سازمان ملل تجارتخانه نیست

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا که می‌پنداشت سازمان ملل مانند دارالتجاره‌اش محل خرید و فروش است، نتوانست با دلار‌هایش کشور‌های فقیر و ثروتمند جهان را بخرد.
کد خبر: ۱۱۰۶۰۶۲
سازمان ملل تجارتخانه نیست

پس از رای‌گیری مجمع عمومی سازمان ملل متحد، نیکی هیلی، نماینده ایالات متحده در این سازمان که نمی‌توانست شکست را بپذیرد، بسرعت از سالن فرار کرد و نماینده رژیم صهیونیستی را در تنهایی و انزوا گذاشت. فقط هشت کشور از جبهه اسرائیل و متحدش آمریکا حمایت کردند؛ کشور‌هایی مانند میکرونزی، جزایر مارشال و نائورو که برای پیدا کردن آنها روی نقشه باید از ذره‌بین استفاده کرد.

بی‌تردید، رای موافق دو سوم اعضای سازمان ملل به پیش‌نویس قطعنامه‌ای که یهودی‌سازی قدس اشغالی و انتقال سفارت آمریکا به قدس را محکوم می‌کند، پیروزی بزرگ و به منزله نقطه تحول تاریخی در سطح بین‌الملل برای حمایت از آرمان فلسطین است؛ اما موضوع مهم‌تر این که سیاست اخاذی و تهدیدآمیز دونالد ترامپ در قبال کشور‌های فقیر که از آمریکا کمک دریافت می‌کنند با شکست سختی در برابر همه جهان مواجه شد که دستاوردی بی‌سابقه است.

تصویب این قطعنامه با اکثریت آرا، پوزه آمریکای متکبر را به خاک مالید و پیام محکمی برای دونالد ترامپ و دولت او ارسال کرد، مبنی بر این که جهان می‌تواند در برابر منت‌گذاری او بر سر کشور‌های فقیر که از آمریکا کمک دریافت می‌کنند و همچنین سیاست‌های نژادپرستانه مک‌کارتیسمی او نه بگوید.

نیکی هیلی، نماینده آمریکا، در نهایت وقاحت، در سخنرانی خود با تفاخر نمایندگان را تهدید کرد و عربده کشید که واشنگتن کمک‌ مجانی ارائه نمی‌کند و به آنها یادآوری کرد که آمریکا در بودجه سازمان ملل، بیشترین سهم را داشته است، اما نماینده رژیم صهیونیستی با وقاحت و بی‌ادبی بیشتری که عجیب هم نیست، 128 کشوری را که به این قطعنامه رای موافق دادند، به منزله عروسک‌هایی در دستان رهبری فلسطین دانست؛ اما چگونه می‌توان باور کرد روسیه، فرانسه، چین و صد و چند کشور دیگر، عروسک‌های متحرک باشند؟!

شاید یکی دو کشور مانند افغانستان و مالی که در برابر تهدید‌های واشنگتن به قطع کمک‌های خود توان مقاومت نداشتند، به این قطعنامه رأی ممتنع دادند؛ کشور‌هایی که نمی‌توانند مستقلا تصمیم بگیرند یا از دستورات آمریکایی‌ها سرپیچی کنند.

رئیس‌جمهور آمریکا، جرد کوشنر، دامادش و بنیامین نتانیاهو باید در برابر این موضع تاریخی و مخالفت با تهدید‌ها و باج‌خواهی‌ها شرمسار باشند. آنها و کسانی که از سیاست‌ آنها حمایت می‌کنند، در سراسر جهان منفورند و این موضوع خود، مهم‌ترین درس برای متجاوزان و زورگویان است. نمی‌دانیم ترامپ در آینده، برای گرفتن انتقام چه اقداماتی اتخاذ خواهد کرد و کدام کشور‌های عربی را هدف قرار خواهد داد. مقصودم مصر، اردن و تشکیلات خودگردان فلسطین است که پس از رژیم اشغالگر اسرائیل، بیشترین سهم را در دریافت کمک از آمریکا دارند.

تنها می‌توان گفت این کشور‌ها در قبال تهدید‌ها رفتاری با عزت نفس داشتند، از آرمان قدس و عربی بودن آن حمایت کردند، آن را بر هر منفعت دیگری مقدم دانستند و به بهای یک مشت دلار، حاضر به چشم‌پوشی از آن نشدند.

دونالد ترامپ جرأت نمی‌کند، تهدید‌های خود را عملی و کمک‌های خود را به این سه کشور قطع کند. در غیر این صورت، آمریکا و متحدش، اسرائیل بیشترین زیان را خواهند دید و همه معاهدات امضا شده صلح از بین خواهد رفت؛ معاهداتی که به علل زیاد و مهم‌تر از همه، کمک‌های مالی آمریکا دوام پیدا کرده بود. سهم کمک‌های آمریکا به تشیکلات خودگردان فلسطین، در مقایسه با کشور‌های اروپایی و عربی کمتر است و پافشاری رهبری فلسطین برای به چالش کشیدن و ادامه حمایت از قطعنامه سازمان ملل در محکومیت یهودی‌سازی قدس کاری شجاعانه است و باید ادامه یابد. همچنان‌که اقدامات دیگری مانند به رسمیت نشناختن رژیم اشغالگر و پیمان اسلو و بازگشت همه‌جانبه به سمت مقاومت و حمایت‌های بیشتر از انتفاضه باید ادامه یابد.

امید است رئیس‌جمهور آمریکا جرات اجرایی کردن تهدید‌هایش را درباره قطع کمک به این کشور‌های عربی عملی کند. در آن صورت، اقدام او به معنای فروپاشی کامل سیاست‌های آمریکا در خاورمیانه، از میان رفتن کمک‌های مالی کثیف، نابودی معاهدات صلح و مقدمه فروپاشی رژیم صهیونیستی خواهد بود؛ معاهداتی که امت عزت و کرامت امت را از بین برده و کشور‌های این امت را به کشور‌های خوار و اسیر آمریکا و اسرائیل و دستورهای آنها بدل کرده است.

عبدالباری عطوان

سردبیر روزنامه رای‌الیوم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها