به گزارش جام جم آنلاین از فارس، «موسسه کارولینسکا» در سوئد، طی بررسی جدیدی نشان دادهاند که بیماران مبتلا به نوع شدید کووید ۱۹، سطح بالایی از یک نوع سلول ایمنی خاص موسوم به «سلول های سرکوبگر مشتق شده از میلوئید» (MDSC) را در بدن خود دارند. ممکن است که این پژوهش، درک بیشتری از نحوه تاثیر واکنشهای ایمنی اولیه بر شدت بیماری ارائه دهد.
بیشتر افراد مبتلا به کووید ۱۹، نشانههای خفیف تا متوسطی دارند و بدون نیاز به بستری شدن در بیمارستان بهبود مییابند. با وجود این، کووید ۱۹ در موارد شدید میتواند به نارسایی تنفسی یا حتی مرگ منجر شود. هنوز مشخص نیست که چرا شدت بیماری در افراد متفاوت است.
پژوهشگران سوئدی در بررسی جدیدی دریافتند که گروهی از سلول های ایمنی بدن میتوانند نقش مهمی در شدت این بیماری داشته باشند.
محققان در انستیتوی کارولینسکا، بیمارستان دانشگاه کارولینسکا، استمیرنا تراپی در شانگهای و دانشگاه استنفورد در ایالات متحده اکنون یک نوع سلول ایمنی، سلولهای سرکوبگر مشتق از میلوئید منوسیت یا«M-MDSC» و نقش بالقوه آنها در شدت ابتلا به کرونا را مطالعه کردهاند.
سلولهای «تی» بخشی از سیستم ایمنی بدن هستند و نقش مهمی در محافظت از بدن در برابر عفونتهای ویروسی مانند کووید ۱۹ دارند.
نشان داده شده است که «M-MDSC»ها در سایر شرایط التهابی افزایش مییابند و اثر مهارکننده آنها بر فعالیت سلولهای تی اثبات شده است.
با این حال، نقش «M-MDSC» در عفونت های تنفسی تا حد زیادی ناشناخته است؛ از آنجا که سطوح پایین سلولهای «تی» یکی از مشخصههای ابتلا به کروناست، درک نقش سلولهای سرکوبگر مشتقشده از میلوئید در این بیماری نیز از اهمیت برخوردار است.
«آنا اسمد سورنسن» از پژوهشگران این پروژه گفت: نتایج این پژوهش، به افزایش درک ما در مورد علت بروز کووید ۱۹ شدید کمک میکند و نقش مهمی در درک ارتباط میان سیستم ایمنی ذاتی که سلولهای سرکوبگر مشتقشده از میلوئید را شامل میشود با دستگاه ایمنی تطبیقی که سلولهای تی را در بر دارد، ایفا میکند. یک اتصال قوی بالینی نیز در این میان وجود دارد زیرا شاید بتوان به صورت بالقوه از نتایج این پژوهش برای بیماریهای شدید استفاده کرد.
تجزیه و تحلیلها همچنین نشان داده به نظر می رسد سطح «M-MDSC» در اوایل دوره بیماری نشان دهنده شدت آن در روزهای آتی است.
سورنسن میگوید: «گام بعدی در تحقیق ما بررسی بیشتر ارتباط بین قسمتهای مختلف سیستم ایمنی بدن مانند سلولهای سرکوبگر مشتقشده از میلوئید، سلولهای تی و آنتی بادیها است».
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت