بیشتر این هزینهها مربوط به فرآیندهای پیچیده ساخت سلولهای خورشیدی است. در حال حاضر هزینه نصب هر سیستم خورشیدی بر حسب تعداد صفحههای استفاده شده مورد محاسبه قرار میگیرد که مسلما فناوریهای ساخت سلولهای خورشیدی تاثیر مستقیم بر آن دارد. از بین سه فناوری منوکریستالین، پلیکریستالین و فیلم نازک، سلولهای خورشیدی منوکریستالین به علت استفاده از سیلیکون با درصد خلوص بالا، هزینه به مراتب بالاتری نسبت به سایر سلولهای خورشیدی دارد.
در سالهای اخیر بسیاری از محققان در تلاشند سلولهایی با کارایی بالا ارائه دهند. اما معمولا سلولهای خورشیدی با کارایی نزدیک به 25 درصد، در آزمایشگاه و در مقیاس کوچک ساخته میشوند. با این حال نتایج مطالعات اخیر نشان میدهد امکان تولید سلولهای خورشیدی پروسکایت (Perovskite) در مقیاسهای بزرگ فراهم شده است. سلولهای خورشیدی پروسکایت حاوی مواد نانوذرات مزوپور (Mesoporous) متشکل از عناصر تیتانیم، زیرکونیم و کربن است. معماری امیدوارکننده و ثبات کارایی این مواد موجب تولید ارزانقیمت سلولهای خورشیدی در مقیاس وسیعتر شده است.
با این حال به طور قطع نمیتوان گفت چه روزی سلولهای خورشیدی به استفاده گسترده میرسند، اما مطالعات درباره این موضوع همچنان ادامه دارد.
منابع: Advanced Science News و Futurity
میثم پورمحمدی
جامجم
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سعیده لعلی، مدیر کتابخانه مرکزی سازمان صداوسیما از ویژگیهای منحصر بهفرد این مکان فرهنگی برای ما گفته است
سفیر ایران در لبنان در گفتوگوی اختصاصی با روزنامه «جامجم» از پیامهای مراسم با شکوه بیروت میگوید
به بهانه نمایشگاه «مشق دل» در گالری صداوسیما
در گفتوگوی «جامجم» با یک مشاور خانواده مطرح شد