به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، سازمانهای امدادرسان که برای کمک رسانی به آسیب دیدگان و بیرون کشیدن اجساد پس از فوران روز یکشنبه به محل حادثه رفته بودند اکنون در حال تخلیه محل هستند.
از زمان وقوع اولین فوران در روز یکشنبه تاکنون مرگ ۷۲ نفر تایید شده اما شمار زیاد دیگری همچنان مفقود هستند.
مقام ها می گویند که فعالیت آتشفشان فوئگو بر زندگی ۱.۷ میلیون نفر تاثیر گذاشته و سه هزار نفر مجبور به تخلیه خانه هایشان و زندگی در پناهگاه ها شده اند.
روستاهای واقع در پای این کوه زیر خاکستر و گِل آتشفشانی دفن شده اند. زمین شناسان پیش تر در روز سه شنبه گفته بودند فوران اولیه که باعث صعود خاکستر تا ارتفاع ۱۰ کیلومتری شد اکنون پایان یافته است.
همچنین ادی سانچر، مدیر موسسه ملی لرزه شناسی گواتمالا گفته بود که آتشفشان در چند روز آینده فوران نخواهد کرد.
به همین دلیل به هنگام وقوع فوران تازه ماموران برای یافتن اجساد تلاش می کردند.
سرجیو کاباناس، مدیر سازمان حوادث غیرمترقبه نیز گفته است که پیش از فوران روز یکشنبه دستور تخلیه داده نشده بود. به گفته او ساکنان منطقه آموزش دیده بودند اما به دلیل وقوع بیش از حد سریع فعالیت آتشفشانی قادر به اجرای آنها نبودند.
فوران روز یکشنبه همچنین باعث روان شدن جریان های سریع موسوم به «پیروکلاستیک» شد که مخلوطی از گاز بسیار داغ و مواد آتشفشانی است و دو ناحیه مسکونی ال رودیو و سن میگل لوس لوتس را پوشاند.
همچنین جنین کرپنر، متخصص علوم آتشفشانی گفت که مردم نباید خطر رانش جریان های «پیروکلاستیک» و گل آتشفشانی را دست کم بگیرند.
او گفت: فوئگو یک آتشفشان خیلی فعال است و در ناحیه ای با بارندگی های سنگین قرار دارد. به این ترتیب وقتی باران شدیدی می بارد رسوبات ناشی از فوران آتشفشان را می شورد و در رودهایی از گل و سنگ روان می کند که خیلی خطرناک و مرگبار است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد