به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ هر سال که از عمر ما میگذارد ما با تغییرات عمدهتری در زندگی خود مواجه میشویم. این تغییرات در میانسالی و پیری بیشتر و جدیتر هستند. تغییرات شغلی، بازنشستگی، رفتن فرزندان از خانه، از دست دادن یار و تغییرات جسمی بسیار تاثیرگذار و مهم هستند.
سلامتی در دوران میانسالی و پس از آن یعنی کنار آمدن با این تغییرات به بهترین شیوه و با کمترین هزینه.
راه زندگی سالم را پیدا کنید و متناسب با سن و سال خود تلاش کنید با تغییرات مهمی که در زندگیتان ایجاد میشود کنار بیایید. کنار آمدن با برخی از تغییر و تحولات در هر سن و سالی دشوار است اما در میانسالی یا در آستانه پیری بسیاری از این تغییرات به معنای از دست دادن بخشی از چیزهایی است که داشتهاید. این طبیعی است که احساس کنید هر روز چیزی را در زندگی گم میکنید اما شما فقط زمانی میتوانید با این مساله کنار بیایید که توانایی ایجاد تعادل در زندگیتان را داشته باشید. تعادل در زندگی شما به معنای آن است که همواره خود را در معرض چیزهای مثبت قرار بدهید.برای داشتن یک زندگی سالم در میانسالی و پیری همواره باید در جستجوی چیزهایی باشید که لذتبخش هستند. آموزش سازگاری با تغییرات، مراقبت از جسم و روح، فعالیتهای اجتماعی، پرورش احساس مفید بودن وعشق ورزی به یک نفر در زندگی سالم شما نقش دارند.
متاسفانه، پیر شدن در جامعه ایرانی همواره با اضطراب و ترس همراه است. بسیاری از افراد نگران این هستند که در پیری چه بر سر آنها خواهد آمد. شما از خودتان میپرسید چه کسی از من مراقبت خواهد کرد؟ اگر همسرم را از دست بدهم چه میشود؟ اگر پول درمان بیماریهایم را نداشته باشم چه خواهد شد؟ اگر فرزندانم مرا ترک کنند چه باید بکنم؟ آیا آبرومندانه خواهم مرد؟ آیا دیگران باز هم مرا دوست خواهند داشت؟ آیا کسی از من یاد میکند؟
اگرچه بسیاری از این نگرانیها در شرایطی که شما احساس امنیت اجتماعی، اقتصادی و روانی نکنید طبیعی هستند اما هنوز هم چیزهای مثبتی وجود دارد که میتواند شما را از این ترسها دور نگه دارد. این باور که شما از هرچیزی قویتر هستید به شما کمک میکند در شرایطی که به نظر میرسد مطابق میل شما پیش نمیرود و ترسناک است همچنان و به خوبی مقاومت کنید.
راهکارهایی برای کنار آمدن با تغییرات
زندگی آدمی مجموعهای از لذتها و ترسهاست. شما در دوران پیری ترسهای بیشتری را تجربه نمیکنید بلکه مقاومت شما دربرابر تغییرات کم شده است. بسیاری از ترسهایی که شما در این دوران تجربه میکنید ناشی از القائات فرهنگی و عرفی است. فقط کافی است که ذهن و جسم خود را سالم و قوی نگه دارید تا بر این ترسها غلبه کنید. پرورش این توانایی به شما کمک میکند بیشتر از زندگی لذت ببرید و دائما منتظر از دست دادن چیزی نباشید.
روی چیزهای تمرکز کنید که برایتان خوشایند و گرانقدر هستند. یادتان باشد آدمی هرچقدر بیشتر عمر میکند چیزهای بیشتری را از دست میدهد. با این حال زندگی چیز ارجمندی است حتی اگر آدمها و چیزها در آن از دست میروند. برای لذت بردن از زندگی کافی است ایده نگه داشتن آدمها و چیزها را به عنوان ضمانت زندگی تغییر بدهید. در این صورت بسیار بیشتر از لحظات زندگی خود سود میبرید.
علاوه بر این شما باید احساساتتان را بشناسید و آنها را بیان کنید. فروبردن احساسات باعث افزایش افسردگی و بیقراری میشود. هرگز چیزی را که در شما میگذرد انکار نکنید. به دنبال راههای سالمی برای ابرز احساسات خوشایند یا ناخوشایند خود باشید و به این ترتیب به خودتان کمک کنید که سلامت باقی بمانید.
یکی از چیزهایی که به شما کمک میکند در میانسالی و پیری زود از پا نیفتید این است که پذیرای تغییرات باشید و با آنها مقابله نکنید.
بسیاری از اتفاقات زندگی خارج از کنترل و اراده ما هستند. به جای دستوپا زدن در میان چیزهایی که از کنترل شما خارج هستند روی مواردی تمرکز کنید که در اختیار شما هستند.
مثلا نوع واکنشی که به مشکلات نشان میدهید کاملا در اختیار شماست.خوب است محدودیتهایتان را بپذیرید و تلاش نکنید بخاطر چیزی که در توان شما نیست بجنگید.
میگویند چیزی که مرا نکشد قویترم میکند. به تغییرات زندگی خود در دوران پیری به عنوان فرصتهایی برای رشد نگاه کنید. زندگی همواره فرصتی برای رشد و آموزش است. مادامی که در پیری نیز این رویکرد را حفظ کنید سالم باقی خواهید ماند.
بسیاری از افراد در دوران سالمندی سعی میکنند مشکلات را پنهان کنند. از آن دسته افرادی نباشید که فکر میکنند مبارزه با قند بالا و دیابت در ۷۰ سالگی بیفایده است و بیتوجه به آن هر روز شکلات و شیرینی میخورند.
این کار باعث میشود دوران میانسالی و پیری شما دشوارتر بگذرد. این ایده را در ذهن پرورش بدهید که حتی اگر یک روز به زندگیام باقی مانده باشد میخواهم سالم، شاد وخوشبخت باشم.
آفریدن لذتهای تازه
بدون شک چیزهایی در زندگی از دست رفتهاند اما همواره چیزهایی نیز به دست میآیند. برای لذت بردن از زندگی در دوران پیری باید با برخی از کلیشههای رایج که باعث میشوند از عمر خود بهرهای نبرید مبارزه کنید.
شما بازنشست شدهاید اما هنوز هم کارها و فعالیتهایی هست که به خوبی از عهده انجام آن برمیآیید.شما همسرتان را از دست دادهاید اما با حفظ احترام به عمری که در کنار هم گذراندهاید حق دارید که فرد جدیدی را به زندگیتان دعوت کنید.
فرزندانتان خانه را ترک کردهاند اما اکنون فرصتی است که میتوانید با همسر یا دوستانتان به سفرهای متنوع و متناسب با شرایطتان بروید.
هماکنون فرصت زیادی در اختیار دارید که یک یا چند زبان تازه را بیاموزید. این باور کلیشهای که قدرت یادگیری در میانسالی کم میشود را نپذیرید.زندگی هنوز هم در اختیار شماست پس در هر سن و سالی که هستید به خانه و زندگیتان توجه کنید، لباسهای خوب و زیبا بخرید.
با دوستانتان به کافه و رستوران و سینما بروید و بدون ترس از قضاوت دیگران هرچیزی را که خود را شایسته آن میدانید تهیه کنید.غذای خوب بخورید، ورزش کنید، به پزشک مراجعه کنید، به سلامتی دندانهایتان توجه کنید. به موهایتان برسید و مراقب خودتان باشید.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گروسی: مشکل تیم روحی و روانی است
شاهین بیانی در گفتوگو با «جامجم»: