اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم، اوبِر قصد دارد، طی پروژه اوبِر اِلِوِیت تا حداکثر سال 1399/ 2020 نخستین نمونه واقعی خودروی مسافربری پرنده را به آسمان بفرستد. جِف هولدِن، از مدیران اوبِر در کنفرانس سالانه وب سامیت در پرتغال اعلام کرد، سیستم تاکسی هوایی اوبِر تا حدود سه سال دیگر در سه شهر لسآنجلس، دالاس ـ فورت وُرث و دبی اجرا خواهد شد. لسآنجلس به طور خاص، ازجمله پرترافیکترین شهرهای دنیاست که زیرساخت قدرتمندی در حوزه حملونقل عمومی ندارد. به گفته هولدِن، پروژه اوبِر اِلِوِیت قادر است مشکل ترافیک این شهر را با صرف هزینههای فوقالعاده مقرونبصرفه حل کند.
این سیستم چگونه کار میکند ؟
درست مثل خدمات عادی اوبِر، تاکسی هوایی اوبِر را نیز باید از طریق اپلیکیشن اوبِر سفارش بدهید. سپس باید خودتان را به نزدیکترین ایستگاه هوایی اوبِر در بالای یکی از ساختمانهای بلند اطراف برسانید، اما پیش از سوار شدن در تاکسی پرنده لازم است، از یک دروازه کنترل تردد عبور کنید که اجازه عبور از آن را همان اپلیکیشن اوبِر صادر میکند. ضمنا وزنتان نیز باید چک شود تا از حداکثر وزن قابلتحمل تاکسی پرنده اوبِر سنگینتر نباشید. بعلاوه، هولدِن اطمینان داده است، قیمت جابهجایی با تاکسیهای هوایی اوبِر بههیچوجه گران نخواهد بود و قیمتها در پایینترین حد ممکن نگه داشته خواهد شد تا حدی که استفاده از این سرویس در مقایسه با تردد با خودروی شخصی ارزانتر خواهد شد. هولدِن همچنین پیشبینی کرده است، تاکسی هوایی اوبِر، روزانه دهها هزار پرواز بر فراز شهرهای اعلامشده داشته باشد.
شرکت اوبِر در راستای تکمیل این پروژه حتی با ناسا توافقنامهای امضا کرده است که به موجب این قرارداد، ناسا مسئول طراحی سیستم کنترل ترافیک هوایی اوبِر خواهد بود. هرچند احتمالا تصور تحقق این ایده هنوز برایتان باورکردنی نیست، جالب است بدانید که 19 شرکت دیگر، علاوه بر اوبِر درحال ساخت خودروهای پرنده هستند و چون عموم مردم اطلاعات دقیقی از نحوه پیشرفت این پروژهها ندارند، هنوز باورشان نمیشود، ساخت خودروهای پرنده چندان دور از واقعیت نخواهد بود.
منبع: IFLScience
مترجم: صدف دژآلود
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد