به گزارش جام جم آنلاین خراسان رضوی؛ تربیت 530 حافظ کل قرآن و حمایت از مجموعه های قرآنی در زمره مهم ترین اقدامات این مجموعه به حساب می آید که تاکنون بازخوردهای زیادی را نیز به همراه داشته است.
در آستانه ماه رمضان، ماه بهار قرآن، پای صحبت های حجت الاسلام سید مسعود میریان، مدیر مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی می نشینیم تا با فعالیت های این مجموعه بیشتر آشنا شویم.
برگزاری محافل انس با قرآن کریم تحت عنوان کرسی تلاوت رضوی، نشر و اهدای مصحف شریف، برگزاری جشنواره و نمایشگاه قرآن کریم، حمایت از جلسات آموزش قرآن کریم در حوزه آموزشهای عمومی و تخصصی، تربیت حافظان قرآن در قالب «طرح حافظون رضوی»، برگزاری دورههای آموزش روخوانی قرآن کریم ویژه کودکان پیش دبستانی تحت عنوان «مهدالرضا(ع)»، طرح آموزش قرآن ویژه نوجوانان و بزرگسالان و برگزاری دورههای تربیت مربی و مدرس قرآن کریم در زمینههای مختلف بخشی از فعالیت های مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی است که میریان به آن اشاره می کند.
راه اندازی کانون های خادمیاری قرآنی در سراسر کشور
وی راه اندازی کانون های خادمیاری قرآنی در سراسر کشور را یکی از اقدامات مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی در راستای گسترش فعالیت های قرآنی می داند و می گوید: فعالیت های قرآنی این مرکز علاوه بر حرم مطهر رضوی و شهر مشهد در سایر استان ها نیز با همکاری و همراهی خادمیاران قرآنی در حوزه آموزش روخوانی برای بچه های پیش دبستانی مهدالرضا(ع) و آموزش بالاتر از آن سن با عنوان «شباب الرضا(ع)» با هدف تربیت نسلی آگاه از اسلام ناب محمدی و با تبیین و تفهیم روشنگری خود قرآن از دشمنان اسلام در فضای مجازی در حال برگزاری است.
اهداء 18هزار مصحف شریف به جلسات سنتی
وی شناسایی جلسات سنتی، ساماندهی، کدگذاری و ارتباطشان با آستان قدس رضوی را از جمله اقدامات در عرصه حمایت مرکز از جلسات سنتی قرآن کریم برمی شمارد و می گوید: اهداء 18هزار مصحف شریف به اساتید جلسات سنتی و آموزش 400 نفر مربی در شش استان از دیگر خدمات مرکز قرآن کریم به این جلسات است.
وی مردمی بودن جلسات سنتی قرآن کریم را مبنای خدمات مرکز قرآن کریم معرفی و ادامه می دهد: مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی با ارائه محتوی قرآنی این جلسات را همراهی می کند اما برپایی این محافل به صورت مردم محوری هدف اصلی این مجموعه است.
مدیر مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی می افزاید: تولید اپیکیشن ویژه جلسات سنتی یکی از برنامه های طراحی شده از سوی مرکز قرآن است تا اعضای این جلسات بتوانند از طریق این اپیکیشن گزارشات و تصاویر جلسات شان ثبت کنند و برنامه هایی یکپارچه و منسجم انجام دهند.
بهره مندی 2000 مربی از آموزش های مرکز قرآن
وی برگزاری دوره های آموزشی مربی گری برای مهدالرضا(ع) را دیگر برنامه این مرکز عنوان می کند و می گوید: تاکنون بالغ بر 2 هزار مربی از آموزش های مرکز قرآن آستان قدس رضوی بهره مند شده اند.
مدیر مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی می افزاید: در حوزه بین الملل نیز از سوی این مرکز تدابیری انجام شده است که در سال 1400 علاوه بر دنبال کردن برنامه های قرآنی در حرم مطهر رضوی و سراسر کشور برنامه هایی هم در بخش بین الملل نیز انجام خواهد شد.
میریان ادامه می دهد: طرح ملی قرآنی تحت عنوان «من قرآن را دوست دارم» یکی از برنامه های محوری این مجموعه است که با همکاری اعتبات مقدس کشور شامل حرم مقدس حضرت معصومه(س)، شاه چراغ(ع)، حرم عبدالعظیم حسنی(ع)، مسجد مقدس جمکران و 200 امامزاده شاخص امور اوقاف که قابلیت اجرای این طرح را دارند در سراسر کشور اجرا خواهد شد.
آموزش 10 هزار قرآن آموز در مهدالرضا(ع)
وی درباره فعالیت کلاس های مهدالرضا(ع) آستان قدس رضوی نیز می گوید: در سال 98 بیش از 25 هزار قرآن آموز و بالغ بر 470 شعبه و حدود 120 کلاس در مهدالرضاهای سراسر کشور داشتیم اما در سال 99 با توجه به شیوع ویروس کرونا کلاس های حضوری کاهش پیدا کرد و در حال حاضر حدود 10 هزار قرآن آموز در بخش آموزش مجازی و حضوری مهدالرضا(ع) سراسر کشور از آموزش این مجموعه بهره مند می شوند.
تربیت 530 نفر حافظ کل قرآن
مدیر مرکز قرآن کریم استان قدس رضوی در ادامه «طرح حافظون رضوی» را طرحی موفق و بی نظیر عنوان می کند و می گوید: 530 نفر حافظ کل قرآن کریم تربیت شده است و با برگزاری مراسم اختتامیه این طرح در آذر ماه سال جاری این طرح به کار خود پایان می دهد.
طرح تحفیظ رضوی
وی از اجرایی شدن طرح دوره آموزشی شبانه روزی حفظ قرآن در تابستان امسال خبر می دهد و می افزاید: طرحی در آواخر سال 99 با عنوان «تحفیظ رضوی » شروع کردیم که یک موسسه در مشهد با 600 نفر قرآن آموز با حمایت مرکز قرآن آستان قدس رضوی این طرح را دنبال می کند و برخی از استان ها هم تقاضای مشارکت در این طرح را کردند که بنا داریم امسال از متقاضیان در سایر استان ها نیز حمایت کنیم.
میریان می گوید: طبق برنامه ریزی های انجام شده پیش بینی می کنیم در سال جاری از 5 هزار جزء نفر حمایت کنیم و از طریق بودجه های آستان قدس رضوی یارانه ای را در اختیار عزیزانی که شهریه برای آموختن قرآن پرداخت می کنند قرار دهیم.
گسترش فعالیت های قرآنی در پرتو نام امام رضا(ع)
میریان به تولید محتوی و تدوین کتاب ویژه طرح های آموزشی و ارسال آن برای استفاده متقاضیان و داوطلبین قرآن آموز نیز اشاره می کند و ادامه می دهد: در سال 99 به دلیل شیوع ویروس منحوس کرونا برگزاری نمایشگاه نداشتیم ولی پویش ها و مسابقات قرآنی در زمان های مختلف برگزار کردیم که پویش ملی «با قرآن در خانه بمانیم»، «طرح قاری خانه خود باشیم» و مسابقات « زندگی برمدار قرآن» ، «این الرجبییون»، «ربیع الانام» «فراز خوانی برای نوجوانان» و مسابقات نقاشی و قصه گویی قرآنی برای کودکان ... از جمله برنامه هایی است که در دوران کرونا و به صورت مجازی اجرا شده است.
افزایش چشمگیر مخاطبین در دوران کرونا
میریان معتقد است که فعالیت های ترویجی مرکز قرآن کریم در دوران کرونا نه تنها کاهش نداشته بلکه از گسترش خوبی برخوردار بوده است و ادامه می دهد: برگزاری کرسی تلاوت رضوی در شبکه های اجتماعی و کانال مرکز قرآن که در ایام کرونا به صورت مجازی از استقبال خوب مخاطبین برخوردار شد به طوری که در برخی از روزها بالغ بر 5 تا 7هزار نفر به صورت زنده از این برنامه بهره مند می شدند.
وی با تاکید بر افزایش چشمگیر مخاطبان فضای مجازی در دوران کرونا، ابراز می کند: در این دوره در کنار فعالیت های فیزیکی فعالیت هایی هم در فضای مجازی صورت انجام شد که طبق آمار بدست آمده مخاطبان فضای مجازی برنامه های قرآنی در ایام کرونا نسبت به قبل آن 3 برابر افزایش داشته است لذا بنا داریم بعد از حل مشکلات به وجود آمده از ویروس کرونا نیز بهره مندی از ظرفیت های ایجاده شده در فضای مجازی را حفظ کنیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت