وی ادامه داد: در مجموع این ماموریتها، ۲۵۲۹ نفر از خدمات اورژانس پیش بیمارستانی البرز بهره بردند که از این بین، ۱۱۴۶ نفر در محل درمان شده و ۸۸۷ نفر به بیمارستان منتقل شدند.
بابایی اظهار کرد: همچنین تعداد مأموریت با تشخیص اولیه کووید ۱۹ در هفته اخیر توسط سربازان خط مقدم مبارزه با کرونا ۳۹۹ مورد بود که این آمار از ابتدای شیوع کرونا در استان تا امروز به ۲۱۹۲۶ مأموریت رسیده است.
وی بیان کرد: نکته قابل توجه در حوادث هفته گذشته، آمار بالای مسمومیت با گاز مونواکسید کربن است. تکنسینهای اورژانس البرز به ۱۸ مأموریت با تشخیص گازگرفتگی اعزام شدند که در مجموع ۴۱ مصدوم و ۲ فوتی داشت.از ابتدای پاییز و با شروع فصل سرما، آمار تماسهای اورژانس با تشخیص گازگرفتگی بالا میرود.
این مقام مسؤول افزود: علیرغم توصیههای مکرر و تأکید بر ایمن سازی وسایل گرمایشی، تعداد این مأموریتها با سردتر شدن هوا اوج میگیرد. باز هم همچون روزهای گذشته از هم استانیهای عزیز خواهشمندیم با رعایت نکات ساده اما مهم و حیاتی، از خود و خانواده محافظت نموده تا دچار چنین حوادثی نشوند.گاز مونوکسید کربن یک گاز بی رنگ و بی بو است و به همین دلیل «قاتل نا مرئی» خوانده میشود.
بابایی با اشاره به اینکه اگر این گاز سمی در یک فضای بسته و بدون تهویه جمع شود، بسیار خطرناک است، گفت: این گاز سبکتر از هواست و قابلیت انتشار آن در محیط بسیار زیاد است و به همین دلیل در تمامی نقاط فضا به سرعت متراکم شده و چون هموگلوبین خون میل ترکیبی زیادی با این گاز دارد، بنابراین مانع رسیدن اکسیژن به بافتهای بدن شده و به سرعت موجب مسمومیت میشود.
نشانههای گاز گرفتگی چیست؟
رئیس مرکز فوریتهای پزشکی البرز تصریح کرد: نشانههای اولیه ناشی از این گاز تا حدی شبیه به آنفلوآنزاست با این تفاوت که در آن تب وجود ندارد همزمان در اکثر افراد خانواده ایجاد میشود و اثرات آن شامل: خواب آلودگی و خمیازه کشیدن بیش از حد، گیجی، ضعف و بی حالی، سردرد، تهوع و استفراغ، کاهش دید،کاهش هوشیاری، قطع تنفس، تشنج، اغما و مرگ از جمله اثرهایی است که در مسمومیت با گاز CO ممکن است ایجاد شود.
بابایی اظهار کرد: زمانی که فردی بر اثر گاز CO مسموم میشود به سرعت این گاز با گلبولهای قرمز خون ترکیب میشود، زیرا میل ترکیبی گاز CO با هموگلوبین خون ۲۵۰ برابر بیشتر از میل ترکیبی اکسیژن با هموگلوبین خون است، به همین دلیل جایگزین اکسیژن بافت شده و در نهایت منجر به خفگی در کل بافتهای بدن میشود.
وی در رابطه با چگونگی برخورد با مسمومیت ناشی از گاز CO به چند نکته اشاره کرد که آن موارد را از نظر میگذرانیم؛
- به سرعت از هوای آزاد تنفس کرده و درها و پنجره ها را باز کنیم و وسایل گرمازا مانند اجاقگاز و بخاری را خاموش کنیم اطرافیان را خبر کنیم.
- یقه پیراهن، کمربند و لباس های تنگ را باز کنیم.
- در صورت امکان عملیات اکسیژن دهی به فرد مسموم را با نهایت دقت شروع کنیم.
- باز نگه داشتن راه های هوایی و تماس با اورژانس.
- به یاد داشته باشیم که خارج کردن افراد مصدوم از محیط آلوده و قرار دادن آنها در محیط باز از مهم ترین اقدامات محسوب میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت