
گزارش میدانی جامجم از بازار امینحضور تهران
شاید شما هم مثل بسیاری از عموم مردم او را با داستان قصههای مجید بشناسید؛ داستانی که در سال 1353 خلق شد. داستان پسر نوجوانی که همراه با «بیبی» پیر زن مهربان، زندگی میکند. همین قصهها، جایزه مخصوص «کتاب برگزیده سال1364» را نصیب او کرد. این قصه، مسیر کرمان تا اصفهان را درنوردید تا یکی از خاطرهانگیزترین مجموعههای تلویزیونی به همین اسم را کیومرث پوراحمد بر اساس آن بسازد. اولین جایزه نویسندگیاش به خاطر «بچههای قالیبافخانه» بود که در سال 1359 جایزه نقدی شورای کتاب کودک و جایزه جهانی آندرسن در سال 1986 را به او اختصاص داد. پس از آن تا امروز، خیل جایزههاست که برای کرمان و او افتخار آفریده است. آثار او به زبانهای مختلف هم ترجمه شدهاست.
پیش از این با هوشنگ مرادی کرمانی در جامجم درباره نسبتش با ادبیات بومی به گفتوگو نشستیم. او درباره شیوهاش برای پرداخت به فرهنگی بومی گفته بود: «در جاهایی که به نظر ما مردم عادی حضور دارند و هیچ ربطی بین آنها و هنر و ادبیات نیست، اتفاقات ساز و کار تولید اثر هنری در آن فضا وجود دارد. در هر جایی که انسان زندگی میکند، بخش فرهنگی نیز همراه اوست.
چوپانی که گوسفندان را برای چرا به کوه و دشت میبرد و شب به روستا بازمیگرداند، در این رفت و آمد زیستی فرهنگی دارد. او نیلبکی با خود دارد که با این ساز تنهایی خود را مینوازد و این بخش فرهنگی آن چوپان است. او در طبیعت به خود میرسد و با ابرها شکل میسازد. بسیاری از داستانها و قصهها هم با چوپانهای تنها همراه است. حتی چوپان هم بخش فرهنگی دارد. به اینها میشود مدام توجه کرد».
گزارش میدانی جامجم از بازار امینحضور تهران
نتایج سفر یکروزه بشار اسد به تهران هنوز ادامه دارد
گزارشی از مراسم رونمایی از تازهترین کتابهای انتشارات جامجم
گفتوگوی اختصاصی با داوود میرباقری که از اواخر آذر ۹۸ مشغول ساخت سریال سلمان فارسی است
مسعود اطیابی، کارگردان فیلم «انفرادی» در گفتوگو با جامجم:
گفتوگوی جامجم با هاجر دباغی گلزن رکورددار تیم فوتبال سپاهان
دبیر علمی جشنواره ملی موسیقی و آئینهای اقوام ایرانی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محسن حیدریه، سرپرست گروه شبدیز درباره خیامخوانی