گران شدن آب، برق، گاز، بنزین و گازوئیل و برخی خدمات دولتی در کنار حذف یارانه بیش از 30 میلیون نفر، از جمله مهمترین بخشهای لایحه بودجه سال آینده است که با واکنشهای عموما انتقادی مردم و کارشناسان مواجه شده است.
همچنین نسبت به بودجه برخی دستگاهها و برخی بخشها نیز انتقاداتی در شبکههای اجتماعی مطرح شده است.
هفته گذشته حسن روحانی با استقبال از نقدهای مردم و کارشناسان نسبت به جزئیات لایحه بودجه سال1397، خواستار آن شد که مردم روی بودجه نورافکن بیندازند.
رئیس جمهور در اجلاس حقوق شهروندی گفت: از نقد بودجه 97 طی چند روز اخیر بسیار خوشحالم و از همه میخواهم نقدها را ادامه دهند و روی همه ردیفهای بودجه «نورافکن» بیندازند.همه دستگاه های دولتی و غیردولتی که در سال 97 از خزانه و از جیب مردم بودجه دریافت میکنند باید به مردم گزارش دهند که آن را کجا و چگونه خرج میکنند.
وی افزود: خزانه و وزارت اقتصاد نیز موظفند به هر دستگاهی که بودجه تخصیص میدهند، آن را برای اطلاع عموم مردم در وبسایت اعلام کنند.
به گزارش جامجم، لایحه بودجه سال 1397 برخلاف لوایح بودجه سنوات اخیر، حاوی تصمیمات مهمی است که از سوی دولت اتخاذ شده و لازم است با دقت و با در نظرگرفتن مصالح کلان کشور در مجلس شورای اسلامی بررسی شود.
با توجه به تاکیدات رئیس دولت دوازدهم برای نورافکن انداختن بر بودجه، روزنامه جامجم در این گزارش که بخش او ل از سلسله گزارشهای تحقیقی جامجم درباره بودجه سال آینده است، به بررسی نکات مهم لایحه بودجه 1397 درباره اعتبارات دستگاههای دولتی از منظر خرد و کلان پرداخته است.
در روزهای آینده گزارشهای مربوط به دیگر قوا و دستگاههای خارج از دولت نیز مورد بررسی جامجم قرار خواهد گرفت.
سال آینده چند همایش دولتی برگزار میشود
بر اساس لایحه بودجه سال 1397، حدود 3800 همایش، نشست، مراسم، کنفرانس، هماندیشی، جشنواره و نمایشگاه برگزار خواهد شد که بیش از 16 میلیارد تومان اعتبار در لایحه بودجه سال آینده برای برگزاری آنها دیده شده است. البته این رقم با استثنا کردن بودجه مربوط به همایشهای مراکز پژوهشی و دانشگاهی و همینطور دستگاههای خارج از قوه مجریه است و فقط همایشهای مربوط به دستگاههای دولتی غیرآموزشی و دانشگاهها را شامل میشود.
بر اساس لایحه بودجه سال 1397، میانگین هزینه هریک از این همایشها حدود 53 میلیون تومان برآورد شده است.
بودجه اندک سازمان مدیریت بحران
سازمان مدیریت بحران که مسئولیتهای مهمی در بروز سوانح طبیعی و غیرطبیعی در کشور بر عهده دارد، در سال آینده بودجهای کمتر از بودجه مرکز بررسیهای راهبردی ریاست جمهوری دریافت خواهد کرد. در لایحه بودجه سال 1397، اعتبارات جاری و عمرانی سازمان مدیریت بحران ده میلیارد و 765 میلیون تومان تعیین شده است. این درحالی است که دولت در لایحه بودجه سال 1397 برای مرکز بررسیهای راهبردی ریاست جمهوری 12 میلیارد و 438 میلیون تومان بودجه درنظر گرفته است.
دستمزدهای 70ـ40 میلیونی برای هر گزارش در معاونت امور زنان
در لایحه بودجه سال آینده مقرر شده بابت هر گزارش تحلیل دادههای آماری برای معاونت امور زنان و خانواده رئیسجمهور، 40 میلیون تومان حقالزحمه داده شود.
بر اساس لایحه بودجه سال 1397، پیشبینی شده که در معاونت امور زنان و خانواده رئیسجمهور مجموعا 50 گزارش تحلیل آماری تهیه شود که با اختصاص 40 میلیون تومان بابت هر گزارش، هزینه کل آنها دو میلیارد تومان لحاظ شده است.
همچنین برای هر مورد گردآوری دادههای آماری برای معاونت امور زنان و خانواده رئیسجمهور نیز 40 میلیون تومان اعتبار درج شده است. همچنین برای هرگزارش درباره پایش، نظارت و ارزیابی عملکرد وزارتخانهها، دستگاههای اجرایی و نهادهای فعال در حوزه زنان و خانواده 23 میلیون تومان بودجه در نظر گرفته شده است. برای هر گزارش درباره تدوین، احصا و سنجش شاخصهای حوزه زنان و خانواده هم 70 میلیون تومان حقالزحمه پرداخت خواهد شد.
بودجه 33 میلیاردی دستیار اقتصادی رئیسجمهور
موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی برای سال 1397 مبلغ 33.8 میلیارد تومان بودجه دریافت خواهد کرد.
مسعود نیلی، دستیار اقتصادی رئیسجمهور به طور همزمان رئیس این موسسه است. در آخرین سال دولت دهم یعنی سال 1391 بودجه این موسسه 17.9 میلیارد تومان بود.
موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی سال آینده برای برگزاری هر نشست علمی 45 میلیون تومان بودجه دریافت خواهد کرد.
گزارشهای 80-70 میلیون تومانی در سازمان برنامه و بودجه
در لایحه بودجه سال 1397، سازمان برنامه و بودجه برای هر گزارش در قالب برنامه هماهنگی برنامه و بودجه، 70 تا 80 میلیون تومان حقالزحمه در نظر گرفته است. سازمان برنامه و بودجه مقرر کرده در سال آینده 63 گزارش درباره تبیین و تحلیل شرایط اقتصادی، اجتماعی داخلی و بینالمللی به منظور ارائه الگوهای مناسب در تدوین برنامههای توسعه، تهیه کند. حقالزحمه تهیه هریک از این گزارشها 75 میلیون تومان لحاظ شده است، به عبارت دیگر مجموع این 63 گزارش 7.4 میلیارد تومان خرج بر دست بودجه کشور میگذارد.
99میلیون تومان بودجه برای نظارت بر هر پروژه اقتصاد مقاومتی!
سازمان برنامه و بودجه برای هماهنگی و نظارت بر پیشبرد 90 پروژه اقتصاد مقاومتی در سال آینده نزدیک به 9 میلیارد تومان بودجه اختصاص داده است. به عبارتی برای نظارت بر هر یک از 90 پروژه اقتصاد مقاومتی توسط سازمان برنامه و بودجه، به طور میانگین 99 میلیون تومان اعتبار لحاظ شده است.به نظر میرسد اگر مبلغ مذکور به خود پروژههای اقتصاد مقاومتی تخصیص پیدا کند، اجرای این پروژهها با سرعت بیشتری صورت گیرد و کمبود بودجه پروژههای اقتصاد مقاومتی، تا حدی رفع شود.
دستمزدهای 66 میلیونی برای پروژههای مشاورهای
دولت در لایحه بودجه سال آینده برای اجرای هر پروژه در زمینه خدمات مشاوره، مطالعه و ارزیابی برای دفتر معاون اول رئیسجمهور بیش از 66میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته است.
بر اساس جزئیات لایحه بودجه سال 1397 درباره اعتبار دفتر معاون اول رئیسجمهور در حوزه سیاستگذاری عمومی کشور، مقرر شده که سال آینده 150 پروژه در زمینه خدمات مشاوره، مطالعه و ارزیابی انجام شود.
دولت برای هر یک از پروژههای مشاوره، مطالعه و ارزیابی مدنظر دفتر معاون اول رئیسجمهور به طور میانگین 6.66 میلیون تومان بودجه درنظر گرفته است. مجموع بودجه لازم برای اجرای 150 پروژه مذکور جهت استفاده دفتر معاون اول رئیسجمهور ده میلیارد تومان اعلام شده است.
اختصاص بودجه برای صندلی خالی معاونت اجرایی رئیسجمهور
در حالی که تکلیف معاونت اجرایی رئیسجمهور هنوز مشخص نشده، اما در بودجه پیشنهادی سال 97 بالغ بر دو میلیارد تومان برای اداره این معاونت اعتبار در نظر گرفته شده است. 46 میلیارد تومان بودجه دیگر نیز در ردیف خدمات ضروری اداری و اجرایی به معاونت اجرایی رئیسجمهور اختصاص یافته است.
70 درصد هزینه جاری صرف حقوق کارمندان میشود
بر اساس اطلاعات لایحه بودجه 1397 کل کشور 70 درصد هزینه جاری دولت صرف پرداخت حقوق کارمندان میشود. هزینههای جاری دولت بیش از 276 هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است که 70درصد این رقم یعنی بیش از 191 هزار میلیارد تومان صرف جبران خدمات کارکنان و رفاه اجتماعی میشود.
10 گروهی که یارانه نقدی دریافت میکنند
طبق اسناد پشتیبان لایحه بودجه سال 97، دولت در نظر دارد به ده گروه یارانه نقدی بپردازد که سرجمع آنها حدود 42میلیون نفر خواهد بود.
هر جلسه هیات دولت 37 میلیون تومان هزینه میبرد
بر اساس لایحه بودجه سال آینده، برای ردیف اداره امور هیات دولت مجموعا دهمیلیارد تومان اعتبار هزینهای در نظر گرفته شده است.
تعداد جلسات مربوط به اداره امور هیات دولت نیز در بودجه سال آینده 270 جلسه برآورد شده و هزینه برگزاری هر جلسه برای اداره امور هیات دولت مبلغ 37 میلیون تومان لحاظ شده است. به عبارت دیگر اعتبار ده میلیارد تومانی برای برنامه اداره امور هیات دولت برای برگزاری 270 جلسه خرج خواهد شد.
در سال آینده 120 مورد بررسی، مطالعه و مشاوره جهت تسهیل فرآیند تصمیمسازی دولت پیشبینی شده که هزینه هر یک از این بررسیها 37.5 میلیونتومان و مجموعا 4.5 میلیارد تومان برآورد شده است.
همچنین پیشبینی شده که در سال آینده 150 جلسه راهبری، مدیریت و پشتیبانی جلسات کمیسیونها و هیات دولت تشکیل شود که هزینه هر یک از این جلسات 36.6 میلیون تومان و مجموع آن 5.5 میلیارد تومان اعلام شده است.
هر جلسه هماهنگی دولت و مجلس 6.5 میلیون تومان آب میخورد
دولت در لایحه بودجه سال آینده 4.2 میلیارد تومان اعتبار برای «برنامه هماهنگی مطلوب میان قوه مجریه و مقننه در فرآیند قانونگذاری» اختصاص داده است.
در لایحه بودجه سال آینده پیشبینی شده که حدود 100 طرح و لایحه در طول سال 97 در مجلس مطرح خواهد شد که دولت برای بررسی هر کدام از آنها 24 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته است.
دولت همچنین در لایحه بودجه سال 97 پیشبینی کرده که 160 جلسه هماهنگی با مجلس تشکیل خواهد شد که هزینه برگزاری هر یک از این جلسات 6.5 میلیون تومان اعلام شده است. برای پیگیری هر مورد از امور نظارتی مجلس از سوی دولت نیز 625 هزار تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود