به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، براساس گزارشی که روزنامه ساندی اکسپرس انگلیس منتشر کرده است، هواپیماهای انگلیس، آمریکا و ایتالیا سورتیهای شناسایی بر فراز لیبی برای تعیین موقعیت مکانی ابوبکر البغدادی، رهبر داعش انجام دادهاند. این روزنامه به نقل از یک منبع نظامی ارشد انگلیس گزارش داد: او (البغدادی) نمیتواند آزادانه تردد داشته باشد و هر جا که باشد زیاد آفتابی نمیشود اما ما متدهای زیادی برای تعیین موقعیت مکانی او یا تیم او داریم و آنها در نهایت مرتکب یک خطا خواهند شد.
گمان میرود ارتباط لیبی با البغدادی بر پایه مشاهدات کاربران رسانههای اجتماعی لیبیایی درباره تازهترین ویدیوی البغدادی باشد. کاربران به شباهت بسیار زیاد دو شی که در ویدیو رهبر داعش دیده میشود و وسایلی که در بازار لیبی پیدا میشود، اشاره داشتند.
به گفته بسیاری از کاربران، پارچهای که به عنوان روکش تشکچه و پشتیهایی مشاهده شده در این فیلم به کار رفته است، به شدت شبیه پارچهای است که در یک کارخانه دولتی لیبی در شهر "بنی ولید" در شمال غربی این کشور تولید میشود.
مورد دوم اینکه، ژیلهای که بر تن ابوبکر البغدادی دیده میشود دقیقاً از همان نوع جلیقهای است که «صلاح بادی» فرمانده شبه نظامیان از شهر بندری مصراته در غرب لیبی میپوشد.
با ۲۵ میلیون دلار جایزهای که برای سر البغدادی تعیین شده است، او گرانقیمتترین تروریست تحت پیگرد در جهان شده است اما اگر او در لیبی باشد اولین رهبر شناخته شده داعش نیست که از سوریه وارد این کشور جنگزده شمال آفریقا میشود.
دبیر سرویس امنیتی ساندی اکسپرس گزارش داد، مخفیگاههای احتمالی البغدادی در لیبی شامل شهر الزاویه، شهرهای مملو از اقلیت تبو در نزدیکی مرزهای جنوب شرقی لیبی، بنی ولید، خمس، تاجوراء یا مسلاته هستند.
در چند هفتهای که از انتشار فایل ویدیویی البغدادی میگذرد، حملات تروریستی داعش خصوصاً در جنوب لیبی افزایش یافته است. دبیر سرویس امنیتی ساندی اکسپرس میگوید، حملات در مناطق جنوبی احتمالاً هدف گرفتن اهداف سادهتر است یا یک اقدام حسابشده برای تحریف افکار از حضور و فعالیتهای مخفیانه داعش در سایر نقاط شمال آفریقا.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت