به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از باشگاه خبرنگاران، این تربچهها که از ابتدا در فضا کاشته شده بودند اکنون رشدی کامل را به خود دیدهاند و این قابلیت را در اختیار فضانوردان قرار دادهاند که به امکان پرورش گیاهان و میوههای مختلف در جاذبه صفر و فضا امیدوار شوند.
این تربچهها در فضایی به نام زیستگاه پیشرفته گیاه یا APH در ایستگاه بینالمللی فضا رشد کردهاند. سازمان ناسا به تازگی تصاویر این تربچهها را با رسانهها در میان گذاشته و بر اساس اطلاعات منتشر شده محصولات مورد نظر پس از ۲۷ روز به مرحله برداشت رسیدهاند.
تربچههای فضایی در واقع در تاریخ ۳۰ نوامبر توسط کیت رابینز برداشت شدهاند و قرار است در بیست و دومین ماموریت شرکت اسپیس ایکس به زمین فرستاده شوند. تربچههای مذکور از بزرگترین و باکیفیتترین سبزیجاتی هستند که در جاذبه بسیار کم رشد کردهاند و با موفقیت برداشت شدهاند. کیت رابینز توانسته در مجموع ۲۰ عدد تربچه را برداشت کند و آنها را در فضایی سرد مانند یخچال فضایی نگهداری کند.
فرآیند پرورش تربچهها در فضا بخشی از ماموریت کاشت و برداشت سبزیجات و میوهها در فضا است که قرار شده به صورت طولانی مدت پیادهسازی شود. بر اساس اطلاعات منتشر شده، سبزیجات در شرایط سخت فضا خوب عمل میکنند و دشواری کمتری دارند. نیکول دوفور، رئیس پروژه زیستگاه پیشرفته گیاه یا همان APH در رابطه با دستاوردهای اخیر گفت: "پرورش گیاهان مختلف و سبزیجات در فضا به ما کمک میکند که بدانیم چه محصولاتی در شرایط سخت فضایی قابل برداشت هستند. این اقدامات برای آن صورت میگیرند که فضانوردان بتوانند برای مدتی طولانی آذوقه داشته باشند و هم زمان آنها را پرورش دهند". گفتنی است؛ فضانوردان ناسا در نظر دارند فرآیند پرورش گیاه خود را توسعه دهند و مطالعه بر روی آنها را بیشتر کنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با سرپرست اداره کل روابطعمومی و امور بینالملل سازمان نظام پزشکی کشور مطرح شد
فرزاد آشوبی در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد