به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، شهر القریتین در 70 کیلومتری جنوب شرق حمص قرار دارد؛ جمعیت این شهر 50 هزار نفر است که بیشترشان مسلمان و شمار کمی مسیحی هستند.
حدود 300 عضو گروه تروریستی داعش 27 سپتامبر(5 مهرماه) با ده ها خودرو از منطقه الرکبان به شهر القریتین یورش بردند و این شهر را اشغال کردند.
به شهر که نزدیک می شوی آثار ویرانی و آوار تنها چیزی است که مشاهده می کنی، تک خانه های بیرون شهر به طور کامل ویران شده و مزارع زیتون آن نیز در آتش سوخته است.
در داخل شهر، حجم ویرانی ها بسیار بیشتر است؛ ساختمان فروریخته در خیابان ها، درختان سوخته، مدارس ویران شده و سکوت حاکم بر خیابان های حاشیه شهر نشان از جنایتی سنگین دارد که سنگ و درخت نیز از آن جان سالم به در نبرده اند.
شعارهای گروه تروریستی داعش و حمایت از خلیفه خودخوانده آن 'ابوبکرالبغدادی' بر همه دیوارها و مغازه ها به چشم می خورد.
به میدان اصلی شهر که می رسیم مردم در میان آورها تجمع کرده و منتظر 26 فرزند آزاد شده خود هستند که بیش از یک ماه پیش توسط تروریست های داعشی ربوده شده اند.
یکی از نظامیان سوری، به مردم اطمینان می دهد که دیگر خطری آن ها را تهدید نمی کند و می توانند بدون ترس و نگرانی از جنایت های داعش با خبرنگاران سخن بگویند.
ما با این 26 جوان در مسیر حمص به القریتین در مدرسه ای دیدار کردیم، سن بزرگترین آن ها به 20 سال هم نمی رسد؛ از دانش آموز و دانشجو گرفته تا کارگر و کشاورز در میان آن ها حضور دارد.
تروریست های داعشی، آن ها را در یورش به منازلشان در شهر القریتین ربوده بودند.
احمد یکی از جوان های آزاد شده از چنگ داعش می گوید: با ورود تروریست ها به شهر القریتین، حکومت نظامی اعلام شد و از مناره های مساجد اعلام کردند که شهر به کنترل 'دولت اسلامی' (داعش) درآمده است.
وی که با لکنت ناشی از شکنجه تروریست ها سخن می گفت، افزود: همه مردم در خانه ها، پناهگاه ها و زیر زمین ها پنهان شدند ولی مزدوران محلی همراه تروریست ها از وضعیت خانوادگی همه ساکنان اطلاع داشتند.
احمد اضافه کرد: تروریست ها حتی به وسائل منازل و مواد غذایی موجود در خانه ها نیز رحم نکردند و هرچه را می خواستند از خانه برمی داشتند و هرکه را می خواستند، می کشتند.
وی ادامه داد: عناصر داعش از ما برای حفر تونل، سنگر، خندق و حمل و نقل بار و مهمات استفاده می کردند و این بیگاری تا شبی که از دست آن ها فرار کردیم، ادامه داشت.
محمد حلاق جوان دیگری است که روز حادثه از حمص به القریتین بازگشته است؛ وی می گوید: من از ساکنان القریتین هستم که آن روز در حمص بودم و یک روز پیش از یورش داعش به شهر بازگشتم.
وی اضافه کرد: در خانه نشسته بودم که صدای شلیک گلوله و عناصر داعش به یکباره در فضای کوچه ها و خیابان ها پیچید.
حلاق افزود: تروریست های داعش یورش به منازل را آغاز کردند و هرکس را که راهنماهای محلی آن ها اعلام می کردند که او یا عضوی از خانواده اش در ارتش سوریه فعالیت یا با ارتش همکاری می کند، کشتند.
وی بیان کرد: تروریست ها یکی از همسایه های ما که 18 سال سن داشت و عضو تشکیلات 'حصن الوطن' بود را با بیش از 10 گلوله به قتل رساندند.
عمار جوان دیگری است که پس از فرار از دست داعش در انتظار دیدار با خانواده خود بود.
وی بیان کرد: تروریست های داعش بدون هیچ اجازه ای وارد خانه شدند و درب خانه را شکستند و مرا با خود بردند.
عمار می گوید که تروریست ها او را با شوکر برقی و شیلنگ شکنجه کرده و آب و غذا را فقط برای زنده ماندن در اختیارش می گذاشتند.
وی افزود: داعشی ها پس از جمع آوری جوانان، ما را به صورت دسته جمعی به کارخانه سیمان منتقل کردند و ابتدا اعلام کردند که باید دوره آموزش های شرعی را بگذرانیم.
عمار گفت: نیمه شب با کشتن زندانبان که به ابوایوب عراقی معروف بود، به سمت مقرهای ارتش سوریه در البصیری فرار کردیم.
حسن دانشجوی سال چهارم رشته آموزش ابتدایی و یکی دیگر از جوانان آزاد شده از دست داعش است، وی می گوید: با شنیدن صدای تیراندازی در القریتین متوجه شدم که وضعیت غیرعادی است و پس از آن از بلندگوی مساجد، دستور منع آمد و شد در شهر اعلام شد.
وی افزود: تروریست های داعش بسیاری از مردم شهر القریتین را به بهانه کفر و همکاری با ارتش سوریه اعدام کردند.
حسن ادامه داد: پس از اسارت توسط عناصر داعش، آنها از ما برای بیگاری استفاده کردند و سخت ترین کارها را انجام دادیم و آنها ما را به منطقه ای به نام 'مغر' و پس از آن به کارخانه سیمان منتقل کردند.
وی گفت: اطمینان داشتیم که می میریم و تصمیم گرفتیم راهی پیدا کرده و از دست تروریست های داعشی فرار کنیم.
این اسیر آزاد شده از دست داعش افزود: زندانبان را کشتیم و از آنجا که با منطقه آشنا بودیم به طرف ایست و بازرسی ارتش در منطقه البصیری حرکت کردیم و نیروهای ارتش به کمک ما آمدند.
با ورود مینی بوس حامل اسیران آزاد شده سوری در میدان شهر القریتین، خانواده های آن ها به طرف مینی بوس هجوم برده و هرکدام، عزیزان خود را درآغوش گرفتند.
ابوعمار پس از پیدا کردن پسرش وی را بوسید و او را سوار بر وانت کرد و به خانه برد.
به این ترتیب، آزادسازی 26 نفر از جوانان شهر القریتین از دست داعش و بازگشت به آغوش خانواده خود، مرهمی بر داغ بیش از 400 قربانی آخرین یورش داعش به این شهر بود.
ولی داغ جنایت های داعش بر پیکر این شهر مانند دیگر شهرهای سوریه، تا مدت ها خواهد ماند.
حدود 300 عضو گروه تروریستی داعش 27 سپتامبر(5 مهرماه) با ده ها خودرو از منطقه الرکبان به شهر القریتین یورش بردند و این شهر را اشغال کردند.
تروریست ها براساس اطلاعات دقیقی که از ائتلاف بین المللی دریافت کرده بودند، عملیات خود را ساماندهی کردند.
القریتین در تاریخ 29 مهرماه از دست گروه تروریستی تکفیری داعش آزاد و سپس پاکسازی شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: