پزشک متخصص بیماری های عفونی در گفت و گو با جام جم آنلاین؛

ویروس کرونا با بدن چه می کند؟ / آسیب به ریه، بزرگ ترین خطر این ویروس

اکنون داغ ترین بحث در سطح جامعه ویروس کرونا است. میلیون ها نفر در سطح شهر ماسک زده اند و متروها و سایر وسایل نقلیه عمومی به شکل چشمگیری خلوت شده اند. ویروس کرونا ترس عجیبی را وارد افراد کرده که البته بسیار طبیعی است.
کد خبر: ۱۲۶۰۸۰۲

به گزارش جام جم آنلاین ، آمار مبتلایان به ویروس کرونا هر روز در سطح جهان بالاتر می رود و افراد زیادی نیز جان خود را از دست می دهند. نرخ مرگ و میر ویروس کرونا از دو به سه درصد رسیده و میزان موارد فوتی نسبت به کل مبتلایان به شکل قابل توجهی افزایش یافته است.

حالا که واکسن این عارضه اختراع نشده با این عارضه چه کنیم؟ چقدر باید بابت آن بترسیم و چقدر باید مراقب باشیم؟ اصلا این ویروس کرونا با بدن چه می کند که تا امروز افراد زیادی را به کام مرگ کشانده است.

دکتر حمید متقیان پزشک متخصص بیماری های عفونی به جام جم آنلاین گفت: طریقه انتقال ویروس کرونا به افراد خیلی ساده است. عطسه و سرفه از فاصله یک و نیم متری می توانند ذرات آلوده زیادی را به بدن افراد وارد کنند. ترشحات آلوده به ویروس بر روی سطوح گوناگون نیز می تواند عامل انتقال باشد. ترشحات با وارد شدن به دهان، چشم و گوش افراد باعث می شوند که او به ویروس کرونا مبتلا شود. نکته مهم این است که ویروس کرونا از طریق پوست منتقال نمی شود چرا که فقط از طریق مخاط به بدن جذب می شود.

دکتر متقیان با تاکید بر شستن مداوم دست ها عنوان کرد: میزان سرایت ویروس کرونا بالا است. سن، سابقه بیماری و پیش زمینه سلامتی در فرآیند بهبود کامل فرد مبتلا به بویروس کرونا بسیار تاثیرگذار است. افرادی با سن بالا، دارا بودن دیابت، نقص در سیستم ایمنی بدن و دارای بیماری های پیشرفته مثل کلیوی، کسانی که از کورتون استفاده می کنند در معرض خطر قرار دارند. اکثر افرادی که به دلیل ابتلا به ویروس کرونا فوت می کنند معمولا این عارضه ها و بیماری ها را در بدن خود دارند. به هر حال این افراد بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

این پزشک متخصص افزود: افرادی که هر یک از این بیماری ها را دارند و می دانند که در مقابل این ویروس آسیب پذیر هستند تا حد امکان از تردد در اماکن عمومی پرهیز کنند. کلا عموم مردم نکات ساده بهداشتی را رعایت کنند تا به این عارضه دچار نشوند.

وی تاکید کرد: محلول های الکل دار و ضدعفونی کننده دست را همراه خود داشته باشید و مرتب دست های خود را ضدعفونی کنید. صورت خود را نیز به طور کامل با ماسک بپوشانید. این را هم اصلا درک نمی کنم که چرا در چنین شرایط حساسی عده ای اصرار دارند که به مردم بگویند استفاده از ماسک فایده ای ندارد. وقتی صورت شما پوشیده باشد نه می توانید هنگام عطسه و سرفه ترشح به سمت دیگران پرتاب کنید یا اینکه در صورت عطسه و سرفه فرد آلوده ای که ماسک دارد ترشحی به سمت شما می رسد. هر چند این فرآیند کامل نیست و تاثیر کاملی ندارد اما به هر حال تاثیرگذار است.

متقیان با تاکید مجدد بر اینکه افراد میانسال، کهنسال و افرادی که بیماری های پیش زمینه ای و نقص سیستم ایمنی بدن دارند تا حد امکان از خانه بیرون نروند یادآور شد: در روزهای پایانی سال به سر می بریم و خوب می دانیم که در این روزها چقدر اماکن عمومی شلوغ میشود. اما موضوع شوخی بردار نیست. من به همه توصیه می کنم که به هیچ عنوان به هر دلیلی از خانه بیرون نروند. سرایت ویروس کرونا به افراد ساده تر و راحت تر از چیزی است که تصور می کنیم.

این پزشک متخصص با تاکید بر شستشوی مداوم دست ها گفت: نباید فراموش کرد که ویروس کرونا طیف وسیعی است. در تمام اوقات سال وجود دارند اما آنچه که ما درباره آن صحبت می کنیم موج جدیدی از یک ویروس جهش یافته و جدید است که از سال 2019 در چین آغاز شد و اکنون به تمام جهان سرایت پیدا کرده است.

وی بیان داشت: تب، گلودرد، آبریزش بینی و تنگی نفس علائم ویروس کرونا هستند. این علائم در سرماخوردگی و آنفولانزا هم دیده می شوند.

این پزشک متخصص بیان کرد: نمی توان گفت که ویروس کرونا فصل خاصی دارد اما باید منتظر باشیم که این ویروس با تمام شدن سرما و یا رسیدن فصل گرم فروکش کند که البته من این را با اطمینان نمی گویم.

وی در پاسخ به این سوال که این ویروس چگونه اندام های بدن را تحت تاثیر خود قرار می دهد گفت: ویروس شروع به تکثیر در داخل سلول های مجاری هوایی می کند. این ویروس ریه ها را درگیر می کند. در ادامه سلول های مرده بیشتری در مجاری تنفسی جمع می شوند و تنفس دشوار می شود. در این زمان سیستم ایمنی بدن شروع به ارسال سلول های تهاجمی به بدن می کند. در این صورت بدن هم از سوی ویروس و هم از سوی خود سیستم ایمنی بدن مورد حمله قرار می گیرد.

دکتر متقیان بیان داشت: ویروس کرونا به کیسه های هوایی که اکسیژن را جذب می کنند نیز آسیب می رساند. با افزایش این آسیب بافت ریه سفت می شود و قلب باید سخت تر کار کند. آنچه که در ویروس کرونا خطرناک است آسیب دیدن ریه هاست.

وی در پایان گفت: وارد شدن ویروس کرونا به بدن بسیار آسان است. به همان اندازه پیشگیری از آن هم راحت است. در روزهایی که در دوران اوج این ویروس هستیم بهتر است به دور از هرگونه تشویش و نگرانی به صورت منطقی روش های پیشگیرانه را اعمال کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها