سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، درمان سرطان های تخمدان، رحم، معده و روده با استفاده از روشهای معمول شیمی درمانی می تواند دشوار باشد؛ به ویژه زمانی که تومورها به لایه نازک بافتی موسوم به صفاق که جدار شکم را می پوشاند، گسترش می یابد.
با آغاز رشد تومورها در جدار شکم بیماران، امید چندانی برای زنده ماندن طولانی مدت آنها وجود ندارد. اما این موضوع می تواند در آینده تغییر کند؛ چرا که اکنون پزشکان آماده آزمایش یک درمان تجربی در آمریکا هستند و چناچه این درمان همان طور که امید می رود عمل کند، می تواند به بیماران مبتلا به سرطان احشاء حفره شکم که در مراحل آخر این بیماری قرار دارند اجازه دهد که به زندگی خود ادامه دهند.
در این درمان تجربی، شیمی درمانی PIPAC، تحت شرایط بیهوشی عمومی بیمار انجام می شود. جراحان برای اعمال این روش درمانی دو برش کوچک در شکم بیمار ایجاد کرده، از طریق آنها یک جفت لوله را وارد شکم می کنند. سپس هوا درون شکم تلمبه می شود و شکم مانند بادکنک باد می شود.
پس از آن، پزشکان ماده شیمیایی را از طریق لوله ها، در سراسر قسمت داخلی شکم متورم شده افشانه می کنند. این کار باعث می شود بدون باز کردن حفره شکم که کاری تهاجمی و خطرناک است و با استفاده از حداقل مواد شیمیایی، تمامی تومورها پوشانده شود. جراحان نیم ساعت صبر می کنند تا مواد شیمی درمانی به داخل بافت بیمار برود و سپس قطرات اضافی را تخلیه می کنند.
در آزمایش هایی که در کشورهای دیگر انجام شده، مشخص شده است که PIPAC فواید زیادی نسبت به شیمی درمانی سنتی برای بیماران مبتلا به سرطان شکم دارد.
یکی از فواید این روش درمانی این است که فقط به ۱۰ تا ۲۰ درصد دوز معمول داروهای شیمی درمانی نیاز دارد که باعث می شود این درمان برای بیماران قابل تحمل تر باشد. دیگر اینکه بیماران دچار ریزش مو نمی شوند.
این افشانه همچنین می تواند تمام شکم را بپوشاند و اطمینان می دهد که داروی شیمی درمانی به تمام تومورها می رسد. این روش درمانی نسبت به روش درمانی معمول عمل جراحی درآوردن تومورها که حتی برخی مواقع گزینه ای برای درمان محسوب نمی شود، کمتر تهاجمی است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد