
آنچه خواندید بخشی از اظهارات حاجکریم 55 ساله است که همه بازار روی حساب و کتابش قسم میخوردند؛ اما چکهایش بر اثر نوسانات بازار و اعتماد نابجا به مشتریها یکی پس از دیگری برگشت خورد و همه هستی اش را یکباره از دست داد.
حاج کریم اهل خوردن مال مردم نبود، روی این حساب تمام دار و ندارش را فروخت تا بتواند بدهیهایش را با طلبکارها صاف کند. خیلی تلاش کرد، اما نشد که نشد و پولها جوابگوی بدهی اش در بازار نبود ؛ لذا برادرهایش تصمیم گرفتند مغازه پدریشان را در بازار بفروشند. او سهمالارث پدری را هم به طلبکارها داد؛ اما باز هم حسابش صاف نشد و به خاطر بدهی سه میلیارد تومانی به مرد میانسال که از کسبه سرشناس بازار بود، راهی زندان شد.
حاج کریم روزها و شبها را با غصه و خیال پشت میلههای زندان میگذراند، خانواده پرجمعیتش که با سیلی صورتشان را سرخ نگه میداشتند بهدنبال جلب رضایت شاکی بودند. حساب یک قرون و دوزار نبود پولی که شاکی از حاج کریم میخواست سهمیلیارد تومان بود که در صورت پرداخت از زندان آزاد میشد. روزها و شبها از پی هم میگذشتند، اما هنوز روزنههای امید در دل پیرمرد سوسو میکرد.
مددکاران ستاد دیه استان تهران برای حمایت از حاج کریم بهدنبال رضایت از مرد بازاری بودند؛ اما شاکی هم روزگار خوبی نداشت بیماری دیابت یک پایش را هم از او گرفت، ولی دلش بزرگتر از آن بود که درباره کریم انصاف را رعایت نکند. همیشه میگفت: کریم اهل خوردن مال مردم نیست، بدبیاری آورده است.
با همکاری مددکاران ستاددیه استان تهران مردشاکی چند نوبت به ستاددیه دعوت شد و در جریان وضعیت زندگی حاج کریم قرار گرفت که سرانجام به همت ستاد دیه استان تهران و خیرین مرد شاکی از طلب سه میلیارد تومانی خود به ازای دریافت صد میلیون تومان گذشت کرد و کریم با رضایت او از زندان آزاد شد و به آغوش خانواده بازگشت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران:
محمدرضا مهدوی در گفتوگو با «جامجم»: