به گزارش جام جم آنلاین، علی میرزاجانی، استاد دانشگاه و رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص اهمیت استفاده از عینک آفتابی اظهار کرد: معمولا اکثر افراد در فصول گرم سال که هوا آفتابی خواهد بود بیشتر از عینک آفتابی استفاده میکنند؛ در حالی که در فصلهای پاییز و زمستان هم روزهای غیرآفتابی و ابری باید از چشمهای خود در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید محافظت کرد.
وی افزود: چشم انسان قابلیت دیدن نور مرئی را دارد، اما اشعه خورشید علاوه بر نور مرئی که توسط سلول های بینایی چشم انسان قابل رویت است دارای اشعه غیر مرئی (مادون قرمز و ماورای بنفش) است که قابل رویت نیستند و سبب آسیب به قرنیه، عدسی چشم، شبکیه و عصب بینایی چشم خواهند شد.
این اپتومتریست بیان کرد: تنها نور خورشید جز اشعههای مضر محسوب نمیشود بلکه در برخی مشاغل از قبیل جوشکاری اشعههای مضری وجود دارند که لازم است در حین کار از عینکهای جذبی مخصوص برای جلوگیری از آسیب به چشمها استفاده شود.
میرزاجانی با اشاره به اینکه عینکهای آفتابی همان عینک های جذبی هستند که طول موجهای اشعه ماورای بنفش که برای چشم مضر هستند، جذب میکند، گفت: عینک های آفتابی با تنظیم نور لازم ورودی به چشم نقش طبی خود را ایفا کرده و از بروز آسیبهای مربوط به اشعه ماورای بنفش به چشم جلوگیری می کند؛ بنابراین لازم است همه افراد حتی کودکان برای حفاظت از چشمهای خود در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید از عینک های آفتابی استفاده کنند.
وی تصریح کرد: اشعه ماورای بنفش خورشید حتی در روزهای ابری در محیط وجود دارند و به چشم آسیب میرسانند هر چند در روزهای آفتابی و حتی زمستانی میزان این اشعه بیشتر خواهد شد پس استفاده از عینک آفتابی در تمام فصول سال توصیه میشود.
این اپتومتریست در خصوص عوارض اشعه ماورای بنفش برای چشم اظهار کرد: این اشعه در کوتاه مدت موجب قرمزی، خشکی چشم و سوختگیهای تشعشعی در سطح قرنیه خواهدشد اما در طولانی مدت موجب ناخنک چشم، آب مروارید و استحاله منطقه مرکزی دید در شبکیه چشم خواهد شد.
وی بیان کرد: همه عینکهای آفتابی محافظت لازم برای چشمهای شما را فراهم نمیکند و یک عینک آفتابی استاندارد دارای ویژگیهای تخصصی بوده که لازم است با راهنماییهای لازم یک اپتومتریست عینک آفتابی خود را تهیه کنید.
این رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران گفت: متاسفانه در بسیاری از مغازهها در سطح شهرهای مختلف عینکهای آفتابی بدون نظارت یک اپتومتریست یا مسئول فنی دارای مجوز از وزارت بهداشت عرضه و موجب میشود نه تنها صحت و استاندارد بودن عینکهای آفتابی مشخص نباشد بلکه در انتخاب تخصصی یک عینک آفتابی با شرایط مختلف هم هیچ نظارت تخصصی وجود نداشته باشد.
میرزاجانی تصریح کرد: استفاده از عینکهای آفتابی به اندازه عینک های طبی که برای ضعف بینایی مورد استفاده قرار می گیرد حائز اهمیت هستند و برای انتخاب آنها مشورت با یک اپتومتریست لازم است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد