معاون تحقیقات وزارت بهداشت:

کرونای انگلیسی جوان‌ها را بیشتر درگیر کرده است

نجفی گفت: کرونای انگلیسی جوان‌ها را بیشتر درگیر کرده است و ممکن است قدرت سرایت این ویروس خیلی بالاتر از آمارهای فعلی باشد.
کد خبر: ۱۳۰۴۲۴۲
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، فرید نجفی، معاون تحقیقات وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در برنامه سلام صبح بخیر گفت: هشدارهایی را از هفته‌های قبل داده بودیم که ویروس کرونا قوی تر شده است.
 
او افزود: در ایامی مردم خیلی شیوه نامه ها را رعایت می‌کردند اما وقتی به زمان تعطیلات و جشن ها نزدیک می شویم رفتار مردم تغییر می‌کند. البته شاید به دلیل طولانی بودن این اپیدمی بوده زیرا در تاریخ کم پیش آمده که یک سال با یک اپیدمی رو به رو بوده باشیم.
 
نجفی ادامه داد: چند استان از جمله خوزستان به دلایل متعدد از جمله تغییر در رفتار مردم شرایط حادی پیدا کرده اند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی خوزستان گزارش داده اند که مراسم عزاداری، جشن و ازدواج در این استان به شدت در حال انجام است و مردم شیوه نامه ها را رعایت نمی‌کنند. به همین دلیل رنگ این شهر تغییر کرده است و البته این شرایط می تواند خیلی سریع برای سایر شهرها هم اتفاق بیفتد.
 
معاون تحقیقات وزارت بهداشت ادامه داد: یک سال است که از شیوع این بیماری گذشته و مردم و تمام کشور سختی زیادی کشیده اند. تا زمانی که پوشش واکسیناسیون به درصد قابل قبولی برسد و ویروس کنترل شود، چاره ای جز رعایت شیوه نامه های بهداشتی نداریم.
 
نجفی بیان کرد: به تازگی سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که برای محافظت در برابر ویروس، بهتر است دو ماسک همزمان استفاده شود.
 
او تاکید کرد: این مسائل نشان می دهد که وجه سرایت پذیری ویروس در طول زمان مرتب تغییر می‌کند.
معاون تحقیقات وزارت بهداشت گفت: کرونای انگلیسی جوان‌ها را بیشتر درگیر کرده است. ممکن است آمار مبتلایان به کرونای انگلیسی خیلی بالاتر از آمار‌های فعلی باشد.
 
کرونای انگلیسی، کارایی واکسن روسی را کاهش نداده است
 
نجفی تصریح کرد: تاکنون کرونای انگلیسی کارایی واکسن اسپوتنیک روسی را کاهش نداده است. اگر کارایی هر واکسنی به زیر ۵۰ درصد برسد، باید آن واکسن را کنار بگذاریم.
 
معاون تحقیقات وزارت بهداشت با اشاره به خستگی همگی مردم جهان در مبارزه با ویروس کرونا ادامه داد: خستگی مردم را درک می‌کنیم، اما دلیلی برای بی اعتمادی مردم به وزارت بهداشت نمی‌بینیم. البته مراجع غیر رسمی نظرات غیر رسمی را اظهار می‌کنند که باعث این بی اعتمادی می‌شوند.
 
نجفی درباره اظهار نظر‌های متناقض مسئولان وزارت بهداشت گفت: مقداری از این اظهارنظر‌ها به دلیل دانش محدود درباره کووید ۱۹ است. تناقض در گفتار و رفتار طبیعی است و قطعا دانش ما درباره کرونا ۶ ماه بعد با آنچه امروز داریم، خیلی متفاوت است.
 
او بیان کرد: تقریبا تا اوایل بهار امسال آنچه که در کشور چرخش داشت، همان ویروس ووهان چین بود. از آن به بعد ورژن اروپایی ویروس در ایران گسترش پیدا کرد و بعد از آن ما نشانه‌های ویروس انگلیسی را در کشور دیدیم. این ویروس ناشی از جهشی است که در تمام کشور‌ها داریم. هم اکنون علاوه بر ویروس انگلیسی با ویروس برزیلی و آفریقای جنوبی هم مواجه شده ایم که آن‌ها هم خطرناک هستند.
 
هنوز ویروس برزیلی و آفریقایی در کشور دیده نشده است
 
معاون تحقیقات وزارت بهداشت ادامه داد: خوشبختانه هنوز ویروس برزیلی و آفریقای جنوبی در کشور دیده نشده است؛ تاکنون ۱۲ مورد ابتلا به ویروس انگلیسی را در کشور دیده ایم که ۸ مورد آن قطعی است و ۴ مورد آن در حال بررسی است. این ۱۲ مورد آن چیزی است که ما پیدا کرده ایم. دلیل ما برای اینکه می‌گوییم ویروس انگلیسی خیلی بیشتر است، این است که در برخی مواقع این ویروس را فقط از سوی مسافران می‌بینیم.
 
نجفی ادامه داد: اما گاهی اوقات این ویروس را در افرادی می‌بینیم که مردم عادی و طبقه متوسط هستند. این مسائل نشان دهنده این است که ویروس در کل شهر و کشور پخش شده است و باید انتظار موارد خیلی بیشتر از این ویروس را داشته باشیم.
 
ویروس انگلیسی در کشور به حرکت درآمده است
 
او گفت: موج جدید شیوع ویروس را نباید فقط به ویروس انگلیسی منتسب کنیم. دیده شدن ۱۲ مورد در بین موارد آزمایش شده ما نگران کننده است زیرا  احتمالا این ویروس در کوچه‌ها و خیابان‌های کشور به حرکت درآمده است و باید منتظر تعداد زیادی از ویروس انگلیسی در کشور باشیم.
 
به گفته این مقام مسئول، ویژگی‌های این ویروس انگلیسی به این صورت این که در پروتئین ویروس نوعی جهش ایجاد شده که باعث چسبندگی ویروس شده است. یکی از مشخصه‌های این ویروس سرایت پذیری آن از کرونا بیشتر است. تاکنون آمار مرگ و میر ویروس انگلیسی را نداریم.
 
معاون تحقیقات وزارت بهداشت افزود: مرگ و میر این ویروس ۳۰ تا ۷۰ درصد از ویروس کرونا بیشتر است. البته ممکن است قدرت سرایت این ویروس خیلی بیشتر از این باشد. ۸۰ کشور دنیا هم اکنون شاهد ویروس انگلیسی هستند که نشان دهنده قدرت بالای آن‌ها است. این ویروس به دلیل شدت بیماری شانس بستری شدن را زیاد می‌کند.
 
او در پایان تصریح کرد: تاکنون شاهدی نداریم که ویروس انگلیسی کارایی واکسن را کاهش داده است. انواع جدید ویروس به شدت کارایی برخی واکسن‌های مثل واکسن آسترازنکا را تا ۲۰ درصد کاهش داده اند. واکسن باید تا ۵۰ درصد کارایی داشته باشد. اگر روزی واکسنی را وارد کنیم و با جهش ویروس مواجه باشیم که کارایی واکسن را به زیر ۵۰ درصد برساند، باید واکسن را کنار بگذاریم.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها