لنزی که با ۲ بار پلک زدن زوم می‌کند!

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، سن دیه‌گو در مطالعه اخیرشان لنزهای تماسی توسعه داده‌اند که با دو بار پلک زدن قابلیت زوم آنها فعال می‌شود.
کد خبر: ۱۲۲۰۲۶۱
لنزی که با ۲ بار پلک زدن زوم می‌کند!

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، شاید تاکنون چنین چیزهایی را تنها در کتاب‌ها یا فیلم‌های علمی تخیلی مشاهده نموده‌اید اما اکنون با پیشرفت روزافزون فناوری در حال تبدیل به واقعیت است. دانشمندان آمریکایی در مطالعه اخیرشان یکی از این داستان‌ها را به واقعیت تبدیل کرده‌اند.

دانشمندان لنزهای تماسی توسعه داده‌اند که با چشم کاربران کنترل می‌شود و با دو بار پلک زدن می‌توان قابلیت زوم کردن آن را فعال کرد و اجسام را با جزیئات مشاهده کرد.

اما ساخت چنین لنزی چگونه ممکن است؟ دانشمندان ابتدا سیگنال‌های الکترواکولوگرافی را در هر حالت حرکت چشم ثبت کردند. دانشمندان این سیگنال‌ها را هنگامی که افراد به بالا، پایین، راست، چپ نگاه می‌کردند و یک یا دو بار پلک می‌زدند، اندازه‌گیری کردند و سپس یک لنز «بیومیمتیک» نرم را ایجاد کردند که به طور مستقیم به آن امواج الکتریکی پاسخ می‌داد. لنز ایجاد شده قادر بود فاصله کانونی خود را بسته به سیگنال‌های تولید شده تغییر دهد. در نهایت دانشمندان دریافتند قابلیت زوم کردن لنز توسعه یافته با دو بار پلک زدن فعال می‌شود.

الکترواکولوگرافی (EOG) یک تکنیک برای اندازه‌گیری پتانسیل پایدار قرنیه - شبکیه‌ای است که بین قسمت جلویی و پشت چشم انسان وجود دارد. سیگنال حاصل الکترواکولوگرافی نامیده می‌شود. کاربردهای اولیه در تشخیص‌ های چشم‌ پزشکی و در ضبط حرکات چشم می‌باشند. برای اندازه‌گیری حرکات چشم، جفت الکترودها معمولاً در بالا و پایین چشم یا به سمت چپ و راست چشم قرار می‌گیرند. اگر چشم از سمت مرکز به سمت یکی از دو الکترود حرکت کند، این الکترود سمت مثبت شبکیه را می‌بیند و الکترود مخالف سمت منفی شبکیه را می‌بیند. در نتیجه، اختلاف پتانسیلی بین الکترودها به وجود می‌آید. محققان معتقدند این نوآوری می‌تواند در پروتزهای بصری، عینک‌های طبی و ربات‌ها استفاده شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها