به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، کاظم جلالی صبح امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که اعطای سهمیه بنزین به شهروندان چگونه انجام خواهد شد، گفت: ما از آذر ماه سال گذشته کاری را آغاز کردیم مبنی بر اینکه چگونه می شود کاری کرد که هم اقتصاد خانوار تامین شود و هم جلوی قاچاق بنزین گرفته شود و هم قیمت بنزین متناسب سازی شود.
وی افزود: دو راه برای این کار وجود دارد، یکی اینکه سهمیهای برای خودروها در نظر گرفته شود و فراتر از آن آزاد محاسبه شود، یکی هم این است که ما برای مردم یعنی برای تعداد ایرانی ها یک سهمیه ای در نظر بگیریم، مثلا بگوییم به ازای هر ایرانی بیست لیتر بنزین هزار تومانی در اختیارشان قرار میگیرد و فراتر از آن قیمتش گران تر می شود.
جلالی ادامه داد: اگر این خانوار از بنزین خود استفاده کرد که هیچ - چون از مجموعه بیست و چهار میلیون خانوار ایرانی چیزی حدود ۱۲ میلیون خانوار اصلا خودرو ندارند - پس وقتی برای کسانی که خودرو دارند یارانهای قایل می شویم که به همه تعلق نمی گیرد این یک جور بی عدالتی محسوب میشود. پس ما فکر میکنیم این که هر ایرانی ۲۰ لیتر بنزین دریافت کند یک عدالتی هم برقرار می شود.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس تاکید کرد: ضمن اینکه با فروش این بنزین توسط خانوارهایی که صاحب خودرو نیستند، خانوار ایرانی هم تقویت میشود به صورتی که اگر ما مثلا بگوییم که بنزین آزاد چهار هزار تومان است، برای ۲۰ لیتر بنزین آنچه که فاصله میان قیمت یارانهای و قیمت آزاد بنزین است، می شود سه هزار تومان که از این بین به هر نفر ۶۰ هزار تومان برای فروش سهم بنزینش می رسد. حالا اگر متوسط هر خانوار، پنج نفر باشد به این خانوار از طریق فروش بنزین ماهانه ۳۰۰ هزار تومان یارانه می رسد.
وی با بیان اینکه همیشه گرانی به ضرر مردم بوده و حال می خواهیم یکبار هم کاری کنیم که آنان از دل گرانی سود هم ببرند، اظهار کرد: اینها تصمیم نیست بلکه یک کار پژوهشی است که مرکز پژوهش ها انجام داده و تصمیمات را دولت باید اتخاذ کند.
جلالی با بیان اینکه ما اگر از مصرف بیش از حد بنزین در داخل کشور پیشگیری نکنیم از سال ۱۳۹۹ مجددا واردکننده بنزین می شویم، گفت: این اتفاق به این دلیل رخ میدهد که بخشی از بنزین ما قاچاق میشود و بخشی از آن هم از این جهت است که قیمت حامل های انرژی برای اقشار مرفه ما کم است و بنابراین مصرف آنان به همین میزان هم بالاست، پس ما یک منطقی را باید در کشور طی بکنیم و آن این است که هرکس به هر میزانی که در کشور مصرف می کنیم و می خواهد رفاه داشته باشد باید هزینه آن را هم پرداخت کند.
وی با اشاره به طرح پژوهشی مرکز پژوهش های مجلس برای اعطای 20 لیتر بنزین به هر شهروند، گفت: این کار ما حتما نقص دارد و باید چکش کاری شود، این یک طرح پژوهشی است و هنوز تصمیمی روی آن گرفته نشده است پس هرکس فکر می کند که نظری دارد بیاید و درباره آن صحبت کند. البته در دولت هم بخش اعظمی الان با این طرح ما موافق هستند در حالی که پیش از این چنین نبود.
جلالی در پاسخ به این پرسش که آیا لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰ کاندیدا می شود یا نه، گفت: نمی دانم چون نه هیچ صحبتی در این باره شده و نه تصمیمی گرفته شده، ایشان خیلی مشغول اداره مجلس در این روزها هستند، من هم نظر شخصی در این باره ندارم باید ببینیم که شرایط کشور چگونه پیش می رود.
جلالی در پاسخ به پرسشی دیگر درباره طرح استیضاح علی لاریجانی و محمدجواد ظریف از سوی برخی نمایندگان مجلس گفت: آن نکتهای که آقای ظریف گفتند به نظرم لزومی نداشت که در فضای عمومی مطرح شود اما در وضعیتی که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم جبهه قرار دارد، بحث استیضاح وزیر خارجه هم مطرح شود، چندان درست نیست و تا جایی که می دانم فراکسیون های مجلس هم از این طرح استقبال نکردند.
وی افزود: اما در مورد آقای لاریجانی، دیدم که دوستان نامه ای را نوشتند اما ظاهرا برخی دوستانی که آن را امضا کردند گفتند که اصل امضایشان برای استیضاح نبود و تصورشان این بود که برای این هست که موضوعی رسیدگی شود. بنابراین برخی از دوستان امضای شان را پس گرفتند و از حد نصاب افتاد.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا پولشویی در کشور وجود دارد یا نه؟ تاکید کرد: اینکه مثلا بیاییم و بگوییم که در کشورمان پولشویی بسیار زیادی وجود دارد، حتما باید برایش اسناد و مدارک ارائه شود، به هر حال کشور ما کشوری است که حتما مسئولانش باید با پولشویی مبارزه کنند و می کنند اما اینکه کسی بگوید پولشویی وجود ندارد را هم نمی توان گفت ولی اینکه کسی بگوید در حد و اندازه مبالغه آمیزی وجود دارد، اینطور هم نیست.
جلالی افزود: اگر چنین مواردی وجود دارد، اراده جدی وجود دارد برای مبارزه با آن، به خصوص که همان کسانی که می گویند پولشویی در کشور اندک است هم معتقدند باید با همان حدش هم مبارزه شود.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا برای دور زدن تحریم ها در مرکز پژوهش های مجلس کاری هم انجام شده یا خیر؟ اظهار کرد: یک برنامه فعالانه ضد تحریم را تدوین و در داخل مجلس هم عرضه کردیم و فکر می کنیم که خیلی کارها و اقدامات را در بخش های مختلف باید انجام داد. ما ظرفیت های بسیاری داریم و باید از آن ها استفاده کنیم، هرچند که مشکلاتی هم وجود دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد