به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبر نگاران جوان ، دختران به دلیل تشابه جنسیت با مادر باید ارتباط قوی تری با مادران خود برقرار کنند برای برقراری این رابطه مادر نیاز دارد که ارتباط صحیحی با وی برقرار کند قطعا هر مادری دوست دارد که بهترین نوع رابطه را با فرزندش داشته باشد ما در این مطلب قصد داریم نکاتی پیرامون رابطه مادر و دختری درست را به اشتراک بگذاریم
ممکن است شما طی شبانهروز فقط مشغول انجام کارهای روزانه باشید و فرصت نکنید زمانی را با دخترتان سپری کنید و به حرفهایش گوش بدهید. بهتر است بهجای این همه کار کردن کمی به خودتان استراحت و زمانی را هم به دخترتان اختصاص بدهید. با او خیلی دوستانه و صمیمی درباره افکار و اهدافش صحبت کنید. البته این نکته گفتنی است که مقدار زمانی را که با دخترتان سپری میکنید مهم نیست، مهم این است که زمانی را هر چند کوتاه تنها به او اختصاص و به حرفهایش گوش بدهید. پس برقراری عشق و دوستی را با گوش دادن به حرفهای دخترتان آغاز کنید، هرگز به او نگویید وقت ندارم زیرا او احتیاج دارد تا شما به حرفهایش گوش بدهید. این گونه متوجه میشود که شما از صمیم قلب دوستش دارید و به او و اهدافش اهمیت میدهید.
برخی از مادرها تصور میکنند با انتقاد کردن از دخترشان میتوانند روی رفتار و کردار او تاثیر بگذارند. بنابراین با لحنی تند و خشن از او انتقاد میکنند. بهتر است بجای اینکه با لحنی تند از دخترتان انتقاد کنید و کارهای او را مایه خجالت خود بدانید، با لحنی دوستانه و نیز با رفتارهای معقول و مناسب روی اعمال او تاثیر بگذارید. شما با انتقاد کردن بیش از حد از او باعث میشوید
تا دخترتان اعتماد به نفسش را از دست بدهد و استعدادها و تواناییهای خویش را نشناسد و برای کسب موفقیت تلاشی نکند. با وجود این ارتباط دوستانه میان شما از بین میرود. بنابراین سعی کنید درباره چگونگی کلماتی که به کار میبرید و کارهایی که میتواند روی دخترتان تاثیر گذار باشد فکر کنید. بنابراین برای تقویت ارتباط دوستانه با دخترتان سعی کنید نکات مثبت و خوبی را که در وجود او هست ببینید و برایش بیان کنید. این گونه خودش را باور میکند و متوجه استعدادها و تواناییهایش میشود.
برای برقرار کردن یک رابطه خوب و مستحکم با هر یک از افراد خانواده بویژه مادر در ابتدا باید او را خوب بشناسید و بدانید چه شخصیتی دارد. آیا مهربان است؟ آیا تندخو و بد اخلاق است؟ و… برای مثال او ممکن است موقع صحبت کردن با شما با لحنی تند حرف بزند و شما را برنجاند و احساسات شما را جریحهدار کند. در این زمان اگر میخواهید با مادرتان ارتباط خوب و دوستانهای داشته باشید، باید سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید، چند نفس عمیق بکشید و بعد از اینکه هر دو به آرامش رسیدید، آن وقت درباره موضوعی که باعث کدورت و ناراحتی بین شما شده است صحبت کنید. در واقع درباره مشکلات، احساسات، افکار، آرزوها و اهدافی که در زندگی دارید، با هم صحبت کنید اما جر و بحث نکنید.
با مادرتان صحبت کنید و سعی نمایید قوانین خوبی را برای ایجاد یک رابطه خوب و پابرجا بین خودتان در نظر بگیرید و این قوانین را به طور ثابت اجرا کنید. برای مثال، به هم قول بدهید که با محبت با هم رفتار کنید، به یکدیگر احترام بگذارید، درباره مسائلی که باعث ناراحتی میان شما شده صحبت کنید، قبل از اینکه آن مساله بزرگ و باعث کدورت بین شما شود. با مادرتان برنامه ریزی کنید و به سینما، تئاتر یا حتی به رستوران بروید، سعی کنید با یکدیگر باشید و وقتتان را با هم بگذرانید. با صبر و آرامش به حرفهای هم گوش دهید. مهم نیست که در گذشته چه رفتاری با یکدیگر داشتهاید مهم این است که حالا هر کاری را میتوانید برای ساختن یک رابطه درست انجام دهید.
حسینی تصریح کرد: در این مدل روابط مادر و دختر مانند دو خواهر است؛ دختری که توسط این مادر تربیت میشود معمولا مسئولیت پذیر بار میآید؛ و در اداره کردن امور مثبت عمل میکند که این خود از نتایج این مدل از رابطه است؛ همچنین او به حریم دیگران احترام میگذارد و حریم خصوصی برایش از اهمیت بالایی برخوردار است در این مدل از رابطه دختر از نادیده گرفته شدن و طرد شدن واهمه دارد.
مدل دوستانه
این روانشناس و مشاور گفت:زمانی که مادر با دختر رابطه دوستانه برقرار میکند، او بهترین دوست دختر میشود؛ همچنین این رابطه بر پایه صداقت شکل میگیرد و مادر اولین فردی است که در جریان مشکلات دختر قرار میگیرد.
او ادامه داد:دخترانی که با مادرانشان رابطه دوستانه دارند از روبرو شدن با چالشها و مشکلات ترسی ندارند و احساس دوست داشته شدن و درک شدن دارند، همچنین اگر زمانی این دختران نادیده گرفته شوند ترسی برایشان به وجود نمیآیند و هراسی از این مسئله ندارند.
مدل غریبه
حسینی افزود: دخترانی که با مادران خود احساس غریبگی دارند، بیشتر دچار اضطراب و استرس میشوند و همین امر باعث میشود در زندگی آینده خود با مشکلات فراوانی رویرو شوند، این افراد با اینکه عزت نفس پایینی دارند، ولی مستقل هستند و تمام کارها را خودشان انجام میدهند.
او ادامه داد:در این مدل مادر همه دستاوردهای دخترش را نادیده میگیرد، در این حالت دختر کاملا احساس بی ارزشی میکند، و به تواناییهای خود شک دارد و حتی در روابط آینده خود اعتماد به نفس کافی را ندارند.
مدل مشوق
این روانشناس و مشاور با بیان این که در این مدل رابطه مادر همیشه مشوق و پشتیبان دختر است، ادامه داد:مادر دراین رابطه بیش از اندازه خود را درگیر زندگی دختر میکند همچنین دائم در کنار دخترش است، و اجازه تصمیم گیری را از او سلب میکند؛ دختر در این مدل رابطه همیشه وابسته به اطرافیان است و منتظر تایید آنهاست.
حسینی اظهار کرد:در اینم مدل مادر کنترل بسیار زیادی روی دختر دارد و مطمئن است که دختر بدون او شکست میخورد و اجازه هیچ انتخابی شخصی را به او نمیدهد، اصولا دختران این مادران اعتماد به نفس پایینی دارند و عقیده خود را بی ارزش میدانند. در عین حال این افراد بسیار مسئولیت پذیر بار میآیند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت