سخنان سید عمار حکیم به مناسبت روز شهید عراق

اجازه نمی دهیم از عراق به همسایگانمان تعرض شود

رهبر جریان حکمت ملی در مراسم روز شهید عراق، ضمن اعلام حمایت از دولت این کشور بر اهمیت تأمین خدمات، رسیدگی به اوضاع پناهندگان و آسیب‌دیدگان جنگ و مبارزه با فساد در عراق تأکید کرد.
کد خبر: ۱۱۹۶۱۴۱
اجازه نمی دهیم از عراق به همسایگانمان تعرض شود

به گزارش جام جم آنلاین، «سید عمار حکیم»، رهبر جریان حکمت ملی و رئیس ائتلاف اصلاح و‌ سازندگی عراق در مراسم مردمی روز «شهید عراق» و سالروز شهادت آیت‌الله شهید «سید محمدباقر حکیم» در بغداد که باحضور گسترده مردم از جای جای عراق در میدان «خلانی» بغداد برگزار شد، گفت: فرزندان شهیدجاودانه محراب و عزیز عراق که از هر دین و مذهب و قومی و منطقه ای از استان‌های گوناگون عراق آمده‌اید، به شما همان چیزی را می‌گویم که شهید محراب گفت "شما خاندان و عشیره من هستید، بعد از خداوند، شما یار و یاور و پناه من هستید".»

وی افزود: «پس از آنکه ۶۳ شهید از عمو و عموزاده را از دست دادم، پس از آنکه شهید محراب و عزیز عراق را از دست دادم، شما تسلا و امید در پروژه ملی ما هستید».

روز شهید روز پاسداشت مقام همه شهدای عراق است

حکیم ادامه داد: «روز شهید عراق، یادبود شهادت شهید جاودانه محراب، هر سال در روز اول رجب کنار هم می‌ایستیم تا یاد کنیم از همه شهدای عراق، شهدای نیروهای مسلح، شهدای الحشد الشعبی و الحشد العشایری و پیشمرگه، شهدای حوزه‌های علمیه، مراجع شهیدمان، به خصوص شهیدان صدر و شهید بروجردی و شهید غروی، شهدای انتفاضه صفر، شهدای انتفاضه شعبانیه، شهدای گورهای دسته‌جمعی و انفال و حلبچه، شهدای تروریسم، شهدای ایزدی و مسیحی و ترکمن، همه شهیدانمان را یاد می‌کنیم و از حیات و روح شهید گران‌قدرمان الهام می‌گیریم».

رهبر جریان حکمت ملی عراق تصریح کرد: «در چنین روزی یاد آن صحنه‌های دل‌آزار و جانگزا می‌افتیم که شهید جاودانه محراب درحرم مطهر جدش امیرالمؤمنین (ع) در کنار جمعی از مؤمنان نماز جمعه را با زبان روزه خواند و ذکر خدا بر لب داشت و قصد رفتن به زیارت اباعبدالله الحسین (ع) را داشت که دست خیانت و نفرت‌پیشگان پس از نماز و آن‌گاه که در آستانه حرم جدش ایستاده بود ما را و ملت و میهنمان را از وجود این عالم عارف صالح محروم کرد. عالمی عامل که همه عمر برای عزت و بزرگی این میهن تلاش کرد».

وی در ادامه عنوان کرد: «شهید محراب جلوه زاده شدن پروژه‌ای ملی بود که تحت تعقیب بعثی‌ها قرار گرفت و محکوم به اعدام و حبس ابد شد تا در سرزمینی که زادگاهش نبود جای گیرد».

حکیم در ادامه اظهار داشت: «آن پروژه، مانند پروژه امروز شما از گزند بدخواهی‌ها و اتهام‌ها و به سخره گرفتن‌ها و کوچک‌شمردن‌ها در امان نبود. کار به آنجا رسید که هشت بار در پی ترور وی برآمدند. خواستند پیش از ترور شخص او، شخصیتش را ترور کنند، خواستند پروژه‌اش را در نطفه خفه کنند و عزم راسخ او را بشکنند، اما او نستوه و استوار بر فراز قله‌های جهاد ایستاد و ندای تغییر سر داد و تأثیر نهاد، چندان که سخن را در بیرون عراق می‌گفت و در بغداد و بصره و دیگر استان‌های عراق بازتاب می‌یافت. او همیشه تا آخرین خطبه‌اش ملت عراق را به یکپارچگی، استقلال در تصمیم‌گیری سیاسی و حفظ حاکمیت و کرامت عراق فراخواند».

رئیس ائتلاف اصلاح و‌ سازندگی عراق گفت: «اگر آغاز کار و پروژه شهید حکیم این‌گونه و در این شرایط بود، واگر اراده و عزم ایشان بدین قوت و صلابت بود، پروژه "حکمت" نیز امتداد آن پروژه و عزم و اراده ما درامتداد آن عزم و اراده است».

حکیم تاکید کرد: «هرچه در توان دارید به کار گیرید که میهن و ملت ما سزاوار بیش از این‌اند. فرصت‌های پیش رو نیز بیش از این است. به خواست خدای متعال پیروزی در دست ما و در دستان ملت عراق است».

وی با بیان اینکه شهید محراب به جوانان ایمان داشت و در پروژه جهادی خود به آنان تکیه کرد، افزود: «پس چرا امروز از ما خرده می‌گیرند که به جوانان و آمال آنان توجه می‌کنیم، فضا دادن به جوانان یک شعار گذرا یا یک تفنن سیاسی نیست، حقی است که پیش از آنکه داده شود گرفته خواهد شد».

حکیم خطاب به جوانان عراق گفت: «شما را فرا می‌خوانم که دست در دست برادرانتان در جریان حکمت نهید، این توصیه من به شما همیشه و در هر مناسبتی است، چون ایمان دارم که شکوفایی عراق جز به دست شما نخواهد بود، آینده وطن جز با فضا دادن به شما نخواهد بود، که شما بهترینید و امیدها به شما و امروز و فردا دست شماست».

رهبر جریان حکمت ملی عراق ادامه داد: «شهید محراب می‌دانست که عراق مرحله تازه‌ای پیش رو دارد و مراحل انتقالی همیشگی نیست، رهبران بزرگ آنهایی‌اند که به وضعیت هر مرحله آگاه‌اند و جرأت تصمیم درست را دارند».


عراق لیاقت حکومتی قدرتمند و مقتدر را دارد

رهبر جریان حکمت ملی عراق در ادامه سخنانش در مراسم مردمی روز شهید عراق اظهار داشت: «امروز همه باید بدانند که مرحله‌ای تازه و متفاوت آغاز شده و با انتخابات ۲۰۱۸ و با پیروزی بزرگی که به دستان ملت عراق بر تروریست های داعش به دست آمد و با بستن دهان‌هایی که طایفه‌گرایی را فریاد می‌زدند و با پیدایش پروژه‌های ملی تاریخ "مرحله انتقالی سیاسی" گذشته است».

وی افزود: «ملت ما امروز روی به واقعیت تازه ای در عملکرد سیاسی دارد، معیارها و داوری‌هایش دیگر آن چیزی نیست که در سال‌های گذشته بود».

حکیم تاکید کرد: «ملت ما امروز حکومتی می‌خواهد که دولت و مجلس و دستگاه قضایی آن قدرتمند باشد، نه حکومت دسته‌ها و منافع پراکنده، حکومت نهادهای استوار و عدالت‌محور که به قانون عمل کند، نه حکومت شعار و حرف و پروژه‌های گذرا، حکومتی مقتدر که از مردان و جوانانش عزت می‌گیرد، نه حکومتی سرسپرده و ضعیف».

رئیس ائتلاف اصلاح و سازندگی عراق گفت: «چنین خواسته‌ای با اراده فردی عملی نخواهد شد، یک دست صدا ندارد، بیاید دست دردست هم برای ساخت حکومت قدرتمند مقتدر و عراق مستقل باثبات شکوفا بکوشیم».

وی با بیان اینکه همه باهم برای تکامل نظام سیاسی کنونی بکوشیم، افزود: «نظامی که سوی تکامل نرود نظامی بی اثر است. نمی‌توانیم با بهانه نبود قانون و به اعتبار سیاست توافقی دربرابر جدی‌ترین و فوری‌ترین خواسته‌های ملت دست بسته بمانیم. اگر ایرادی در قانون است آن را اصلاح کنیم، اگر ایرادی در مدیریت است، آن را بهبود بخشیم یا عوض کنیم، هدف اصلی خدمت به ملت و تأمین رفاه است، هیچ هدفی بالاتر از این نیست».

انحصار سلاح باید در دست دولت باشد

رهبر جریان حکمت ملی عراق تاکید کرد: «حکومتی که انحصار حمل سلاح را بدست نداشته باشد دولتی مقتدر نخواهد بود، برای همین همه را به انحصار سلاح در دست حکومت و اجرای بی استثنای این قانون فرامی‌خوانیم».

حکیم افزود: «حکومتی که ضعیف‌تر از احزاب تشکیل‌دهنده‌اش باشد حکومتی مقتدر نخواهد بود، از دل آشوب حکومتی برنمی‌آید، از دل احزاب مذهبی و قومی حکومتی برنمی‌آید، احزاب باید در سایه حکومت باشند نه حکومت در سایه احزاب، باید برای ساختن احزاب و جریان‌های ملی تلاش کرد، به نظر ما تشکیل ائتلاف‌های «اصلاح و سازندگی» و «بناء» گامی اساسی و تغییری استراتژیک در این راستاست.

وی همچنین تصریح کرد: «حکومتی که نتواند به تعهدات خود در عرصه امنیت وخدمات و حاکمیت عمل کند، حکومت شکست‌خورده یا ناتوان یا ضعیف است».

تامین خدمات و مبارزه با فساد در رأس اولویت‌هاست

رهبر جریان حکمت ملی عراق بابیان اینکه عراق لیاقت حکومتی قدرتمند و مقتدر دارد و دولت باید به اولویت‌هایش پایبند بماند تا از حمایت ملت و گروه‌های متنوع ملت برخوردار بماند، گفت: «تأمین آب و برق و خدمات، سروسامان دادن به وضعیت آموزش و بهداشت و کشاورزی و صنعت ملی و بازسازی مناطق آزادشده و شهرهای آزادکنندگان میهن از چنگ تروریسم و پرداخت خسارت به آسیب‌دیدگان و مبارزه با فساد در رأس اولویت‌هاست».

حکیم از دولت خواست تا به مردم بگوید که از بخش‌های گوناگون جامعه چه می‌خواهد تا به یاری‌اش بشتابند و کمکش کنند.

لزوم پایان دادن به عوامل تاثیرگذار در ظهور داعش

وی همچنین با اشاره به معضل داعش گفت: «نمی‌توان به داعش و هرچه مانند داعش است پایان داد مگر آنکه عوامل افراط و عقب‌ماندگی و جهل را پایان دهیم. نباید بگذاریم جوانان و شهرهایمان را دوباره از ما بگیرد و این ممکن نیست مگر آنکه همه دست در دست هم نهیم و پیش از آن اولویت‌ها را بشناسیم».

رئیس ائتلاف اصلاح و سازندگی عراق بار دیگر بر حمایت خود از دولت عادل عبدالمهدی تأکید کرد و افزود: «این خود یکی از اولویت‌هاست. با همه وجود برای کمک و حمایت از دولت در تحقق مأموریت‌های دشوارش می‌کوشیم، حتی وقتی که خود بخشی از دولت نیستیم. حمایت ما از دولت ربطی به حضور ما در آن ندارد. فرصت کافی و زمان لازم را به دولت می دهیم و در طول این زمان آن را زیر نظر می‌گیریم و نقد می‌کنیم و همه جا درکنار ملتمان می‌مانیم».

حکیم در ادامه اظهار داشت: «همچنین از نزدیک شدن دیدگاه‌ها میان برادرانمان در سائرون و فتح حمایت می‌کنیم، این باعث تقویت دولت و حمایت از آن در مسیر تکمیل کابینه می‌شود».

وی تاکید کرد: «بسیار خوش‌بینیم که سران این دو تشکل سیاسی از سهم‌خواهی و تقسیم مناصب برحذر خواهند بود و منافع کشور و شکوفایی دولت و اهتمام به تعیین افراد کارآمد و پاکدست در مناصب خدماتی را در نظر خواهند داشت».

عراق سرسپرده و تابع کسی نیست

رئیس ائتلاف اصلاح و سازندگی عراق در بخش دیگری از سخنانش در مراسم مردمی روز شهید عراق اظهار داشت: «عراق بزرگ است و سرسپرده و تابع کسی نیست، بر همین اساس می‌گوییم: «نه به پایگاه‌های نظامی خارجی و نه به نیروهای رزمی خارجی، نه به دیکته خارجی، نه به محوربندی‌های یکجانبه، نه به تعرض به کشورهای همسایه از خاک و آسمان عراق.»

جنگ و درگیری‌های پوچ بس است

وی افزود: «عراق کشوری مستقل است با حاکمیت ارضی که آغوش به روی همه گشوده است و نباید در این یا آن محور علیه دیگران قرار گیرد. سرنوشت عراق آن است که میانجی باشد و پل ارتباط میان همه کشورهای جهان در راستای منافع همه ملت عراق، این را تاریخ به ما یاد داده و باید امروز و فردای جوانان و فرزندانمان را اینگونه بسازیم. جنگ و درگیری های پوچ بس است، شعارهای توخالی جز ویرانی برای کشور هیچ نخواهد داشت».

حکیم تصریح کرد: «باید به وضعیت استان‌های عراق که ایالت نشده‌اند توجه کرد و وضعیت دشوار آن‌ها را تغییر و نزاع‌های سیاسی در آنها را پایان داد و در آنها رقابت بر سر خدمات ایجاد کرد».

حکیم خاطرنشان کرد: وقتی در کنار دیگر نیروهای فداکار ائتلاف اصلاح و سازندگی را ساختیم، آن را یک ائتلاف موقت برای تشکیل دولت یا ائتلافی سیاسی برای تقسیم منافع و مناصب نمی‌دیدیم. این ائتلاف همیشه ائتلافی ملی و مستقل در تصمیم‌گیری و رویکرد اصلاح طلبانه ریشه‌ای واقعیت سیاسی کشور خواهد ماند، واقعیت سیاسی‌ای که هنوز نتوانسته همه حقوق مشروع فرزندان ملت را چنان‌که متناسب با تاریخ عراق است عملی کند».

رهبر جریان حکمت ملی عراق با بیان اینکه مشکل سیاست امروز ما مشکل روش است، گفت: یک روش می‌خواهد عراق را به سنگر این و آن بکشاند و اسیر منافع تنگ و محدود کند و روشی دیگر می‌خواهد عراق را به جایگاه طبیعی‌اش در منطقه بازگرداند و کاری کند که عراق خود بر تصمیماتش حاکم باشد. این وقتی عملی خواهد بود که عراق با ساخت دولت قدرتمند متقدر مستقل و شکوفا به حالت طبیعی‌اش بازگردد، دولت نهادها و قانون و کارآمدی و پاکدستی، بر اساس راهبرد ملی یکپارچه.

رئیس ائتلاف اصلاح و سازندگی گفت: «این ائتلاف روشی پیش گرفته که از عناصر تشکیل‌دهنده‌اش بزرگ‌تر است. برای همین همه در آن جای دارند، چون مسئله و دغدغه‌اش عراق است. درهای این ائتلاف به روی همه نیروهایی که به بزرگی و عظمت کشور می‌اندیشند باز است. می‌کوشیم که این ائتلاف را تقویت کنیم و آن را به لحاظ تکامل بخشیم، چه به لحاظ سیاسی، چه به لحاظ انتخاباتی، چه به لحاظ اجتماعی، تا اینکه به هدف و مقصودش که تکمیل نظام حکومتی مقتدر و قدرتمند است برسد. حکومتی مستقل و باکرامت که با ملت خود صادق است».

حکیم بصره را پایتخت اقتصادی عراق دانست و گفت: ساکنان فداکار بصره رنج‌های بسیار کشیده و توجهی ویژه لازم دارند، برای همین بار دیگر تأکید می‌کنیم که بصره برای مردم بصره است و از نیروهای سیاسی واجتماعی و عشایری و تحرک مردمی می‌خواهیم که بر شخصیتی به اجماع برسند که کارآمد و توانمند باشد.

رهبر جریان حکمت ملی عراق تاکید کرد: این جریان از هرکس که انتخاب مردم بصره باشد حمایت می‌کند، همه هرچه در توان دارند برای بازسازی بصره و خدمت به مردم شریف آن به کار گیرند. از دولت می‌خواهم که هرچه سریع‌تر طرح‌های سرمایه‌گذاری در پروژه‌های راهبردی بصره مانند بندر بزرگ فاو و پروژه شیرین کردن آب و دیگر پروژه‌ها را تصویب کند تا انقلاب توسعه‌ای بزرگی در این استان رخ دهد و مشکل خدمات و بیکاری به‌صورت ریشه‌ای در این استان برکت‌خیز حل شود.

حکیم همچنین به موصل اشاره کرد و گفت: موصل هم رنج‌های بسیار کشیده و فداکاری‌های بسیار کرده و شاهد ویرانی گسترده براثر جنایات داعش بوده است. موصل نیاز به توجه و اهتمام ویژه دارد تا غبار جنگ از آن شسته شود و امنیت و ثبات برقرار گردد و آوارگانش به خانه‌هاشان برگردند. از دولت مرکزی و حکومت محلی و نیروهای سیاسی ملی و نهادهای بین المللی می‌خواهم که تلاش ها و همکاری‌های خود را برای بازسازی موصل دوچندان کنند.

وی در پایان سخنانش تصریح کرد: ما عهد بسته‌ایم، اول با خدا و سپس با ملتمان که مسیر علمای بزرگ به خصوص شهیدان صدر و شهید محراب و عزیز عراق را ادامه دهیم، زیر سایه مرجعیت آگاه، به خصوص مرجعیت اعلی آیت الله سیستانی (دام ظله) و مسیر تغییر و اصلاح و بازسازی را تا سرمنزل مقصود به دست جوانانمان، به همت نیروهای صادق و غیور کشور عزیزمان دنبال کنیم.

newsQrCode
برچسب ها: اصلاح حکمه
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها