به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، «اسحاق جهانگیری» امروز جمعه در بیست و پنجمین مجمع عمومی انجمن اسلامی پزشکی ایران افزود: نهادهای مدنی سیاسی صنفی و همه نخبگان کشور در واقع تثبیت کننده حرکت صحیح جامعه هستند.
جهانگیری گفت: اگر بخواهیم کشور قانونمند حرکت کند باید نهادهای مدنی، احزاب سیاسی و صنفی بصورت جدی مورد حمایت قرار بگیرند؛ دولت تدبیر و امید خود را مدیون نخبگان جامعه، جریانات سیاسی و مدنی می داند که در مقاطع مختلف بویژه در زمان انتخابات به صحنه آمده و نقش خود را إیفا کردند.
وی تاکید کرد : دولت انتظار دارد همواره مورد حمایت جریانی باشد که آن دولت را سرکار آورده است البته معنای حمایت این نیست که گفته شود هر اقدام دولت خوب است. نقد منصفانه و ارائه راهکار به دولت یکی دیگر از انتظارات ما است.
وی در ادامه گفت: فقط میدان سیاست این نیست که نیازمند حضور مردم و دموکراسی باشد بلکه میدان های مهم دیگری از جمله اقتصاد، فرهنگ و مسائل اجتماعی بدون حضور مردم، آزادی و عدالت به شکوفایی نمی رسد.
جهانگیری افزود: باید رعایت حقوق شهروندی و حمایت از تشکلهای مدنی و نقش دادن به مردم در دستور کار حاکمیت و دولت باشد یعنی اینکه مردم به این باور برسند که در ساختن کشور خود دخیل هستند بنابراین برای رسیدن به این هدف تشکل های مدنی باید به عنوان یک فرصت تلقی شوند و نه تهدید. دولت هم به سهم خود تلاش میکند از احزاب رسمی و شناسنامهدار حمایت کرده و آن را تقویت کند.
معاون اول رییس جمهوری ادامه به مشکلات کشور اشاره کرد و گفت: ما برای حل مشکلات کشور باید به یک درک مشترک از مسائل و تفاهم ملی برسیم تا بتوانیم به راهکارهای مناسب و مورد تفاهم دست یافته و از همه فرصتها و ظرفیتهای کشور بهره ببریم.
وی افزود: هشدارها و رهنمودهای رهبری واظهار نگرانیهای چهرههای دلسوز کشور باید جدی گرفته شده تا بتوانیم تهدیدات را به فرصت تبدیل کنیم.
جهانگیری به چالش های پیش روی کشور نظیر بیکاری، کاهش قدرت خرید و رفاه مردم، تهدید های منطقه ای و بین المللی اشاره کرد گفت: بنابراین باید از همه ظرفیت های مادی و معنوی کشور بهره ببریم که برجام یکی از موفقیتهای دولت بود و به بهترین نحو قضایا را سامان داد بنا بود که فرصت مناسب و مثبتی برای توسعه و رشد کشور ایجاد کند که متاسفانه آمریکایی ها بعد از آمدن رییس جمهور جدید بد عهدی کردند و تلاش دارند تا با مواضع خود فضای مثبت برجام برای ایران را از بین ببرند.
معاون اول رییس جمهوری همه جانبه نگری در توصیف و تبیین وضعیت فعلی کشور را ضروری خواند و گفت: دولت برای حل چالش ها نیازمند راهکارهای ارائه شده از سوی نهادهای مدنی، صنفی و سیاسی و به خصوص نخبگان برای درک مسایل مشترک پیشروی کشور است.
وی در با بیان این که باید میان نقد و تهمت، لجن پراکنی و فحاشی تفکیکی انجام شود گفت: باید مرز بین نقد و فحاشی و تخریب و لجن پراکنی مشخص شود چرا که تخریب و تهمت در هر مقطعی زیانبار است و ما نخبگان کشور می خواهیم با نقد سیاستهای دولت و ارائه راهکارهای مناسب به دولت کمک کنند.
جهانگیری به ضرورت توجه به عوامل و محرک های خروج از تنگناها نظیر ایجاد امید در جامعه و تقویت سرمایه اجتماعی یادآو شد و گفت: آنچه در سالهای گذشته باعث موفقیت دولت در عرصه های مختلف مانند ایجاد ثبات اقتصادی و موفقیت های بین المللی شد بیش از سیاست ها، امید مردم به آینده بود متاسفانه امروز عده ای امید مردم را به شدت هدف قرار داده اند تا آنها مایوس شوند.
معاون اول رییس جمهوری افزود: باید تلاش کنیم سرمایه اجتماعی در کشور تامین شود و این اتفاق جز با مشارکت ملی و ایفای نقش و حضور جوانان، زنان و اقوام مختلف محقق نخواهد شد.
وی به نقش احزاب و رسانه ها و گروه های مستقل در توسعه کشور اشاره و گفت: توسعه کشور ارتباط تنگاتنگی با روابط بین الملل دارد و نمی توان مسائل داخلی را با دیوار کشیدن به دور کشور حل کرد. هیچ کشوری نخواهد توانست با انزوا مسائل داخلی خود را برطرف کند.
جهانگیری ادامه داد: باید مسئولان و نخبگان درباره راهکارهای پیش روی عبور از این چالش ها به مفاهمه و درک مشترک برسند. دولت در چهار سال و نیم گذشته تلاش کرد تا با شناسایی اولویت ها و تمرکز بر روی آن ها از چالش های پیش رو عبور کند.
معاون اول رییس جمهوری به شاخص های اقتصادی نظیر رشد اقتصادی، کنترل تورم و اشتغالزایی اشاره کرد و گفت: کارهای بزرگی در بخش اقتصاد انجام شده که نشان می دهد این بخش روی ریل درست قرار گرفته ، البته ممکن است برخی کاستی ها و افزایش قیمت برخی اقلام وجود داشته باشد.
برخی به بهانه مسائل اقتصادی می خواهند به دولت آسیب بزنند
وی در ادامه با اشاره به شاخصهای اقتصادی اظهار داشت: ممکن است چند تا کالا ها در اثر اتفاقاتی گران شده باشد که هر کدام از این گرانی ها هم دلایل خود را دارد که دولت هم مکلف است باید قیمتها را اصلاح کند.
جهانگیری به برخی از اتفاقاتی که این روزها در کشور میافتد اشاره کرد و افزود: مسائل اقتصادی را بهانه کردهاند که به نظر می آید پشت این قضیه مسئله دیگری باشد که حتماً باید شناسایی شود.
معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد: کسانی که بانی این قضایا در کشور هستند دود آن به چشم خودشان خواهد رفت؛ آنها فکر میکنند که با این کار به دولت آسیب میزنند.
وی ادامه داد: وقتی که جریان اجتماعی راه افتاد و حرکت سیاسی در خیابان اتفاق افتاد حتما کسی که آن را شروع کرده اند ادامه دهنده و کنترل کننده پایان آن نخواهند بود و دیگرانی خواهند بود که بر آن جریان سوار خواهند شد.
جهانگیری در ادامه به طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: دسترسی عادلانه مردم به خدمات پزشکی و حفاظت مالی مردم در بخش درمانی از اهداف دولت در طرح تحول سلامت است که حتما این طرح با چالش هایی روبروست و این طرح ، مقداری برای پزشکان مشکل آفرین شده که دولت به دنبال راهکار است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت