به گزارش جام جم آنلاین از فارس، نتایج یک پژوهش جدید حاکی از این است که اختلال خواب مزمن در نوجوانی میتواند به بروز افسردگی هم در مردان و هم در زنان منجر شود و واکنش استرس را در زنان تغییر دهد.
نتایج این پژوهش، در شرایط همهگیری کووید ۱۹ و هنگامی که سلامت روانی نوجوانان تحت فشار قرار دارد، از اهمیت زیادی برخوردار هستند.
این بررسی تأکید میکند، اختلال خواب مزمن در دوران بلوغ میتواند به افسردگی در مردان و زنان منجر شود و واکنش استرس را به ویژه در زنان تغییر دهد.
این پژوه توسط محققان دانشگاه اتاوا صورت گرفته و در ژورنال «Behavioral Brain Research» منتشر شده است.
«نفیسه اسماعیل»، استادیار دانشکده روانشناسی دانشگاه اتاوا از پژوهشگران این پروژه گفت: بیش از ۲۶۴ میلیون نفر در سراسر جهان از افسردگی رنج میبرند. افسردگی، یک اختلال خلقی بسیار متداول است که کیفیت زندگی را کاهش میدهد.
به گفته وی، افرادی که مبتلا به افسردگی هستند، علائم مختلفی از جمله بیماری عمومی، اختلالات خواب و تمایل به خودکشی را در موارد شدید تجربه میکنند.
براساس دادههای موجود، در حال حاضر زنان دو برابر بیشتر از مردان دچار افسردگی هستند.
محققان باور دارند، بزرگسالان مبتلا به افسردگی اغلب اولین علائم افسردگی را در اوایل دوره بلوغ تجربه میکنند. با این حال، علل زمینهای برای افسردگی نوجوانان و میزان شیوع خاص آن هنوز مشخص نیست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت