به گزارش جام جم آنلاین از خبرگزاری صداوسیما، جمهوری اسلامی ایران سند شکایت از آمریکا را به علت نقض کنوانسیون سازمان بین المللی دریانوردی و تلاش برای ایجاد محدودیت های منجر به تهدید ایمنی و حفظ محیط زیست دریایی در شورای سازمان بین المللی دریانوردی ارائه کرد.
هیئت اعزامی ایران که ریاست آن را محمد راستاد، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی بر عهده دارد با استناد به مصوبات سازمان بین المللی دریانوردی تاکید کرد: تلاش های آمریکا در ایجاد محدودیت برای فعالیت های کشتی های بازرگانی ایران، نقض آشکار کنوانسیون های ناظر بر فعالیت های دریانوردی است.
سند اعتراضی جمهوری اسلامی ایران که هر گونه محدودیت برای فعالیت ناوگان کشتیرانی تجاری را محکوم می کند، همزمان با صد و بیست و یکمین نشست اعضای شورای سازمان بین المللی دریانوردی در این شورا و به دبیر خانه این سازمان ارائه شده است.
هیئت جمهوری اسلامی ایران درج مفاد این سند و محکوم کردن هر گونه اقدام تبعیض آمیز و تهدید کننده ایمنی، امنیت و محیط زیست دریایی را در بیانیه پایانی نشست اعضای شورای سازمان بین المللی دریانوردی خواستار شده است.
کنوانسیون سازمان بینالمللی دریانوردی اعمال هر گونه تبعیض ضد فعالیت های حمل و نقل دریایی بازرگانی را مردود دانسته و از 171 کشور عضو این سازمان بین المللی خواسته است در عمل به آن کوشا باشند.
جمهوری اسلامی ایران با یاد آوری مسئولیت های سازمان بین المللی دریانوردی در جلوگیری از اقدامات تبعیض آمیز و محدود کننده حمل و نقل بازرگانی دریایی، پایبندی کشورهای جهان را به کنوانسیون های بین المللی از جمله کنوانسیون سازمان بین المللی دریانوردی خواستار شد و از دبیرکل و اعضای سازمان بین المللی دریا نوردی خواست با نقض کنندگان کنوانسیون های این سازمان و محدود کنندگان فعالیت های حمل و نقل دریایی بازرگانی واکنش نشان دهد.
هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در این نشست همچنین از شورای سازمان بین المللی دریانوردی خواست از حق اعضای پایبند به تعهدات بینالمللی دریانوردی برای فعالیتهای حمل و نقل دریایی بازرگانی دفاع کند تا بر اساس مفاد کنوانسیون این سازمان بدور از ملاحظات سیاسی و محدودیت های ناشی از آن به فعالیت های خود در چارچوب ضوابط و رها از محدودیت های غیر قانونی بتواند با سهولت ادامه دهد.
سازمان بین المللی دریانوردی عالی ترین مرجع دریایی جهان و از جمله نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد است.
یکصد و بیست و یکمین نشست شورای سازمان بینالمللی دریانوردی ای ام او (International Maritime Organization) از روز دوشنبه به مدت چهار روز با حضور هیئت های نمایندگی کشورهای عضو از جمله جمهوری اسلامی ایران در مقر این سازمان در لندن گشایش یافت.
محکوم کردن تحریم های آمریکا علیه کشتیرانی ایران از جمله اهداف سفر هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در این نهاد تخصصی وابسته به سازمان ملل بیان شده است.
نماینده رژیم آمریکا در امور ایران در هفته های اخیر، بارها از کشورهای جهان خواسته است اجازه ندهند کشتی های ایرانی در بنادرشان پهلو بگیرند.
برایان هوک گفته است: ما اجازه نمی دهیم که کشتی های ایرانی بیمه شوند و در صورتی که کشتی های ایرانی سبب حوادث دریایی شوند، کشورها نخواهند توانست خسارت های خود را از شرکت های بیمه دریافت کنند.
پیش از این سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن که نماینده دائم ایران در سازمان بین المللی دریانوردی است، با ارسال نامه ای به دبیر کل سازمان بین المللی دریانوردی، با محکوم کردن این اقدام آمریکا، آن را نقض معاهدات بین المللی دریانوردی به ویژه پیرامون ایمنی دریا خوانده و بررسی موضوع درنشست شورای سازمان بین المللی دریانوردی را خواستار شده بود.
در نشست شورای «آی ام او» همچنین انتظار می رود که ۴۰ عضو این شورا با مروری بر عملکرد و فعالیتهای این سازمان، راهبردها و سیاستهای اجرایی آینده را بررسی کنند.
اعضای شورای «آی ام او» را همه اعضای این سازمان، به مدت دو سال بر می گزینند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد