میشود. بعد از تعطیلات نوروزی گشایشی در کسب و کارها ایجاد شدهاست و به همین دلیل، واحدهای صنفی تمایل به بسته بودن ندارند و محدودیت های کرونا را رعایت نمیکنند اما از موضع وزارت بهداشت و درمان میگویم که ما با وجود مشکلات اقتصادی باید محدودیتها را رعایت کنیم و در صورتی که واحد صنفی تخلف کند، ارجاع به دستگاههای قضایی یا تعطیلی در انتظارش است.
اما میبینیم که واحدهای صنفی بازند.
نظارت زمانبر است. دستگاههای اجرایی، وزارت صمت و اتاق اصناف هم وارد عمل شدند و طبق جلسه اخیر که توسط کمیته امنیتی وزارت کشور تشکیل شد، از ارگانها و ادارات درخواست کرد تا وظایف خود را با شدت بیشتری انجام دهند. بهعنوان مثال از نیروی انتظامی درخواست کرد تا اعمال محدودیتهای درونشهری و بینشهری با شدت بیشتری انجام شود. در حال حاضر ما محدودیت هوشمند را راهاندازی کردیم که چند روزی است شروع شدهاست.
شما بارها به تعداد اندک ۷۰۰۰ بازرس وزارت بهداشت و درمان که برای اجرایی شدن محدودیتها کم است، اشاره کردید. چرا ناظر استخدام نمی کنید؟
فرآیند استخدام زمانبر است، هرچند که در حال انجام است اما با اجراییشدن طرح شهید سلیمانی، از نیروهای بسیج و هلالاحمر برای بازرسی استفاده میکنیم تا در صورتی که واحد صنفی متخلفی را ببینند به دانشگاههای علوم پزشکی معرفی کنند و بعد بازرسان وزارت بهداشت وارد عمل شوند.
اما این کار زمانبر است.
نه اینطور نیست. ما با سرعت در حال کار هستیم و تا به حال چهار تا پنج برابر با کمک این طرح، نیروهایمان را افزایش دادیم اما گستردگی کار خیلی بالاست. یک نکته خیلی مهم است؛ وزارت بهداشت و درمان وظیفه سازماندهی و نظارت بر عملکرد سایر دستگاهها ازجمله وزارت صمت و اتاق اصناف را بهعهده دارد و به عملکرد هر کدام از سازمانها و ارگانهای نظارتی زیرنظر خودش نمره میدهد.
کدام سازمان نمره پایینتری دارد؟
من برعکس میگویم. تعزیرات حکومتی، وزارت راه و شهرسازی و وزارت گردشگری از سازمانهای خوبی هستند که نظارت دقیقی دارند. برخی از واحدهای صنفی دیگر که کار آموزشی میکنند و کلاسها را به صورت حضوری برگزار میکنند و نیز اداراتی که به محدودیت دورکاری یکسوم، بیتوجهاند مشکل بزرگ ما هستند.
بهعنوان ناظر از عملکرد دستگاه ها راضی هستید؟
نه، راضی نیستیم و اعتقاد داریم که نباید به زور واحد صنفی را مجبور به رعایت کنیم بلکه باید سبک زندگی تغییر کند و خود واحد صنفی، محدودیت را رعایت کند. به عنوان مثال، کتابفروشی که باید تعطیل باشد، میتواند از طریق فضای مجازی کتاب ها را به فروش برساند. با این کار لازم نیست که او واحد صنفی خود را باز کند.
لیلا شوقی - جامعه / روزنامه جام جم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد