یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، عباسعلی کدخدایی عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در قسمت چهل و دوم برنامه «بدون توقف» در این برنامه در خصوص مقوله انتخابات گفت: انتخابات یک کنش عظیم انسانی در هر کشوری است که مسائل اجتماعی و سیاسی بسیاری را با خود به همراه دارد. لذا به دلیل اهمیت خاص انتخابات، بخشهای مختلف جامعه و دستگاههای گوناگون درگیر این موضوع هستند.
وی در خصوص روند اجرای انتخابات در کشور بیان کرد: فرآیند رأیگیری و انتخابات پس از انقلاب مفهوم پیدا کرد و بر اساس قوانین، مکانیسمهای بسیاری برای اجرا و نظارت فرآیند انتخابات پیشبینی شده است. در همین راستا هیئت اجرایی انتخابات که نهادی مردمی است در بحث انتخابات نظارت دارد.
در هر حوزه انتخابیه ۱۴ نفر هیات اجرایی هستند
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به این که انتخاب اعضای هیئتهای اجرایی در سراسر کشور دارای مراحل مختلف و دقیقی است، افزود: اعضای هئیت نظارت که به طور غالب معتمدان یک محل و از اقشار مختلف مردم هستند که از طریق سلسله مراتب قانونی و معرفی شورای نگهبان انتخاب میشوند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران اظهار کرد: در هر حوزه انتخاباتی ۳۱ نفر از ساکنان واجد شرایط محل انتخاب میشوند که پس از بررسیهای صورت گرفته، ۹نفر بهعنوان معتمد اصلی و 5 نفر معتمد علیالبدل برای هیئت اجرایی انتخاب میشوند.
وی با تاکید بر اینکه قانون مسئولان اجرایی و نظارتی انتخابات را از تبلیغ در روز انتخابات منع کرده است، عنوان کرد: در صورت انجام هر گونه تبلیغات در روز انتخابات و گزارش بازرسان و هیئتهای نظارتی با افراد متخلف طبق قانون برخورد خواهد شد.
شورای نگهبان در تایید صلاحیت ها جانبداری نمی کند
سخنگوی شورای نگهبان افزود: در هر پایگاه انتخاباتی حداقل ۱۷ تا ۲۰ نیروی انسانی از آغاز تا پایان انتخابات حضور دارند که در اکثر مواقع شمارش آرا نیز توسط همین افراد صورت میگیرد. همچنین در هر پایگاه انتخاباتی هیئتهای اجرایی و نظارتی متشکل از گرایشها و پستهای مختلفی هستند.
کدخدایی در خصوص امکان تقلب در صندوق های رأیگیری عنوان کرد: با وجود سازوکارهای اجرایی و نظارتی دقیق و قانونمند امکان هیچگونه تقلبی در صندوق های رأیگیری وجود ندارد، چراکه باید فرمهای چندگانهای از سوی مسئولان حوزه های انتخاباتی مهر و امضا شود.
وی درباره ملاکهای انتخاب معتمدان برای هیئتهای اجرایی گفت: این افراد بر اساس شاخصهای قانونی و تعریف عرف جامعه انتخاب میشوند. بهگونهای که این افراد باید زندگی متعارف و عدم شهرت به کارهای خلاف را داشته باشند. شورای نگهبان در بحث تایئد صلاحیتها و اعلام صحت انتخابات جانبداری را انجام نداده است و در فعالیت خود همواره مستقل عمل کرده است. همچنین اگر تخلفی هم صورت گرفته باشد، طبق قانون با آن برخورد شده است.
کدخدایی در پایان خاطرنشان کرد: در انتخابات 94 که عکسی از آیت الله جنتی در حالی که لیست اصولگرایان را در دست داشتند و مشغول رای دادن بودند در رسانه ها منتشر شد. به هر حال ایشان در حال رای دادن بودند و دوستان رسانه هم به هر طریقی به دنبال اخبار داغ هستند و به هر طریقی این عکس را از آیت الله جنتی گرفته بودند. این در واقع تخلف ایشان و تبلیغات نبود بلکه شیطنت رسانه ای دوستان بود که گلایه هم کردیم. نمیتوان افراد را ملزم کرد که چه طرز فکری و عقیده ای داشته باشند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد