این بخش که در چند سال اخیر تغییرات شگفتانگیزی داشته و از جدیدترین فناوریهای دنیا در آن استفاده میشود، در روزگار فعلی که بیماری ویروسی کرونا جهان را به تسخیر خود در آورده همچنان در حال پیشرفت است.
فناوری تشخیص چهره برای بسیاری از فضاهای امنیتی یا محصولاتی مثل گوشی تلفن همراه، شاید عادی باشد. اما برای شرکتها و دفاتر اداری در دوره همهگیری کووید ۱۹ به یک ضرورت تبدیل شده است؛ زیرا امکانات قبلی نظیر شناسایی از طریق اثر انگشت ممکن است زمینههای انتقال بیماری را فراهم آورد.
در این شرایط، مدیران شرکت کامپیوتری علموصنعت تصمیم میگیرند با تکیه بر دانش بومی و با بهکارگیری مهارت متخصصان داخلی، نمونه ایرانی سختافراز و نرمافزار تشخیصچهره را تولید کنند تا سازمانها و شرکتها بتوانند با هزینه کمتر، دسترسی بهتری به این فناوری رایج در دنیا داشته باشند.
حمیدرضا سعدا...، مدیر فروش شرکت کامپیوتری علموصنعت نوید با اشاره به سابقه تولید محصولات مختلف در این شرکت میگوید: «شرکت ما از سال ۷۱ تجربه کار در حوزه سختافزار و نرمافزارهای مرتبط با حضوروغیاب را داشته و در سال ۹۸ اقدام به دریافت مجوز دانشبنیان کرده است. ما تلاش میکنیم پابهپای فناوریهای روز دنیا جلو برویم و به نیازهای داخلی هم توجه کنیم. بر همین اساس دقیقا از زمانی که کرونا شایع شد تصمیم به ساخت و طراحی سیستم تشخیص چهره را گرفتیم و تقریبا ۱۰ ماهه آماده شد و به بازار آمد.» گفتنی است شرکت علم و صنعت نوید در حال حاضر ۱۱۰ نفر نیروی کار مستقیم و ۳۰۰ همکار در نمایندگیهای سراسر کشور دارد.
محصولات شرکت
علم و صنعت نوید در یک نگاه دستگاههای کارت بارکد، مگنت، کارتهای بدون تماس هوشمند و فناوری بیومتریک تشخیص اثر انگشت، نمونههایی از کارهای قبلی شرکت علم و صنعت نوید بوده است و در حال حاضر با ارائه سیستم جامع حضوروغیاب در بخش نرمافزاری به اسم ETS (سرواژه Elmosanat Total System) و دستگاه سختافزاری با نام الیت عرضه میشود. سعدا...، مدیر فروش شرکت میگوید: اکنون ۵۰ نمایندگی در سراسر کشور داریم که خدمات فروش و پشتیبانی را ارائه میدهند.
صادرات به دیگر کشورها
دستگاههایی که علموصنعت نوید تولید میکند به همراه نرمافزاهای طراحی شده توسط برنامهنویسان ایرانی به ۱۶کشور از جمله عربستان ( قبل از تحریم ) ، افغانستان ، سوریه، عراق و چند کشور آفریقایی صادر شده است.
مهندس سعدا... میگوید: «با توجه به این که فناوریهای روز در زندگی همه ما وارد شدهاند قصد داریم به یکی دیگر از حوزههای مهمی که در آینده نه چندان دور بخشهای مختلف زندگی و کار ما را تحت تاثیر قرار میدهد وارد شویم و آن حوزه اینترنت اشیاست. این فناوری برای کنتورهای آب و برق و گاز میتواند بسیار کاربردی باشد و شرکت ما در تلاش است با دانش بومی در این حوزه زمینه لازم را برای اجراییکردن اینترنت کنتورها و قرائت از راه دور فراهم کند.
به این ترتیب دیگر نیاز به اعزام کارشناس برای خواندن کنتور از بین میرود و میزان مصرف به سرعت و بدون مشکل از طریق اینترنت به سازمانها و شرکتها اعلام میشود.
حوزه بعدی که اینترنت اشیا میتواند در آن بسیار مفید و کاربردی باشد خودروها هستند. فرض کنید شرکت خودروسازی که اعلام میکند گارانتی پس از فروش دارد بتواند بعد از مدتی به شما اطلاع دهد روغن خودرویتان، روغن ایدهآلی نیست و باید تعویض شود. این از حوزههایی است که بهطور جدی قصد داریم در آن فعالیت کنیم و محصول داخلی به بازار ارائه دهیم.
مدیر فروش شرکت علم و صنعت نوید میگوید: «متاسفانه محصولات رقیب چینی میتواند از طریق قاچاق وارد کشور شود و به راحتی دستگاههای حضورو غیاب خود را به ایران بفروشد. مهمترین سرمایه شرکت نیروی انسانی آن میباشد که با توجه به تخصصی بودن فعالیتهای شرکت حفظ آنها از اولویتهای اول است . متاسفانه در سالهای اخیر به دلایل متعددی نگهداری نیروی متخصص دشوارتر شده است و بسیاری از نیروهای زبده و با دانش بالا به قصد مهاجرت از شرکت رفته ، موجب بروز خسارت زیادی به شرکت شده است.
موضوع قاچاق و واردات غیر قانونی دستگاههای مشابه چینی از جمله مشکلات فعالیتهای شرکت است که در رقابت با چنین محصولاتی انرژی و هزینه فراوانی به شرکت تحمیل میکند. به خصوص در مواردی که به مجوزهای مختلف سازمانهای دولتی نیاز است، وجود قوانین دستوپاگیر و بروکراتیک انجام هر فعالیت سادهای را به یک پروژه زمانگیر و پر هزینه تبدیل کردهاست؛ بهطور مثال شاید بهتر باشد بین سازمانهای دولتی استعلامهایی نظیر مفاصا حساب بیمه و مالیات مکانیزه شود تا برای هر فعالیتی نیاز به مراجعه مکرر نباشد.
کاهش قیمت نسبت به نمونه خارجی: مدیر فروش این شرکت میگوید: «یکی از نکاتی که باعث شد به فکر تولید نمونه ایرانی دستگاه تشخیص چهره بیفتیم، قیمت بالای نمونههای خارجی بود که بین ۶ تا ۸ میلیون تومان هزینه می بُرد. در حالی که نمونه تولیدشده در شرکت ما که در حال حاضر تنها دستگاه تشخیص چهره در ایران است که صفر تا صدش بر اساس دانش بومی ساخته شده است، حدود ۴ میلیون تومان قیمت دارد.»
انعطاف متناسب با نیاز مشتری: هر مشتری متناسب با نیاز خودش سفارشهایی دارد و علم و صنعت نوید قابلیت ایجاد تغییر و اعمال نکاتی که برای مشتری مهم است را فراهم آورده است. نرمافزار و سختافزاری که از طرف شرکت ارائه میشود قابلیت تطبیق با دیگر سیستمها را دارد؛ مثلا ممکن است سفارشدهنده بخواهد امکانات یا سرویسهای خاصی را برای بعضی از کارمندان به محض ورود و شناساییشدن ارائه بدهد. برای این حوزه نیاز است هماهنگی خاصی بین نرمافزار و بخش سختافزاری وجود داشته باشد که زمینه اجرایی آن در این محصول فراهم شده است.
توجه به شرکتهای کوچک: از آنجا که معیار تعیین هزینه خرید دستگاهها بر اساس ظرفیت ذخیرهسازی چهره و اثرانگشت است، دستگاههای حضور غیاب برای شرکتهای کوچک هم طراحی شدهاند. یعنی برای مراکزی که نیروی کار کمتری دارند تا لازم نباشد آنها هم دستگاههای با قابلیتهای زیاد و گرانقیمت را بخرند. ضمن این که به منظور حمایت از شرکتهای کوچک نیاز نیست هزینهای برای نرمافزار پرداخت کنند و این بخش برایشان کاملا رایگان است.
قابلیت تعمیر با هزینه کم: حسن دیگر دستگاه تشخیص چهره الیت، قابلیت تعمیر سریع و راحت آن است. زیرا تمام قطعات آن در داخل کشور ساخته شده است و به آسانی قابلیت تعمیر و تعویض قطعه را دارد. در حالی که نمونههای خارجی قطعات بسیار گرانقیمتی دارد که گاهی ممکن است اصلا پیدا نشود و مصرفکننده ناچار به خرید مجدد دستگاه شود.
مریم ملی - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: