به گزارش جام جم آنلاین، کریم مهرابی در گفت و گو با ایرنا افزود: کوله پشتی از جمله وسایل محبوب مورد استفاده دانش آموزان در سال های تحصیل و از جمله دغدغه های والدین برای تهیه آن در روزهای پایانی تابستان است. در این بین باید توجه داشت که استفاده از کوله پشتی های غیراستاندارد یا نحوه استفاده نادرست از آن، عوارض زیادی برای سلامت استخوان ها و ستون فقرات به همراه خواهد داشت.
وی اظهار داشت: خانواده ها باید کوله پشتی مناسب و استانداردی را تهیه کنند که دارای ویژگی هایی همچون اینکه سبک و به شکلی باشد که بتوان از سمت راست و چپ آن به طور مساوی استفاده کرد تا فشار بیشتری به هیچ سمتی از شانه و کمر وارد نشود، بندهای شانه ای پهن و بندهای سینه ای و کمری داشته، در قسمت های مختلف آن (پشت و بندها) از اسفنج استفاده شده و برای حفظ ایمنی در هنگام تردد از نوارهای شبرنگ روی آن استفاده شده باشد.
این متخصص ارتوپد ادامه داد: همچنین بندهای کوله پشتی باید طوری تنظیم شوند که هنگام حرکت، کوله جابجا نشود، بندهای شانه ای متقارن باشند یعنی یکی شل و یکی سفت نباشد، حتما بندهای سینه ای و کمری بسته شود و کوله پشتی نباید به صورت شل روی پشت قرار بگیرد و بندهای شانه ای آن باید طوری تنظیم شود که کوله به طور کامل قالب پشت بدن را بپوشاند.
وی تصریح کرد: استفاده از یک بند کوله پشتی دوبندی، یا استفاده از کوله های تک بندی و کوله پشتی هایی با بند نازک، باعث افزایش فشار وارده بر شانه ها و ستون مهره ها و ایجاد درد شده و توصیه می شود دانش آموز به جای وسایل و دفترهای سنگین، از وسایل سبک تر و دفترهای با جلد کاغذی استفاده کند.
مهرابی تاکید کرد: بهتر است اشیای سنگین تر در قسمت عقب کوله و نزدیک به پشت، اشیای با وزن متوسط در قسمت میانی و اشیای سبک در جلوی کوله پشتی قرار بگیرند و برای برداشتن کوله پشتی بهتر است ابتدا آن را روی میز قرار داده و سپس روی شانه ها قرار دهند.
به گفته وی، دانش آموز نباید برای مدت طولانی، به طور مداوم کوله پشتی را حمل کند. به او یاد بدهید که در صورت خستگی آن را درآورده و پس از انجام چند نرمش ساده، دوباره کوله را بر پشت خود قرار دهد و در صورت احساس درد در شانه، گردن و کتف و احساس سوزش و خارش و گزگز بازو و قرمزی روی شانه این موارد را به والدین اطلاع دهند.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: وزن کوله پشتی بیشتر از ۱۰ درصد وزن بدن دانش آموز نباشد، به عنوان مثال اگر کودک ۳۰ کیلوگرم وزن دارد، نباید کوله پشتی سنگین تر از ۳ کیلوگرم حمل کند و در مواردی که کوله خیلی سنگین است، بهتر است بعضی از وسایل را خارج کرده و با دست جابجا کنند.
مهرابی افزود: کوله پشتی های چرخ دار تنها در شرایطی توصیه می شوند که در تمام مسیر رفت و آمد و همچنین محیط مدرسه و خانه، نیازی به حمل دستی آن مثلاً از روی پله ها نباشد، زیرا این کوله ها وزن بالاتری نسبت به کوله های عادی دارند و چرخ و اسکلت مخصوص دسته آنها، در صورت قرار گرفتن روی شانه ها، به پشت و کمر کودک صدمه وارد می کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد