در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، آیا میدانستید یک مار سمی این قدرت را دارد به آسانی ۱۰۰ انسان را با زهر خود بکشد، یا گونهای از وزغها در کره زمین وجود دارند که ما تنها با دست زدن به این حیوان، مرگ خودمان را امضا میکنیم؟ قرار است در این یادداشت نگاهی داشته باشیم بر ۱۵ موجود زنده که جزو سمیترین جانوران کره زمین به شمار میروند.
۱۵- مار دریایی بلچر
یکی از سمیترین مارهای دنیا، مار دریایی بلچر است. نیش این خزنده مخوف میتواند یک انسان را تنها در ۳۰ دقیقه روانه دیار باقی کند. خوشبختانه این مار دریایی، آنچنان خصلت تهاجمی و وحشیانه نداشته و اگر احساس خطر نکند و چیزی وی را به حمله تحریک نکند، به نیش زدن تمایلی نشان نمیدهد. این نوع مار دریایی تنها در صخرههای مرجانی اقیانوس هند و سواحل تایلند و فیلیپین یافت میشود.
۱۴- عنکبوت پشت قرمزی
معمولا این گونه نادر عنکبوت در استرالیا دیده میشود. در صورت گزیده شدن توسط این عنکبوت، جان فرد به علت مسمومیت عصبی به خطر میفتد و تنها با تزریق پادزهر میتوان قربانی را نجات داد. آمار مسمومیت توسط عنکبوت پشت قرمزی بیشتر در فصل تابستان گزارش شده و معمولا عنکبوت جنس ماده تمایل بیشتری به گزیدن دیگران از خود نشان میدهد. همچنین جالب است بدانید عنکبوت جنس ماده چهار برابر بیشتر از جنس نر عمر میکند.
۱۳- عقرب شکارچی مرگ
شکارچی مرگ جزو موجودات بسیار تهاجمی طبقهبندی میشوند که در افریقای شمالی و خاورمیانه یافت میشود. مسئولیت مرگ و میر بالغ بر ۷۵ درصد از انسانها به واسطه نیش عقرب، بر عهده شکارچی مرگ است. قربانیان بالغ و بزرگسال درد تیزی را پس از گزش احساس میکنند، اما بچهها بیشتر احساس ضعف عضلانی و فلج پیدا میکنند. البته در هر دو سناریو، نهایت امر ریههای فرد پر از مایع شده و قربانی میمیرد.
۱۲- عنکبوت سرگردان برزیلی
زمانی نام عنکبوت سرگردان برزیلی در کتاب رکوردهای گینس به عنوان سمیترین موجود دنیا ثبت شده بود. سم این حیوان به قدری خطرناک است که تنها یک قطره از آن میتواند انسان را زمین بزند. به این عنکبوت «سرگردان» گفته میشود. چرا که در گوشه و کنارهای تاریک خانه مخفی شده و در وسایل مختلف پنهان میشود.
۱۱- عروس دریایی جعبهای
این نوع عروس دریایی برخلاف ظاهر فریبندهاش نزدیک به ۵۵۰۰ نفر را از سال ۱۹۵۴ میلادی به قتل رسانده است. سم عروس دریایی جعبهای مستقیم به سمت قلب و دستگاه عصبی حملهور میشود. عروس دریایی جعبهای در سواحل شمال استرالیا و منطقه اقیانوس هند یافت میشود.
۱۰- بومزلنگ (Boomslang)
یک مار تقریبا خجالتی که تمایلی جهت حمله به انسان از خود نشان نمیدهد. اما اگر بخواهد حمله کند، نیش این مار نیز مهلک خواهد بود. سم بومزلنگ حاوی مادهای ضدانعقاد خون است که از لخته شدن خون جلوگیری میکند. به همین علت مرگ ناشی از نیش بومزلنگ، دردناک و به آرامی انجام میپذیرد. مار بومزلنگ معمولا در افریقای جنوبی، بتسوانا، موزامبیک، نامیب و سوییس یافت میشود.
۹- اختاپوس حلقه آبی
اغلب در اعماق و زیر صخرههای مرجانی اقیانوس آرام رویت میشود. برخلاف ظاهر بانمکی که این اختاپوس دارد، جزو کشندهترین موجودات زمین محسوب میشود. با اندازه و قواره کوچکی که دارد ۲۵ نفر را قادر است در عرض یک دقیقه به قتل برساند. سم این اختاپوس به دستگاه عصبی فرد حملهور شده و موجب فلج و ایست تنفسی میشود. جالب است بدانید هنوز پادزهری برای سم این اختاپوس کشف نشده است. با این حال اگر به فرد مسموم شده بتوان درجا تنفس مصنوعی داد، احتمال زنده ماندن فرد همچنان وجود خواهد داشت.
۸- افعی موکتی
هشت گونه افعی بر اساس نوع فلس در کره زمین تا به امروز کشف شده. افعیهایی با فلس شبیه به موکت در افریقای شمالی و شمال شرقی و همچنین پنینسولای عربی حضور دارند. به زبانی سادهتر سکونتگاه این افعی در نزدیکیهای خاورمیانه و افریقا است. سم این نوع افعی در مقایسه با سایر مارها، عملکرد آرامتر در بدن فرد قربانی داشته و اگر مداوایی روی فرد انجام نشود، نقص عضو صورت میپذیرد.
۷- شاه کبرا
بلندقامتترین مار سمی در دنیا، شاه کبرا است. شدت مسمومیت شاه کبرا ۵ برابر بیشتر از مامبای سیاه است و میتواند یک فیل عظیم الجثه را در عرض چند ساعت به قتل برساند. شاه کبرا تا ۵ متر طول دارد و در آسیای جنوبی و جنوب غربی یافت میشود.
۶- ماهی پفی
ماهی پفی ظاهر بانمک و در عین حال عجیبی دارد، اما نام این موجود در میان لیست سمیترین مهرهداران کره زمین قرار دارد. تقریبا هر نوع ماهی پفی در کره زمین، زهری درون بدنش دارد که تترودوتوکسین نامیده میشود. این سم جان سایر ماهیها را تهدید میکند، اما برای از پا در آوردن انسان کافی نیست. تترودوتوکسین ۱۲۰۰ برابر بیشتر از سیانید سمیتر است و هنوز هیچ پادزهری برایش شناخته نشده است. بد نیست بدانید ماهی پفی در برخی از کشورهای دنیا صید و طبخ میشود!
۵- حلزون مخروطی
شاید تا به امروز حتی حدس هم نمیزدید یک حلزون هم میتواند زهرآگین و سمی باشد. اما حلزون مخروطی (حلزون سیگاری نیز گفته میشود) یک موجود بسیار کشنده به شمار میرود. این حلزون در آبهای اقیانوس آرام و هند یافت میشود. سم این حلزون مخلوطیست از چند توکسین مختلف. شاید به همین علت هنوز پادزهری برای سم حلزون مخروطی کشف نشده است.
۴- وزغ دارت سمی
یکی از زیباترین و در عین حال سمیترین وزغهای کره زمین محسوب میشود. این موجود در رنگهای زرد، آبی، سبز و قرمز یافت میشود. اگر چه یک قطره از سم این وزغ برای کشتن ۱۰ مرد تنومند کفایت میکند، محلیها از سم این وزغ برای سمی کردن ابزارآلات شکارشان بهره میبرند. این سم، باتراکوتوکسین نام دارد و موجب فلج و در نهایت مرگ در موجود زنده خواهد شد.
۳- مامبا سیاه
مامبای سیاه برخلاف بومزنگ، به شدت تهاجمی است و جزو قاتلین درجه یک طبیعت به شمار میرود. مامبا سیاه سریع حرکت کرده و طعمه خودش را به سرعت به دام میاندازد. از آنجایی که مامبای سیاه تا چهار متر نیز رشد طولی دارد، از حمله به انسانها هیچ ترس و ابایی نداشته و با نیش خود قادر است طعمهاش را در عرض ۲۰ دقیقه یا حتی کمتر به قتل برساند. مامبای سیاه در ساهارای آفریقا یافت میشود.
۲- ماهی سنگی
سکونتگاه ماهی سنگی در کل خط ساحلی استرالیا گزارش شده است. این نوع ماهی زهرآگین معمولا در آبهای کم عمق خلیجی، آن هم بدون تحرک و حرکت اضافی زندگی میکند. این ماهی به علت ظاهرش میتواند از قابلیت استتار برای به دام انداختن طعمه استفاده کرده و قربانی را با تزریق سم به قتل برساند. سم ماهی سنگی اگر درمان نشود موجب ضعف عضلانی، فلج موقتی و در نهایت مرگ خواهد شد.
۱- مار اینلند تایپن
سم اینلند تایپن در زمان نگارش این یادداشت، سمیترین موجود زنده کره زمین تلقی میشود. سم این مار، مسمومیت عصبی ایجاد میکند. یک قطره از سم قادر است ۱۰۰ مرد بالغ را از پا بندازد و موجب فلج تدریجی و خونریزی داخلی در بدن قربانی شود. این مار در بخش مرکزی استرالیا، دقیقا در مرز میان کوینزلند، استرالیای شمالی و جنوبی یافت میشود. البته مار اینلند تایپن حیوانی تقریبا خجالتی است و تمایلی به حمله غیرضروری از خود نشان نمیدهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت