به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، امواج بسیار داغ پلاسما سبب به وجود آمدن لکههای خورشیدی شده و نشانهای برای پایان یک چرخه خورشیدی است. دانشمندان ناسا به تازگی طوفان عظیم و نابودگری را که بر اثر امواج پلاسما به وجود آمده، کشف کردهاند.
اکتشافات و اطلاعات ارسالی جدید ماهوارههای موجود در فضا اخیرا اطلاعات دانشمندان از چرخههای خورشیدی را افزایش داده است. در هر چرخه خورشیدی فعالیتها و واکنشهای شیمیایی عظیم و بزرگی در خورشید رخ میدهد. میدان مغناطیسی این ستاره غول پیکر هر 11 سال یکبار از شمال به جنوب و یا بالعکس تغییر میکند. در طول این چرخههای خورشیدی فعالیتهای شیمیایی درون خورشید سبب به وجود آمدن سونامیهایی عظیم از پلاسمای داغ میشود. پزوهشهای جدید نشان داده است لکههای خورشیدی بر اثر همین سونامیهای عظیم ایجاد میشود.
یکی از دانشمندان ناسا در مصاحبه با رسانهای آمریکایی گفت: اکتشافات اخیر دید ما نسبت به خورشید را تغییر داده و اکنون میتوانیم به جرات بگوییم تا پیش از این نمیدانستیم دقیقا در خورشید دنبال چه چیزی هستیم. حالا با دقت بسیار بیشتری نسبت به قبل میدانیم درون خورشید چه اتفاقی رخ میدهد.
در هر طوفان عظیم خورشیدی مقدار بسیار زیادی پلاسما به سطح این ستاره میرسد و اختلاف دمای آن با مواد موجود روی سطح لکههای تیرهای را ایجاد میکند. شدت این طوفانها یا سونامیهای عظیم خورشیدی در حدی است که به مرور سبب تغییر در میدان مغناطیسی خورشید میشود. دانشمندان سرعت حرکت این طوفانها تا ۳۰۰ متر بر ثانیه اعلام کردند.
دانشمندان با بررسی شواهد و اطلاعات بدست آمده زمان وقوع طوفان عظیم خورشیدی بعدی را سال آینده میلادی بیان کردند. فناوریهای کنونی به محققان و دانشمندان اجازه میدهد تا در زمان طوفان شاهد فوران عظیم مواد پلاسما از عمق خورشید باشند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت