به گزارش جام جم آنلاین، دکتر مسعود مردانی روز جمعه در گفتگو با ایرنا با تاکید بر اینکه، مردم هر واکسنی از سوی وزارت بهداشت تایید شد، باید سریعا استفاده کنند و تعلل نکنند، افزود: طبق مطالعات اخیر گفته شده که واکسن روسی روی واریانت و گونه های مختلف کرونای آفریقایی از واکسن مدرنا و فایزر بهتر عمل کرده است.
وی ادامه داد: ضمن اینکه پزشکان و کادر درمانی به عنوان کسانی که واکسن روسی را بیشتر در ایران استفاده کرده اند، خیالشان راحتر و اطمینانشان به واکسن اسپوتنیک بیشتر شده است.
این عضو علمی ستاد مقابله با کرونا افزود: هنگامی که در بخش های بیمارستانی برای ثبت نام واکسن به پزشکان و پرستاران اطلاعیه می دادیم، در ابتدا از ۲۰۰ نفر ۵۰ نفر ثبت نام می کردند، اما در حال حاضر بیش از ۱۸۰ نفر ثبت نام می کنند.
این عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه، بسیاری از پزشکان و پرستاران تاکنون واکسینه شده اند، افزود: پس از این گروه افراد بالای ۶۵ سال، افراد دارای بیماری های زمینه ای همچون بیماران قلبی، ریوی و صعب العلاج، افراد دچار بیماری های سرطان از جمله لوسمی، لنفون و افراد تحت شیمی درمانی در اولویت واکسیناسیون خواهند بود.
مردانی همچنین اظهار کرد: استفاده از واکسن های فایزر، مدرنا و آسترازنکا که برای پیشگیری کرونا در اروپا استفاده شده است تاکنون از ابتلای افراد به ویروس بریتانیایی جلوگیری کرده است.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین در پاسخ به وضعیت ساخت واکسن در کشور گفت: خوشبختانه ۶ واکسن در ایران اجازه پیدا کرده اند که اقدامات آزمایشگاهی و مقدماتی آنها انجام شده و سه واکسن تا آخر تابستان به بازار داخلی عرضه می شود.
مردانی همچنین گفت: خوشبختانه یکی از این واکسن ها نوترکیب است که در انستیتوپاستور کار مطالعاتی آن در حال انجام و تست هم شده است، واکسن برکت نیز در حال طی کردن مراحل تجربی دو و سه با هم است و در حال گذران مراحل نهایی است.
وی افزود: البته شرکت هایی نیز در ایران در حال وارد کردن تکنولوژی ساخت واکسن روسی اسپوتنیک وی هستند و قصد دارند تحت لیسانس اسپوتنیک این واکسن را تولید کنند و به طور حتم این واکسن ساخت داخل به زودی و حداکثر دو تا سه ماه دیگر به بازار خواهد آمد.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین تصریح کرد: البته برخی شرکت های دیگر در حال انتقال و وارد کردن تکنولوژی ساخت واکسن از کشورهای ژاپن و استرالیا هستند.
مردانی همچنین درخصوص اینکه، گفته شده عمده بیماران مبتلا به کرونا با گذشت حداکثر دو تا سه هفته دیگر انتقال بیماری از آنها از بین می رود و بیماری را به دیگران منتقل نمی کنند نیز اظهار کرد: اگر بیمار در ۱۰ روز آخر بیماری هیچ علامتی نداشته باشد دیگر بیماری تمام شده است، یعنی از کرونا نجات پیدا کرده اما درصدی مشکلات دیگری پیدا می کنند.
وی با بیان اینکه، در خرداد ماه سال گذشته حدود ۲۵ درصد جمعیت کشور دچار کرونا شده بودند، افزود: طبق مطالعات بعدی این رقم به بالاتر از ۳۰ درصد و بیشتر رسید اما به عینه می توان گفت که بالای ۳۰ میلیون از مردم کشورمان به احتمال زیاد کرونا گرفته اند.
این متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص اینکه آیا تغییرات آب و هوایی در شیوع بیماری کرونا تاثیر دارد یا خیر نیز تصریح کرد: تغییرات آب و هوا هیچ تاثیری در گسترش و شیوع بیماری کرونا ندارد.
مردانی در پاسخ به پرسشی، احتمال انتقال کرونا از طریق برخی حشرات از جمله پشه و مگس را رد کرد.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد