مأموریت چینی چانگ ای ۵ دو روز پس از فرود روی ماه، سطح قمری را ترک کرد و با رسیدن به مدار به‌زودی سفر بازگشت به خانه را به‌همراه نمونه‌های ارزشمند خاک و سنگ آغاز خواهد کرد.
کد خبر: ۱۲۹۲۲۱۱
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از زومیت، نیمه‌ی بالایی سطح‌نشین یا ماژول صعودگر چانگ‌ای۵ روز پنجشنبه در ساعت ۱۸:۴۰ به وقت ایران از سطح ماه پرتاب شد. شبکه‌ی تلویزیونی سراسری چین (CGTN) فیلمی را نشان داد که درخشش آنی موتور فضاپیما را حین پرتاب آن از روی سطح‌نشین نمایش می‌دهد. فضاپیما تقریبا ۶ دقیقه پس از برخاست به مدار صعود کرد. این نخستین‌بار از زمان پایان مسابقه‌ی فضایی جنگ سرد در سال ۱۹۷۶ است که یک فضاپیما از سطح قمری پرتاب می‌شود. همچنین با این موفقیت، چین برای نخستین‌بار فضاپیمایی را از روی جهانی دیگر در منظومه‌ی شمسی بلند کرد.
 
سطح‌نشین چینی چانگ ای ۵ پس از برداشت نمونه از سطح ماه برخاست+عکس

سطح‌نشین چانگ‌ای ۵ سه‌شنبه در منطقه‌ای در ماه به‌نام مونس رومکر و در میانه‌ی دشتی بازالتی فرود آمد. این منطقه درمقایسه با دیگر بخش‌هایی که بیش از ۴۰ سال پیش به‌دست فضانوردان آپولو ناسا و سطح‌نشین‌های رباتیک شوروی کاوش شدند، نزدیک به دو میلیارد سال جوان‌تر است. تصاویر گرفته‌شده با فضاپیما چشم‌اندازی متروک را حاوی پستی و بلندی‌هایی با شیب ملایم نشان می‌دهد که نشانه‌ای از جوان‌بودن ناحیه است.
تنها چند ساعت پس از رسیدن به ماه، چانگ‌ای ۵ حفاری سطح و برداشت نمونه را آغاز و احتمالا نزدیک به ۲ کیلوگرم سنگ و خاک قمری را جمع‌آوری کرد. دانشمندان کنجکاو هستند که بدانند چگونه ناحیه‌ی محل فرود فضاپیمای چین در مقایسه با سایر مناطق ماه، بسیار بیشتر گداخته باقی ماند. بررسی سنگ‌های این ناحیه در آزمایشگاه‌های زمینی سن دقیق آن‌ها نیز را تعیین خواهد کرد.
 
سطح‌نشین چینی چانگ ای ۵ پس از برداشت نمونه از سطح ماه برخاست+عکس
چشم‌انداز ماه از نگاه سطح‌نشین چانگ‌ای ۵
 
پرتاب چانگ‌ای۵ در هفته‌ی گذشته، نخستین گام در روند پیچیده‌ی رساندن سنگ‌ها به زمین بود.. فضاپیمای چینی پس از رسیدن به مدار ماه به دو بخش تقسیم شد. درحالی‌که سطح‌نشین به سمت سطح ماه عزیمت کرد، نیمه‌ی دیگر مأموریت در مدار باقی ماند. اکنون ماژول صعودگر سطح‌نشین پس از برخاست از روی ماه با مدارگرد ملاقات و به آن متصل خواهد شد. سپس نمونه‌های سنگ و خاک ماه به کپسولی منتقل خواهد شد که تا چند روز آینده به کمک چتر نجات در منطقه‌ی مغولستان داخلی فرود خواهد آمد.
از دهه‌ی ۱۹۷۰ تاکنون سه مأموریت قمری موفقیت‌آمیز انجام شده است که تمام آن‌ها به چین تعلق دارد. درواقع پس از پایان مأموریت رباتیک لونا۲۴ در سال ۱۹۷۶، به جز چین هیچ کشور دیگری نتوانسته است فضاپیمایی را با موفقیت روی ماه بنشاند. سال گذشته دو تلاش برای تحقق این هدف ازسوی شرکتی خصوصی و سازمان فضایی هند با ناکامی مواجه شد. ناسا قصد دارد در دهه‌ی جاری انسان را به ماه بازگرداند. اما پیش از انجام آن، درصدد پشتیبانی از شرکت‌های تجاری است تا محموله‌های تجاری را احتمالا از سال آینده روی سطح قمری فرود آورد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها