لاوروف: مسکو دلیلی برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران نمی‌بیند/ توافقنامه با تهران به روزرسانی می‌شود

وزیر خارجه روسیه با تأکید بر اینکه مسکو دلیلی برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران نمی‌بیند و با هر تلاشی در این جهت مخالفت می‌کند، افزود: توافقنامه سال ۲۰۰۱ بین روسیه و ایران، با توجه به تغییرات جدی جهانی و چالش‌های جدید به‌روزرسانی خواهد شد.
کد خبر: ۱۲۷۱۹۶۷
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته در پایان مذاکرات دوجانبه خود با "محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه ایران که به مسکو سفر کرده بود، در جمع خبرنگاران تأکید کرد که فدراسیون روسیه هیچ دلیل حقوقی، سیاسی یا اخلاقی برای اعمال تحریم‌های نامحدود تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران نمی‌بیند.
 
وزیر خارجه روسیه یادآور شد: «شورای امنیت سازمان ملل تحریم تسلیحاتی به معنای کامل کلمه علیه ایران اعمال نکرده است. این شورا رژیم خاصی برای مجوز صادرات سلاح به ایران در نظر گرفته بود که شرایطی کاملا موقت داشت و اعتبار این رژیم در ماه اکتبر سال جاری به پایان خواهد رسید. در چنین شرایطی، هر نوع تلاش برای استفاده از این شرایط به منظور تمدید این رژیم، چه رسد به اینکه این مسئله را برای اعمال تحریم تسلیحاتی نامحدود، هی پایه و اساس حقوقی، سیاسی یا اخلاقی نخواهد داشت.»
 
لاوروف این نکته را مورد توجه قرار داد که در ماده مشخصی در قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت بطور مشخص بر موقت بودن این شرایط تاکید  شده است. این مسئله صرفاً بعنوان یک ژست حسن نیت از طرف ایران به عنوان بخشی از بسته‌ای از اقدامات بود که "هیچ ارتباطی به برنامه هسته‌ای ایران ندارد".
 
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه تأکید کرد: «به همین دلیل، موضع گیری ما در این رابطه کاملاً واضح است: ما مخالف چنین تلاش‌هایی هستیم و هیچ دلیلی نمی بینیم که این تلاش‌ها با موفقیت روبرو شوند.ما مواضع خود را در چارچوب سندی در این زمینه در نیویورک (مقر سازمان ملل) منتشر کرده‌ایم که در آن تمامی دلایلی که مبنای این مواضع است را بیان می کند.»
 
تجدید قرارداد اصول روابط و همکاری‌های روسیه-ایران، بر اساس تهدیدات کنونی
 
سرگئی لاوروف همچنین اعلام کرد که تجدید و به روز رسانی توافقنامه مربوط به مبنای روابط و اصول همکاری‌ها بین روسیه و ایران مربوط به سال 2001، با در نظر گرفتن چالش‌ها و تهدیدهای کنونی به روسای جمهوری دو کشور پیشنهاد خواهد شد.
 
وزیر خارجه روسیه توضیح داد: «این اقدام (تمدید این توافقنامه) را همیشه می توان انجام داد، ولی امروز ما توافق کردیم که 20 سال زمان بسیار طولانی است و زمان آن رسیده که این سند بازنگری و تجدید شود. چرا که در طول 20 سال گذشته، در عرصه بین‌المللی "تغییرات جدی و عمیقی در زمینه اقتصادی و سیاسی" رخ داده و همچنین از لحاظ تهدیدات امنیتی برای کل بشریت، چالش‌های جدیدی به وجود آمده است.»
 
به گفته وی، تهدیدات جدید شامل تروریسم و انواع دیگر جرایم سازمان یافته، تغییرات آب و هوایی و
ویروس‌هایی است که امروزه برای همه یک تهدید محسوب می‌شود.
 
لاوروف تأکید کرد: «به همین دلیل ما (روسیه و ایران) دارای مواضع مشترکی هستیم که آنها را به روسای جمهوری کشورهایمان گزارش خواهیم داد تا این مسائل در یک سند جدید که منعکس کننده تمامی تغییرات عمیق در جهان باشد و مواضع مشترک خود در این شرایط جدید را تدوین خواهیم کرد.»
 
وزیر خارجه روسیه یادآوری کرد که در توافقنامه فعلی تمدید خودکار آن برای مدت 5 سال دیگر، در سال 2021 در نظر گرفته شده است.
 
امنیت در منطقه خلیج فارس تنها بصورت توافق جمعی میسر خواهد بودسرگئی لاوروف اعلام کرد که روسیه همچنان به دنبال دست یابی به توافق با همه کشورهای علاقمند برای اجرای مفهوم امنیت جمعی در منطقه خلیج فارس است. 
 
وی توضیح داد: «تنها راه برای رسیدن به چنین امنیتی، ایجاد نوعی ائتلاف مانند "ناتو خاورمیانه" نیست که همتایان آمریکایی ما اکنون درباره آن صحبت می کنند. این دوباره یک برخورد مقابله گرایانه و بوجود آوردنده رویارویی است که مبتنی بر تمایل به منزوی کردن برخی کشورهای منطقه و ادامه تحمیل برخورد یکجانبه در این منطقه مهم از جهان است. ما ابتکار عمل خود را برای تضمین امنیت، صلح و همکاری در منطقه خلیج فارس با ترویج رویکردی ارائه داده‌ایم که تمامی کشورهای ساحلی خلیج فارس و همه کشورهایی که می توانند در این فرآیند سهیم باشند، از جمله اتحادیه اروپا، اتحادیه کشورهای عربی و سازمان همکاری اسلامی در آن مشارکت داشته باشند. من فکر می کنم که در نهایت، این رویکرد حاکم شود، برای اینکه در غیر این صورت، اطمینان از توسعه پایدار و با ثبات منطقه به نفع تمامی مردمی که در اینجا زندگی می کنند، غیرممکن خواهد بود.»
 
وزیر امور خارجه روسیه یادآور شد که ابتکار عمل ایران در زمینه تأمین امنیت در تنگه هرمز هم در همین جهت گیری حرکت می کند و تردیدی نیست که این مسیر صحیح بوده و به ایجاد اجماع در این خصوص منجر خواهد شد.
 
لاوروف همچنین ابراز اطمینان کرد که ایران بر اساس کلیه معیارها، وضعیت یک عضو کامل سازمان همکاری‌های شانگهایرا دارد و این وضعیت بر اساس اصل اجماع در حال شکل گیری بوده و به این کشور اعطا خواهد شد.
وی افزود: «ما هیچ مشکلی برای عضویت تمام و کمال ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای نمی بینیم و در حال حاضر روی این مسئله کار می کنیم و این وضعیت با توافق جمعی همه کشورهای عضو میسر خواهد شد.»
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها