رئیس‌جمهور چین:

سیاست آمریکا در قبال ایران عامل تنش در منطقه است

رئیس‌جمهور چین در مصاحبه با رسانه‌های روسیه ضمن تأکید بر همسویی مواضع دو کشور در قبال ایران خواستار اجرای کامل توافق هسته‌ای برجام شد.
کد خبر: ۱۲۰۹۸۶۶
سیاست آمریکا در قبال ایران عامل تنش در منطقه است

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «شی جین‌ پینگ»، رئیس‌جمهور چین قبل از سفر به روسیه در مصاحبه‌ای با رسانه‌های این کشور ضمن تأکید بر همسویی مواضع پکن و مسکو در خصوص برنامه هسته‌ای ایران خواستار اجرای کامل «برجام» از سوی همه طرف‌ها شد.

به نوشته «شینهوا»، رئیس‌جمهور چین برجام را «محصول چندجانبه‌گرایی» توصیف کرده و آن را توافقی مهم برای نظام منع اشاعه در دنیا و صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) دانست.

دولت آمریکا بعد از خروج از برجام در اردیبهشت‌ماه سال گذشته سیاستی موسوم به «کارزار فشار حداکثری» را علیه ایران در پیش گرفته است.

رئیس‌جمهور چین در گفت‌وگو با خبرگزاری ایتارتاس تصریح کرد سیاست «فشار حداکثری» آمریکا و تحریم‌ های یکجانبه این کشور علیه ایران موجب افزایش تنش‌ها در منطقه خاورمیانه شده است.

او این افزایش تنش‌ها را نگران‌کننده خواست و از همه طرف‌ها خواست خویشتنداری نشان دهند. وی گفت: «اوضاع نگران‌کننده است.»

شی جین‌پینگ اضافه کرد: «مواضع چین و روسیه در خصوص مسئله هسته‌ای ایران تا حد زیادی همسو است و هر دو امیدواریم که همه طرف‌ها معقول باشند و خویشتن‌داری به خرج دهند، گفت‌وگو و رایزنی‌ها را افزایش دهند و از تنش‌ها فعلی بکاهند.»

چین پیش از این مخالفت خود را با سیاست آمریکا در تحریم کشورها و شرکت‌ها ناقض تحریم‌ های آمریکا ابراز کرده است.

رئیس‌جمهور چین به طر مستقیم به مسئله تحریم‌ های نفتی علیه ایران اشاره نکرد، اما به صورت کنایه‌آمیز گفت: «چین کماکان سرسختانه از حقوق و منافع مشروع و قانونی خود محافظت می‌کند.»

«دونالد ترامپ» ۱۸ اردیبهشت‌ماه سال گذشته به طور یکجانبه با نقض تعهدات آمریکا ذیل توافق هسته‌ای برجام کشورش را از این توافق خارج کرد. تحریم‌های رفع شده ذیل این توافق پس از طی دوره‌های ۹۰ و ۱۸۰ روزه علیه ایران بازگشت.

تصمیم ترامپ برای اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران با مخالفت‌های زیادی در سراسر جهان رو به شده است و غیر از رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی، جامعه جهانی به مخالفت با آن برخاسته‌اند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها