در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، زنگ خطر بحران آبی در پایتخت تا زمستان سال گذشته همچنان گوشخراش بود. آمارها در دیماه سال ۱۳۹۷ میگفتند وضعیت منابع آبی تهران نسبت به سال آبی ۱۳۹۶ با ۱۲ درصد کاهش روبه رو بوده است؛ بهگونهای که براساس آمار از وضعیت مخازن سدها در پایان فصل پاییز سال ۱۳۹۷، مجموع حجم پنج سد بزرگ مخزنی استان تهران در دیماه همان سال، ۵۴۹ میلیون مترمکعب بوده و این در حالی است که این عدد سال ۱۳۹۶ معادل با ۶۲۵ میلیون مترمکعب بوده است.
در آن زمان برنامه مدیریت تنش آب شرب با فرض بارندگی مشابه سال آبی ۱۳۹۶ و کمبود آب در تابستان سال ۱۴۰۰، در وزارت نیرو پیشبینی شد و برای مدیریت تنش آبی شهرها و روستاهای کشور، راهکارهایی در قالب افزایش تأمین و تولید آب، ارتقای کیفی آب، افزایش توان ذخیرهسازی آب، ارتقای مدیریت و بهرهوری منابع تأمین، تأسیسات و شبکهها و نیز مدیریت مصرف در نظر گرفته شد تا تنش ابی در کشور مدیریت شود. تنشی که به سال جدید نرسید و توسط باران شسته شد.
سدهای تهران تا اوخر خردادماه پر میشوند
در این راستا، سید حسن رضوی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران درمورد آخرین وضعیت سدهای استان تهران اظهار کرد: مخازن سدهای استان تهران حدود یک میلیارد و ۳۰ میلیون مترمکعب آب دارند و تقریباً تا اواخر خردادماه همه سدهای این استان به استثنای سد لار سرریز میکنند و مشکلی هم درمورد شرایط خاص وجود ندارد. به عبارت دیگر برای موضوع سیلاب تدابیر لازم دیده شده است.
وی با تاکید بر اینکه وضعیت آب در سال جاری نرمال است، گفت: این درحالی است که که چندین سال در شرایط خشکسالی و بحران به سر میبردیم اما امسال با توجه به بارندگیها شرایط از نظر تأمین آب به وضعیت نرمال رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران بر موضوع مدیریت مصرف تاکید کرد و افزود: با توجه به گسترش استان تهران، توسعه جمعیتی و نیاز صنعت و کشاورزی در این استان باید همچنان باید مدیریت مصرف را مد نظر قرار دهیم. درواقع دوران سخت را پشت سر گذاشتهایم اما واقعیت این نیست که هرطور که میخواهیم میتوانیم آب را مصرف کنیم، زیرا اگر مدیریت مصرف را مد نظر قرار ندهیم دوباره با مشکل مواجه خواهیم شد.
پیشبینیها از جیره بندی نمیگویند
رضوی با بیان اینکه در شرایط فعلی پیشبینی جیره بندی آب برای تابستان در استان تهران صورت نگرفته است، اظهار کرد: آب جیره بندی نمیشود مگر اینکه حوادث خاصی رخ دهد، اما درمورد مسائل تأمین و توزیع پیش بینی جیره بندی نمیشود. مردم باید امسال هم الگوی مصرف را رعایت کنند و مانند سالهای گذشته با ما همراهی داشته باشند. اگر همراهی مردم را در بسیاری از سالها نداشتیم باید آب را جیره بندی میکردیم.
وی در ادامه با بیان اینکه حجم کل سدهای تهران دو میلیارد مترمکعب است، اظهار کرد: از انجایی که سد لار فرار آب دارد و ظرفیت آن ۴۵۰ میلیون مترمکعب است باید گفت از یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعب مخزنی که داریم حدود یک میلیارد و ۳۰ میلیون مترمکعب خالی است و پیشبینی میشود مابقی آن یعنی یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعب تا آخر خردادماه پر شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد