به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی رسانه ملی، دکتر علی دارابی در مراسم افتتاحیه بیست و یکمین جشنواره تولیدات مراکز استانی صدا و سیما که در منطقه گردشگری چغاخور چهارمحال و بختیاری برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر اظهار کرد: جشنواره بیست و یکم با هفته دولت تقارن یافته است، ضمن خدا قوت به همه دولتمردان و مسئولان اجرایی کشور و گرامیداشت یاد و راه شهیدان رجایی و باهنر که نماد و الگو خادمان مردمی، ساده زیست، پاکدست، انقلابی و شجاع برای همه دولتمردان در همه زمانها و عصرها هستند، از خدای بزرگ توفیق خدمت صادقانه برای ملت بزرگ ایران را خواهانیم.
وی در ادامه به رسالت شبکههای استانی در جامعه کنونی ایران اشاره کرد و افزود: امسال مصادف با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است، انقلابی که عزت، امنیت، مشارکت حقیقی، مردم سالاری دینی، استقلال و جمهوریت را برای ما ایرانیان در سایه نظام مقدس اسلامی به ارمغان آورد. «چهل سال مقاومت، پایداری، ایستادگی، پیشرفت و افتخار» توسط ملت بزرگ ایران که در جنگ ارادهها بر همه پیروز شدند و این همه موفقیت به رغم تحریمها، تهدیدها، توطئهها، جنگ 8 ساله و تلاش سازمان یافته دشمنان حاصل شده است.
معاون امور استانهای صدا و سیما خاطرنشان کرد: این همه توفیقات چشمگیر دشمنان آزادی، آبادانی، استقلال و امنیت ایران را بر آن داشت که همزمان با نقض پیمانهایی که خود متعهد به انجام آن شدهاند، تحریمها را تشدید کنند، در این میان بیتردید برخی نارساییها و مشکلات ایجاد شده است که برخی اعتراضات به حق مردم را به دنبال داشته است، مردمی که در همه عرصهها پای کار انقلاب و نظام بودهاند، حالا مشکلاتی چون بیکاری، تورم، گرانی، بیثباتی قیمت ارز و ... که عرصه زندگی را برای آنها سخت کرده است، این صدای مردم باید به خوبی شنیده شود و مسئولان همه برای حل مشکلات آنان اقدام کنند.
وی با بیان اینکه در سوی دیگر پارهای اغتشاشات و شورشها را شاهد بودیم که که در راستای اهداف دشمنان انقلاب اسلامی بودند، گفت: از شعارها و نشانههایی را که میدهند، براحتی میتوان گفت که این صداها اصلاً نسبتی با مطالبات مردم ندارد و اینجاست که رسالت خطیر رسانههای استانی خودنمایی میکند یعنی تفکیک «زبان مردم» و «روشنگری صدای ضد انقلاب» که نخستین اولویت است.
دارابی تصریح کرد: رسانه در هر عصر و زمانی باید «زبان و صدای مردم» باشد، در کنار آنها و همراه آنها و این رمز، مانایی، پویایی و موفقیت رسانهای است که می خواهد زبان مردم باشد.
معاون امور استانهای رسانه ملی با تاکید بر اینکه آگاهی بخشی، اطلاعرسانی و تنویر افکار عمومی همراه با امیدآفرینی دیگر کار ویژه شبکههای استانی است، افزود: ایران بزرگ بعد از انقلاب اسلامی و بخصوص پس از جنگ تحمیلی 8 ساله تبدیل به کارگاه بزرگ عمرانی، آبادانی، سازندگی و پیشرفت همه جانبه شده است، دولتهای مختلف می آیند و می روند و همه در زیر چتر نظام مقدس جمهوری اسلامی مشغول به خدمت بوده و هستند.
وی تصریح کرد: در این بین رسانه باید تبیین کننده این خدمات باشد، دولتمردان، کارگزاران و مسئولان اجرایی میدان دار عرصه اجرا و اداره کشور هستند. ما باید با افتخار و سربلندی این توفیقات را منعکس کنیم و از برخی انگهای نادرست که «احتمالاً ما را رسانهای دولتی» یا «تریبون تبلیغاتی دولت» بنامند نگران نباشیم و به رسالت خطیر خود عمل کنیم، این امری است که حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری همواره بر آن تأکید داشتهاند.
دارابی ادامه داد: بی شک «نظارت، پرسشگری، نقد مشفقانه»، با هدف «اصلاح امور و برطرف کردن مشکلات» در سرلوحه کار حرفهای رسانه است و این بخش نباید نقض شود و مسئولان اجرایی هم توقع ندارند و اصولاً افکار عمومی هم نمیپذیرد رسانه یکسره تعریف و تمجید کند و چشم خود را بر واقعیات جامعه ببندد. آنچه که نباید صورت گیرد «سیاه نمایی و تخریب» است، ولی بیان واقعیتها یک رسالت حرفهای است که باید انجام شود.
معاون امور استانهای صدا و سیما با بیان اینکه هم اکنون در هر استان طرحها و پروژههای بزرگ در حال اجرا هستند، عنوان کرد: پیوست رسانهای این طرحها در هر استان که ضمیمه برنامه «توسعه استان» است، بر عهده شبکههای استانی است.
وی گفت: رسانه در استانها باید در خط مقدم «وحدت، انسجام و اتحاد ملی» باشد چرا که امروز «وحدت» نیاز مبرم جامعه ایرانی است.
دارابی در بخشی دیگر از سخنان خود به برگزاری جشنواره تولیدات مراکز استانی اشاره کرد و افزود: جشنواره فرصتی است برای رقابت سالم و سازنده، یادگیری، آموزش، انتقال تجارب و دانش، کشف استعدادهای جوان و جدید، ایجاد امید برای کار و تلاش و بالاخره آنکه همه در خدمت مردم بهترینها را بسازیم، خلق و از رسانه پخش کنیم.
معاون امور استانهای صدا و سیما تصریح کرد: با این اقدام احترام به مطالبه و درخواست مخاطبان در متن کار قرار میگیرد و این گونه میشود که جذب مخاطبان جدید و حفظ مخاطبان فعلی و برقراری ارتباط دوسویه میان رسانه و مردم شکل میگیرد.
وی با بیان اینکه جشنواره برای استانی که میزبان است و آن را برگزار میکند، فرصت بی بدیلی است، خاطرنشان کرد: بهتر شناخته شدن استان، ظرفیتها، استعدادها و توانمندیها، برگزاری نمایشگاه دستاوردهای استان و مسائلی از این قبیل، جزء فرصتهای جشنواره برای میزبان به شمار میروند.
دارابی افزود: شبکههای مختلف صدا و سیما در برون مرزی، سراسری و استانی چندین هفته تمرکز خود را بر استان میزبان میگذارند، مقامات و مدیران استانی فرصت پیدا میکنند در برنامههای مختلف رادیویی-تلویزیونی حضور یابند و درباره استان و عملکرد خود با مردم حرف بزنند. بنابراین امید میرود که جشنواره همدلی، همگرایی، هم افزایی و انسجام در میان مردم استان را افزایش دهد و گسترش شادی، نشاط و روحیه کار و تلاش را در میان آحاد جامعه بالا ببرد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد