در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، پژوهشگران دانشگاه ملی سنگاپور (NUS)، نوعی پوست مصنوعی ابداع کردهاند که میتواند دما و فشار را احساس کند و سیگنالها را تا 1000 برابر سریعتر از سیستم عصبی انسان بفرستد. شاید این پوست، روزی برای اعضای مصنوعی به کار برود و یا رباتها را در احساس کردن محیط اطرافشان یاری دهد.
همه حسگرهای این دست مصنوعی، با کمک یک سیم به هم متصل شدهاند؛ در نتیجه میتوانند فشار یا دمای وارد شده به کل دست را به صورت همزمان احساس کنند.
«بنجامین تی»، سرپرست این پژوهش گفت: بیشتر سیستمهای الکترونیکی طوری طراحی شدهاند که حسگرهای آنها فشار و دما را یک به یک و به نوبت احساس کنند. بررسی جداگانه هر حسگر، به زمان بسیاری نیاز دارد. اگر 1000 حسگر در اختیار داشته باشیم که بررسی هر کدام، به یک میلیثانیه زمان نیاز داشته باشد، کل فرآیند بررسی فقط یک ثانیه زمان خواهد برد. این پوست مصنوعی میتواند ارسال سیگنالها را تا 1000 برابر سریعتر از عصبهای پوست انسان انجام دهد.
«تی» افزود: هنگامی که یک فنجان قهوه را لمس میکنیم، پوست ما سیگنال های الکتریکی را برای پردازش به عضلات و مغز ارسال میکند. این اطلاعات از راه عصبهایی ارسال میشوند که تعداد آنها در بدن هر انسان، بسیار زیاد است و حدود 150 کیلومتر را شامل میشوند.
پژوهشگران، پوست مصنوعی را روی انگشت شست یک دست رباتیک آزمایش کردند و دریافتند که این پوست میتواند به ربات کمک کند تا فنجان را بدون ریختن قهوه داخل آن بردارد زیرا با برداشتن فنجان، به سرعت آن را احساس میکند.
«تی» ادامه داد: این فناوری میتواند به رباتها امکان دهد تا مانند انسانها، پوست داشته باشند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم: