یک نماینده مجلس در گفت‌وگو با جام جم آنلاین:

استانی شدن انتخابات طرحی شترمرغی است که مردم را حذف می‌کند

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفت‌و‌گو با جام‌جم آنلاین:

هنوز زمان استانی شدن انتخابات نشده

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: شاید اکنون زمان مناسبی برای استانی شدن انتخابات نباشد مگر اینکه در اصلاح ساختارها، تغییرات مناسبی برای بهبود شیوه کار انجام شود.
کد خبر: ۱۱۹۶۵۲۱
هنوز زمان استانی شدن انتخابات نشده

حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار جام‌جم آنلاین در خصوص استانی شدن انتخابات بابیان اینکه چند موضوع در این طرح نهفته است اظهار کرد: ‌هرچند عنوان طرح، استانی شدن انتخابات است، اما آن چیزی که در متن طرح آمده شامل حذف نظارت استصوابی، شرایط انتخاب شوندگان و همچنین محدود کردن دوره‌های انتخاب شدن برای نمایندگی است که بعد از سه دوره برای دوره چهارم نمی‌توانند نامزد شوند.

ترقی با تأکید بر اینکه طرح نمایندگان مجلس از حالت صرفاً استانی شدن انتخابات خارج‌شده خاطرنشان کرد: البته اکنون بخش مربوط به استانی شدن انتخابات تصویب‌شده است، منتها نقاط مثبت و منفی دارد که باید ببینیم شورای نگهبان در خصوص آنچه نظری خواهد داشت.

وی بابیان اینکه تناقضی در طرح استانی شدن انتخابات وجود دارد گفت: از یک طرح می‌گوییم که نمایندگان از سه دوره بیشتر نمی‌توانند نامزد شوند و از طرف دیگر در شرایطی انتخابات را استانی کرده‌ایم که براین اساس نوعاً نمایندگانی می‌توانند رأی بیاورند که از یک سرمایه اجتماعی قبلی برخوردار باشند و رسانه‌های و مردم سطح استان در خبرها و برنامه‌های مختلف آن‌ها را بشناسند تا به آن‌ها رأی دهند.

عضو شورای مرکزی موتلفه افزود: اگر قرار باشد نامزدهایی که سه دوره نماینده بوده و در سطح هر استانی مطرح هستند نامزد نشوند و افراد جدیدی وارد عرصه رقابت شوند، مشخصاً امکان شناخت برای مردم در سطح استان‌ها وجود نخواهد داشت و افراد جدید مجبور می‌شوند هزینه سنگینی را برای تبلیغات خود متحمل شوند که این هزینه سنگین طبیعتاً آن‌ها را به سمت کانون‌های ثروت و قدرت سوق می‌دهد و سلامت انتخابات را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

وی کاهش انگیزه مردم شهرهای کوچک برای مشارکت در انتخابات را یکی دیگر نکات مهم دانست و اظهار کرد: ازآنجایی‌که با تصویب این قانون نامزدها باید به‌جای گرایش‌های شهرستانی، بیشتر گرایش‌های استانی داشته باشند، رابطه بین نمایندگان با شهرها کم‌رنگ خواهد شد و بیشتر باید پاسخگوی کل استان باشند تا یک شهر و همه این موارد موجب کاهش مشارکت مردم و کاهش انگیزه‌های محلی، منطقه‌ای و غیر می‌شود.

ترقی ادامه داد: نکته دیگر این است که استانی شدن انتخابات به‌طور طبیعی ورود افراد شایسته و شاخص را که از مهارت لازم برخوردار هستند اما توان انجام تبلیغات وسیع و گسترده را ندارند، برای ورود به رقابت انتخاباتی می‌گیرد و موجب می‌شود که مجلس از عناصر نخبه و مفیدی که از توانمندی مالی برخوردار نیستند و مستقل هستند محروم شود.

وی بابیان اینکه البته در طرف مقابل استانی شدن انتخابات نکات مثبتی هم دارد اظهار کرد: یکی از این نکات این است که نیروهایی که از پشتوانه تشکیلاتی و حزبی برخوردار هستند راحت‌تر رأی می‌آورند، نقش احزاب در این نوع از رقابت انتخاباتی گسترده‌تر و گرایش افراد به تحزب بیشتر می‌شود که طبیعتاً در این شرایط احزاب می‌توانند به‌عنوان یک اهرم از این مسئله برای نظارت بیشتر بر عملکرد نمایندگان و فعالیت‌های آن‌ها استفاده کنند.

عضو شورای مرکزی موتلفه با اشاره به اینکه استانی شدن انتخابات می‌توانند ابزاری برای پشتوانه فکری و پژوهشی نماینده‌ها باشند خاطرنشان کرد: همچنین این طرح می‌تواند منشأ انتخاب عناصر پخته‌ و جاافتاده‌تر در سطح هر استان باشد و نگرش نمایندگان را به مسائل کشور مانند بودجه و غیره از نگرش بخشی به نگرش کلی و منافع ملی سوق دهد.

وی در بخش پایانی این گفت‌وگو با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های کشور در موضوع مردم‌سالاری دینی، اعمال حاکمیت ملی متکی بر آرا مردم است اظهار کرد: طبیعتاً استانی شدن انتخابات موجب می‌شود که مشارکت مطلوبی را در عرصه رقابت انتخاباتی نداشته باشیم که این کاهش مشارکت مقداری با اصولاً ساختاری و نظام انقلابی که متکی بر بسیج عمومی مردم هست مغایرت پیدا می‌کند.

ترقی یادآور شد: به‌عنوان جمع‌بندی شاید اکنون زمان مناسبی برای استانی شدن انتخابات نباشد مگر اینکه در اصلاح ساختارها، تغییرات مناسبی برای اصلاح شیوه کار انجام شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها